Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 грудня 2022, 15:45
8764
18

Журналіст: «У крісло президента УАФ чорним ходом заводять Шевченка»

Ігор Бурбас прокоментував ситуацію навколо віртуального Виконкому

| Оновлено 19 грудня 2022, 15:45
8764
18
Журналіст: «У крісло президента УАФ чорним ходом заводять Шевченка»
Instagram. Ігор Бурбас

Український журналіст Ігор Бурбас прокоментував ситуацію навколо віртуального Виконкому, який хочуть провести 20 грудня, а також про ризик виключення УАФ із ФІФА та УЄФА:

«Українському футболу загрожує ізоляція. Ось і приплили…

Цим відкритим листом УЄФА та ФІФА сигналізують, що владу в нашому футболі нібито захоплюють рейдерським шляхом. І справа тут зовсім не у розслідуваннях проти Андрія Павелка, їх залишимо слідству. Річ у тім, як в крісло керівника УАФ через чорний вхід заводять Андрія Шевченка.

Поки ця історія складається скандально. У Ньоні зібрали доказові свідчення деяких колективних членів УАФ, котрі під тиском і під диктовку письмово змушені зараз виявляти бажання «збити» скандального нібито Павелка і на його місце тут же поставити уславленого нібито Шевченка.

А чому так безальтернативно? А як же вільні і демократичні вибори? Хіба в нас недостатньо гідних кандидатів, котрі б склали конкуренцію? Зозуля – раз, Шовковський – два, Худжамов – три. І це як мінімум ті, хто з амбіціями і згадуються одразу.

Так от у швейцарському документі чорним по білому вказано - якщо державні органи продовжать втручатися у справи футбольні - це матиме плачевні наслідки у вигляді позбавлення УАФ членства в УЄФА та ФІФА. Під цими словами розуміємо недопуск збірної до відбору і відповідно до Євро 2024, усунення клубів від єврокубків, кінець історичним перспективам провести чемпіонат світу 2030-го року… Нам ще цього не вистачає.

У часи, коли в нас 10 місяців масштабна відкрита кривава війна, триває боротьба і страждання народу. А відродження футболу є втіхою та надією на мирне життя. І от раптом у нас тут свої внутрішні «війнушки». Чи правильніше сказати зведення рахунків. Тільки якою ціною? Ціною ізоляції?

Очевидно, що тепер ситуація дійде до кабінета Володимира Зеленського. Президенту України доведеться втручатися і вирішувати, на чиєму боці тут закон. І чи немає місця свавіллю у боротьбі за крісло керівника УАФ.

Про самого Андрія Шевченка. Чому ж, власне, він так поспішає в будь-який спосіб стати президентом УАФ завтра, 20-го грудня. А тому що добігають кінця терміни подачі кандидатів до Виконкому УЄФА. Саме міжнародна арена і є основною амбіцією екс-тренера збірної. А крісло у Будинку Футболу - лише інструмент. Чи хтось думав, що резиденту Великобританії цікаво порпатися у болоті українського футболу?

Але найбільше мене дивує у цій ситуації, що без Шевченка самого Шевченка вже «оженили». Він же сам ніде досі публічно не виявляв бажання боротися за посаду, про це наввипередки трублять лише ЗМІ. Можливо, варто би вже було відреагувати на чутки-плітки, а?

Бо навіть у приватному спілкуванні Шева ухиляється від цієї теми. За моєю інформацією, на початку минулого тижня він мав з президентом УЄФА телефонну розмову. Не надто приємну для себе. Александер Чеферін проінформував амбітного чиновника-початківця - якщо у Будинок Футболу його «заведуть» в обхід закону, то двері до Виконкому УЄФА для нього назавжди зачинені. Шевченко намагався прикритися іменем Володимира Зеленського. Мовляв, це глава держави штовхає йти на вибори. На це у відповідь почув, що краще від такої затії відмовитися, аби не заплямувати своє легендарне ім‘я.

P.S. До речі, в Офісу Президента цими вихідними якраз була нагода перевірити менеджерські здібності Шевченка. Йому доручили полетіти в Катар і домовитися, аби перед фіналом ЧС показали відеозвернення Зеленського. Як ми вже розуміємо, ця місія була провалена…».

Раніше стало відомо, що ФІФА та УЄФА офіційно попередили УАФ: якщо 20 грудня відбудеться віртуальний Виконком (на якому очікується усунення Президента УАФ Андрія Павелка та призначення на його місце Андрія Шевченка), то УАФ буде виключено з УЄФА та ФІФА.

Головною причиною такої позиції ФІФА та УЄФА щодо УАФ є можливість порушення статуту УАФ. Згідно з ним, тільки президент організації може скликати засідання Виконавчого комітету, тоді як воно має обов'язково проходити за його участі або за участю одного з віце-президентів, якому буде надано відповідне письмове доручення.

