Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 грудня 2022, 15:00
10723
23

ПРОТАСОВ: «Треті сили рейдерськи захоплюють УАФ. Я проінформував УЄФА»

Перший віце-президент УАФ зробив усе, щоби не допустити провести віртуальний Виконком

| Оновлено 19 грудня 2022, 15:00
10723
23
ПРОТАСОВ: «Треті сили рейдерськи захоплюють УАФ. Я проінформував УЄФА»
Instagram. Олег Протасов

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов опублікував пост у своєму Facebook, де заявив, що це він поінформував ФІФА та УЄФА про те, що 20 грудня планується проведення віртуального Виконкому:

«Про факти небаченого тиску на членів Виконкому Українською Асоціацією Футболу, на керівництво Асоціації та її регіональних представників сьогодні відомо вже не лише в Україні, а й за її межами. Йдеться про спроби провести засідання Виконкому УАФ 20 грудня на основі підроблених протоколів та підписів.

З такими брудними методами приниження української футбольної спільноти я особисто стикаюся вперше. Будучи першим віце-президентом УАФ, поважаючи футбольні правила, що регламентують діяльність ФІФА, УЄФА та національних футбольних асоціацій, я інформував міжнародні футбольні органи про наміри третіх сил здійснити буквально рейдерське захоплення влади в українському Будинку футболу.

Очікується, що заплющувати очі на спроби провести незаконні вибори в УАФ світова футбольна спільнота не може і не буде. І справа не в Павелку чи в Протасові. Справа в тому, що членство національних футбольних асоціацій у міжнародних органах гарантується виключно неухильним дотриманням статутів УЄФА та ФІФА, а відповідно – незалежності діяльності національних футбольних структур.

Будь-яке порушення цього правила «може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА». На цьому наголошують самі організації у листі.

Як і ФІФА та УЄФА, я особисто сподіваюся, що у «рейдерів» та замовників акту знищення авторитету українського футболу вистачить сміливості визнати помилки. Визнати, що не можна вбивати УАФ – а це сотні тисяч гравців (дорослих, юніорів, дітей) тренерів, арбітрів по всій країні – на вимогу якогось із клерків чи то в Офісі Президента України, чи то ще десь.

Давайте поважатимемо заслуги футбольної України, а не знищуватимемо її репутацію. Для цього потрібно дуже мало – повага до світових правил функціонування футболу та виконання вимог футбольних статутів. Тим більше, що понад 30 років Незалежності України нам це вдавалося!

P.S. Шкода, що на тлі фіналу ЧС-2022 доводиться говорити не про футбол... Аргентину та Ліонеля Мессі – з перемогою!».

Раніше стало відомо, що ФІФА та УЄФА офіційно попередили УАФ: якщо 20 грудня відбудеться віртуальний Виконком (на якому очікується усунення Президента УАФ Андрія Павелка та призначення на його місце Андрія Шевченка), то УАФ буде виключено з УЄФА та ФІФА.

