Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 18 грудня 2022, 09:18
17877
16

Переплавили срібло на бронзу. Хорватія виграла матч за третє місце ЧС-2022

Команда Златко Далича здолала головну сенсацію турніру – збірну Марокко

| Оновлено 18 грудня 2022, 09:18
17877
16
Переплавили срібло на бронзу. Хорватія виграла матч за третє місце ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

На диво швидко промайнув божевільний місяць футболу за переглядом матчів чемпіонату світу-2022, і хоча далеко не кожному українцю вдавалось поєднати вільний час для цієї мети та розклад відключень електроенергії, проте склад пар у двох заключних протистояннях міжнародних змагань точно всім був відомим. До певної міри сенсаційно тривала хода збірних Хорватії та Марокко в напрямку фінальної стадії мундіалю, проте на останньому кроці їх зупинили Аргентина та Франція відповідно, тож абсолютної казки для кожної з цих країн так і не було написано.

Проте глобальні змагання мають доволі цікаву опцію проведення матчів за третє місце, і якщо деяким статусним колективам «бронзові» комплекти нагород можуть відверто не пасувати, то чинні володарі «срібних» нагород попереднього чемпіонату світу під керівництвом Златко Далича точно не відмовились би від чергового визнання. У будь-якому випадку, після першої зустрічі «картатих» та «атласних левів» у першому турі групового етапу залишилось аж занадто багато питань через банальну відсутність голів.

Багато хто вважає, що нічого такого цікавого в матчах за третє місце не може бути за визначенням, проте вже з перших хвилин команди Далича та Валіда Реграгі взялись спростовувати цю тезу. Пресинг від Хорватії дав результат уже на сьомій хвилині, коли дотепно розіграний штрафний подачею Маєра до лівого флангу чужих володінь завершився скиданням головою від Перішича на Гвардіола, а той в ефектному стрибку спрямував удар головою в ближній кут.

Що цікаво, Марокко до того моменту ледь діставалось до центральної лінії під час своїх позиційних атак, проте коли їхнього голкіпера скривдили вперше в цьому матчі, то одразу ж знайшлась відповідь у вигляді подачі зі стандарту від Зієша з правого флангу, яку той самий Маєр недбало перевів на дальню стійку для завершення від центрального захисника Дарі. І ось тільки після цього команди почали грати саме в той виважений та обережний футбол, який від них й очікували побачити вболівальники.

Фактично нічого не спостерігали глядачі в більшу частину першого тайму, окрім великої кількості помилок та боротьби з обох сторін. Проте вже на завершення першої половини Хорватії вдалось підняти темп руху власного нападу перед чужим штрафним, що в підсумку призвело до божевільного за технікою виконання підкрученого удару Оршича від лівого кута штрафного під дальню стійку, за рахунок якого колектив Далича зрештою залишив за собою доволі рівну першу половину зустрічі.

Після перерви Реграгі долучив до гри атакувального гравця Ільяса Чейра, проте це жодним чином не допомогло його команді більш вільно почуватись на чужій половині поля. Це лише на завершення повної ігрової години обидва тренери почнуть проводити масовані перестановки в складах своїх команд, які хоч трохи роздмухають вайлуватий перебіг подій на футбольному полі. Відносно гольових моментів, ми взагалі майже нічого пригадати не могли, бо команди не віддалялись від центральної лінії.

Катарському арбітру Абдулрахману Аль-Джасиму за таких умов працювалось відносно комфортно, проте раптове прискорення з обох сторін перед початком заключного відтинку гри змусило його помилитись. Послідовне падіння Гвардіола та Хакімі на флангах штрафних майданчиків по обидва боки поля дивом не завершились призначеннями пенальті, навіть за умов використання VAR. Ці моменти збудили марокканців, але у відповідальний відтинок усе ж таки було б за краще заходити з холодною головою.

Можливо, саме спокою не вистачило Ен-Несірі під час убивчих нагод перед чужим воротарським на завершення протистояння, бо форвард то влучав у голкіпера з близької відстані, то пробивав вище воріт головою. Зрештою, сил в «Атлаських левів» вистачило лише на тиск на арбітра вже після фінального свистка.