До речі, кандидатуру Шевченка на посаду голови УАФ офіційно висунули 2 грудня 2022 року.

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Челсі провів переговори з представниками Судакова
Футбол | 06 травня 2024, 18:24 27
Челсі провів переговори з представниками Судакова

Хавбек «Шахтаря» може продовжити кар'єру в АПЛ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 06 травня 2024, 08:17 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksandr Kelym
Павелківська мафія - в дії !!! Барига і корупціонер Павелко зібрав навколо себе всю футбольну наволоч країни - ось зараз вони і заверещали через загрозу існуванню !
DK1961
Опубликовав очередную перекрученную ахметовскую бурбасятину в зищиту павелкинских воров спорт-уа показал. что... Ну вы сами понимаете что. Жалко, когда, воры в футбольном законе пытаются отвлечь внимание от своих преступлений с помощью международных федераций и некоторых СМИ. В числе которых и спор -уа? Да, меня могут сейчас забанить, но ведь истина дороже, не так ли?
Октавий Фландрийский
В мафиозных организациях - ФИФА,УЕФА, УАФ, где руководители проходят тщательный отбор, куда за всю историю не смог попасть ни один честный и порядочный человек, будут до упора защищать своих ставленников. Ведь не просто так  эти организации ввели соответствующие пункты в свои Уставы, что он и не подчиняются законам стран, в которых они ведут свою "деятельность". Получается, что павелка и и его банда, может творить что угодно и нет управы на них, потому что все региональные ассоциации прикормлены большими деньгами и существуют, пока существует ОПГ УАФ, и ждать от них, что 3\4 потребуют отставки павелки - напрасный труд. Так можно править до гробовой доски, на что павелка и расчитывает. Но меня удивляет другое -  неужели те, кто проталкиает того-же Андрюшу (что является страшной ошибкой, ведь этот неуч с  Q=50, и это еще с большой натяжкой,будет в разы хуже того-же павелки) не читали Устав УАФ, где черным по белому прописаны действия Исполкома УАФ и всех коллективных и ассоциируемых членов УАФ? Начинаю верить, что этим вопросом занимаются ребята со "слуг народа", привыкшие все брать нахрапом, не придерживаясь каких либо законов, мол война все спишет... Такое впечатление что там, на Банковой, вообще не ведают что творят... А павелку это очень устраивает, ведь он в международном спортивном суде однозначно выиграет, даже и взяток не надо давать судьям. Вот так и живем, в стране вечно зеленых помидор...
Gargantua
если Шевченко в разговоре с Инфантино додумался ссылаться на Зеленского, то он еще более, скажем так, интеллектуально ограничен, чем я думал. Он что, вообще не в курсе позиции ФИФА относительно вмешательства государственной власти в футбол?
misastefanko
Бурбас не гони беса.Вор должен сидеть в тюрме.Будет сидеть.
Александр Чернокур
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
u6464u
В УАФ  так як і в державних органах повинні бути патріоти ,захисники держави , а не понятні мажори  не звідкіля взявшися , поки цього не станеться  буде продовжений дерибан ,дивлячись на твоіх друзів розумієш хто є ти , це стосується всіх ціх людей про яких описано вище .
pol-55
Як це працює,якраз під час ЧС-22 на Діскавері крутять розслідування *Хто і як продавав ЧС-и по футболу*.
Alex Suz
Він тілько що тут не керував..... може не треба ....
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Зозуля хороший кандидат-отлично умеет судьям раздавать подсрачники
zelc006
Королевська його запросила та ОПЗЖ йому заплатило! 
inpark
Дуже цікаво, хто цього горе-журналю заслав? Чи не "зеленка" часом? Бо якось брехливою та пліснявою підставою підвонює, в стилі ОПУ...
DK1961
И кстати, забыл очень важное добавить: АРГУМЕНТЫ ПАВЕЛКИ ПРО НЕЗАКОННОСТЬ ИСПОЛКОМА НИЧЕГО НЕ СТОЯТ, Т.К. ПОЛНОМОЧИЯ ЭТОГО ВОРА ДАВНО ЗАКОНЧИЛИСЬ И НАДО ВЫБИРАТЬ ПРЕЗИДЕНТА УАФ! А уж как созывать конгресс банды ОПГ УАФ - это их забота, пусть себе голову ломают. Но в любом случае: нынешний президент УАФ уже давно не обладает НИКАКИМИ полномочиями по уставу той же УАФ. П0оэтому утверждения о том, что выборы нового президента УАФ будут легко павелко опровергнуты в ФИФА, УЕФА и CAS - очень даже сомнительные