Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 березня 2023, 06:48
3326
0

Олександр КРАСЮК: «Дюбуа – наступний суперник Усика для захисту титулу»

За умови, що бій із Тайсоном Ф'юрі не відбудеться

| Оновлено 29 березня 2023, 06:48
3326
0
Олександр КРАСЮК: «Дюбуа – наступний суперник Усика для захисту титулу»
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик

Генеральний директор K2 Promotions Олександр Красюк в інтерв'ю Sport.ua назвав потенційного суперника чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO у надважкій вазі Олександра Усика на випадок зриву бою з володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі.

– Якщо раптом бій із Ф'юрі зірветься, хто буде наступним суперником Усика? У пресі у цьому контексті фігурують імена Даніеля Дюбуа та Філіпа Хрговича.
– Давайте спробуємо на кавовій гущавині погадати. Якщо поєдинок за абсолюта з якоїсь причини не відбудеться, а найімовірніша – це відмова Тайсона Ф'юрі або якісь об'єктивні, на які ми впливати не можемо, то Даніель Дюбуа є next-in-line. Тобто, наступним суперником для захисту титулу.

Незважаючи на те, що Філіп Хргович виник раніше, ця ситуація була створена штучно командою Філіпа Хрговича, зокрема Едді Хірном. У них така ситуація, вони робили свою роботу і мали шанс, раптом вдасться це організувати. Але ми об'єднали зусилля та закликали IBF до здорового глузду і до того, що принцип ротації, якого дотримувалися протягом останніх 15 років, ще з моменту об'єднання титулів Володимиром Кличком, потім Ентоні Джошуа і так далі, які тримали три пояси, продовжив діяти. Ця послідовність має сенс.
За правилами кожної з організацій обов'язковий захист має відбуватися протягом 12 місяців. Якщо боксер визнаний суперчемпіоном WBA або WBO, спеціальний термін визначається як 18 місяців. Але навіть із такими термінами просто фізично нереально провести три обов'язкові захисти протягом цього часу. Тому організації прийняли систему ротації, коли дотримуються послідовності обов'язкових захистів.

Якщо ми йдемо в історію, то коли Усик був обов'язковим претендентом на WBO, було віддано перевагу Кубрату Пулеву, який був обов'язковим претендентом по IBF. Потім Джошуа змушений був битися з обов'язковим претендентом WBO Олександром Усиком, і потім уже Олександр Усик провів поєдинок, у якому захистив свої пояси у бою з Джошуа. Оскільки WBO та IBF вже провели свої захисти, наступною організацією по ротації є WBA. І ось там уже обов'язковий претендент Даніель Дюбуа.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку
Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2
Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Гравець збірної України: «На Євро-2024 від нас можна чекати вихід з групи»
Футбол | 17 травня 2024, 21:53 4
Гравець збірної України: «На Євро-2024 від нас можна чекати вихід з групи»

Денис Попов оцінив перспективи команди на чемпіонаті Європи

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.