Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 грудня 2022, 02:13
822
0

Олег ДУЛУБ: «Ми втратили лідерів та легіонерів, проте якість гри тішить»

Головний тренер «Львова» – про гру команди у першій частині чемпіонату

| Оновлено 16 грудня 2022, 02:13
822
0
Олег ДУЛУБ: «Ми втратили лідерів та легіонерів, проте якість гри тішить»
ФК Львів. Олег Дулуб

Головний тренер «Львова» Олег Дулуб проаналізував виступи своєї команди в осінній частині цього сезону.

- Якби перед стартом сезону-2022/23 вам сказали, що «Львів» на проміжному фініші займе останнє місце, напевно, вважали б це жартом?
– Ні. Справа в тому, що проводячи трансферну політику, із восьми запрошених футболістів сімох взяли з команд Першої ліги. У клубі ми розмовляли з керівництвом на цю тему, і я сказав, що бувають ситуації, коли ти просто не розумієш силу команди. Це був саме той випадок. Тоді ж мова йшла про те, що ми можемо як злетіти, так і впасти. Якщо говорити про осінню частину сезону загалом, то «Львів» недобрав очок сім. Май ми їх – і на проміжному етапі перебували б на третьому місці знизу.

- Що вас, як тренера, на цьому етапі засмучує та радує найбільше?
- Напевно, засмучує результат. Він хоч і не критичний, але є те, що є. А щодо того, що радує, то якщо порівняти чотири команди, з якими мене звела доля – «Карпати», «Чорноморець» та «Львів» (зразка як минулого, так і нинішнього сезонів), то як не парадоксально, а теперішній «Львів» вже трохи інший. Ми втратили всіх лідерів та легіонерів, проте якість гри тішить.

- Фактор фатального невезіння в осінній частині чемпіонату мав місце?
- На мій погляд – так. Хоча я чітко дотримуюсь європейської класифікації щодо того, від чого залежить кінцевий результат команди. З неї випливає, що 35 відсотків – гравці, 25 відсотків – їхня мотивація, 20 відсотків – тренувальний процес, 15 відсотків – організація атмосфери навколо роздягальні і лише 5 відсотків – це везіння. Так от, саме ці 5 відсотків додаються лише тоді, коли є в наявності весь комплекс факторів із сумарних 95 відсотків. Наявність гравців – чи хороших, чи поганих – все це залежить від рівня бюджету клубів. Особисто для мене дуже важливий показник якраз ці п'ять відсотків. Вони мають значення у будь-якій грі. Це показник, який приносить очки.

Візьмемо простий приклад. М'яч від влучння у штангу може відскочити в поле, може потрапити у сітку, а може піти за лицьову лінію. Ця відстань визначається одним-двома сантиметрами, що в цьому випадку і є фактором везіння. Ці моменти ми не використовували, а у свої ворота отримували голи. Наприклад, у мене викликають почуття досади м'ячі, пропущені в Олександрії. Коли здавалося, що ніщо не віщувало неприємностей, м'яч під час подачі просто зайшов у дальній кут – воротар навіть не зреагував. А другий м'яч господарів був забитий з-під нашого захисника – «на виконання». Це були фактори везіння, які грали не на нашу користь. Якщо взяти відповідну метрику у Wyscout, то на осінньому відрізку ми недобрали приблизно сім очок. Навіть при тому рівні гри та тих виконавцях, які ми маємо, «Львів» мав набрати 15-16 пунктів.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 21:35 6
Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною

Королівський клуб набрав 87 очок після 34 турів, залишилося провести 4 поєдинки

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.