У підсумку, «бронзовий» комплект нагород чемпіонату світу-2022 в Катарі дістались збірній Хорватії, а для Марокко виступи на цьому турнірі завершились на четвертому місці.

Чемпіонат світу. Матч за 3-тє місце

Хорватія – Марокко - 2:1

Гвардіол, 7, Оршич, 42 – Дарі, 9

Унахі, 69, Амалла, 83

Хорватія: Лівакович – Шутало, Гвардіол, Станишич – Перішич, Модрич, Ковачич, Маєр (Пашалич, 66), Оршич (Якич, 90+5) – Лівая (Петкович, 66), Крамарич (Влашич, 61).

Марокко: Буну – Аттіят-Аллах, Ель Ямік (Амалла, 67), Дарі (Банун, 64), Хакімі – Амрабат, Ель-Ханнус (Унахі, 55), Сабірі (Чейр, 46) – Буфаль (Зарурі, 64), Ен-Несірі, Зієш.

Арбітр: Абдулрахман Аль-Джасим (Катар).

Стадіон: «Міжнародний стадіон Халіфа» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 13 (4) – 7 (2)
Кутові: 6 – 3
Офсайди: 2 – 2.

ХОРВАТІЯ - МАРОККО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Події матчу

42’
ГОЛ ! М'яч забив Міслав Оршіч (Хорватія).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Ашраф Дарі (Марокко).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Йошка Гвардіола (Хорватія).
Оцініть матеріал
(135)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Гол Оршича звісно прикраса цього матчу! Хорватів з перемогою!
inspekcha85
Вспомнился прошлый финал в Москве,награждение...Путин поганый под зонтом  и мокрые президенты Франции и Хорватии.Позорище...
inspekcha85
Молодцы братушки хорваты,подтвердили класс в очередной раз
Віталій Ткачук
Краса. Вітаю хорватів, підтвердили свій клас.
dimando560
А Марокко непогана команда, так. Достатньо злагоджена, з бійцівськими якостями теж добре. Виглядали достойно в кожному матчі, навіть з Францією. Думаю, 4 місце цілком заслужено.
Fdail
Хорватів вітаю, але особисто вболівав за Мароко. По-справжньому гарна команда. Та й перша африканська країна, передавша Україні запчастини до танків)))), але вони без цього заслуговували бронзи. 
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Так вчора тут писали що катарський рефері ненадійний а з написаного можна подумати що він хорватам підсуджував якщо на нього налетіли після матчу більш "свої" мароканці? 
ass36
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
І чого це для статусних команд третє місце не важливе? Навіть якщо взяти дві відомі південноамериканські і дві кращі європейські то не всі з них одержуть перемогу в такому матчі. А так виявлять ранг з першого по четверте місце. Скільки раз прогнозувати перемогу на мундіалі Нідерландам і ніколи цього не було. В останні кілька раз такі шанси мали бельгійці і минулого разу вони хоч третє місце завоювали. А коли в них знову будуть шанси на медалі якщо залишки їх золотого покоління не вийшли з групи де були тіж учасники сьогоднішнього матчу. Значить Бельгія не настільки слаба просто дисципліни мало, а вибила б хорватів в групі що могло бути то Марокко було б простіше напевне здобути перемогу хоч в такому матчі. І чи не було б добре побачити  в такому матчі Бразилію? Напевно що це було б краще ніж програш в чвертьфіналі як і їх "рідних" португальців. Я вже не говорю про іспанців що зупинилися на 1/8, Німеччину - що не пройшла групового відбору, чи Італію - що програла македонцям у плейоф до відбору на мундіаль. 
Фанькин кот
Слава Хорватии! Такая маленькая страна, меньше Киева, и столько титулов. Мы должны учится у хорватов.
Spaceman
Цирк постановочний.. Марокко здали матч, або їх змусили якось..
bolelschik
Остается сожалеть, что судьбу матча решил случайный гол...