Головною причиною такої позиції ФІФА та УЄФА щодо УАФ є можливість порушення статуту УАФ. Згідно з ним, тільки президент організації може скликати засідання Виконавчого комітету, тоді як воно має обов'язково проходити за його участі або за участю одного з віце-президентів, якому буде надано відповідне письмове доручення.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Днепровский
Эх, Олег... Нашел за кого вписываться... Не позорился бы уже...
Andrew
Ой а що таке, тепле крісло під дупою захиталося?!
Нічого корисного для футболу як функціонер не зробив, тепер за гроші псує свою репутацію як гравця та людини, ну таке
sergej55
Продажняя шлюха.
kirya178
Я полностью разочаровался в наших бывших легендах футбол, Павел окружил себя этими " легендами " а они пригрелись  бабки лапатай гребут
Октавий Фландрийский
Предстаитель ОПГ УАФ запел о законах, ну, ну... А почему не возмущались, когда под предводительством Костюченка и его шестерок, прессовали региональные федерации(ассоциации) при подготовке и проведении отчетно-выборных конференций, проводили эти конференции с грубейшими нарушениями всех сущестующих законов и Уставов, проталкивали только своих, преданных людей, которые отдаленно имели понятия вообще о спорте и футболе в частности. Кто-то знает историю, как убирали в Одесской области президента областной федерации Петра Чилиби, или как пытались убрать президента Киевской федерации футбола Кочетова, как убирали президента Херсонской федерации футбола и ставили вместо хорошего специалиста губернатора области, полного профана в футболе? Список можно еще долго продолжать... И тут вдруг вспомнили о законах! А когда сами такими вещами занимались,ломали через колено людей, которые были против таких "демократических" методов, тогда можно было? Да, я согласен с Протасоым - действовать надо по-закону. Все прописано в Уставе УАФ. Читайте и действуйте по нему, и тогда ни ФИФА ни УЕФА не сможет нам сделать предъяву.... Иначе эта банда останется еще на многие годы пилить деньги бюджета и гранти ФИФА и УЕФА на развитие отечественного футбола.
Вова Чертрогатый
вот мне интересно одно... если вы хотите быть "независимой ассоциацией" - ну будьте ею, но за свой счет... а в нашем же случае, насколько я знаю, УАФ получает неполохие деньги из Украинского госбюджета, а значит должна быть подотчетной Украине... 
Александр Чернокур
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
Купка би9ла та злодіїв, оце підгорає у вас... звичайно, керувати повинен лише розбійник-павелка... інакше, це - тиск на УАФ... де Вас таких обділених інтелектом менеджерів набрали? ... в УЄФА там ржуть мабуть щоразу після вкидів таких телепнів.... яка там з/п у професіонала-протасова ?
Spaceman
Бла бла бла і нічого конкретного. От про що ця стаття - я не зрозумів?
Crimea
Слухайте, шановна футбольна спільното, а не пішли б ви всі під Бахмут
Oleksandr Kelym
Протасов із обойми бариги Павелка! Я був вражений, коли побачив "прохачів" за Павелка в суді: там і Блохін, і Михайліченко, і Дем*яненко..... "динамівські серця".... вся харя спортивної корупції виперлася назовні ! Вимести всіх ! Давно звертав увагу на шикарну будівлю УАФ у злиденній країні: на дитячий футбол копійки - а на себе грошей не пожаліли ! Надіюся хоч зараз очистимо спорт від корупції та бариг! Протасов пише "треті сили прагнуть поставити ШЕВЧЕНКА головою УАФ"! - це Порошенко та корупція поставили Павелка головою УАФ і вже при ньому пишним цвітом зацвів наш футбол у хабарях та відкатах!
Футбол - це народний спорт і для народу а не для корупціонерів !
Nick.Grabowski
Повстання Суркіса проти Коломойського, чи Ахметова проти Колєснікова?
Рабіновіч проти Абрамовіча?
Павелко проти Запісоцького? Чи Гливінський проти Вацка?
Хто проти кого? Розкажіть які актори і за кого грають в черговій поставновці трагікомічної п'єси для наївних пролетаріїв всіх клубів "Розділяй та володарюй".
Iigor6583
А де ж були УАФ, Протасов, Блохін, Михайличенко, Бєланов, Шевченко...., коли цей лисий інфантіно-туфелька заборонив виступ Зеленського перед фіналом чемпіонату Світу. Чому всі разом не звернулися до всіх федерацій футболу європейських країн,  США, Канади, Австралії, Японії ... на підтриму звернення. Що заховали голови в пісок ?  Думали тільки про те як зберегти під собою теплі крісла ? Стидоба вам.
pol-55
Хм аж *треті сили*,а хоч *другі*то хто?
Хосе Карерас
Завжди вважав і вважаю Павелка деликим від футбола!Але усунути його можна тільки в законний спосіб!Те що зараз його хочуть забрати вручну показує,що вони нічим не кращі за нього!
supernik
Те, що хочуть провести "вибори" - це порушення Уставу фіфа, про що ми дискутуємо. Для чого обзивати Протасова? Він зробив більше для укр футболу в сотні разів, ніж ті коментувальники. А Шева є шева тільки блищить.