Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 грудня 2022, 10:37
92
0

Помилки під час ставок на перемогу у футболі

Улюблений вид ставок у новачків і досвідчених гравців

| Оновлено 15 грудня 2022, 10:37
92
0
Помилки під час ставок на перемогу у футболі

Одна з перших і найочевидніших ставок - це парі на перемогу одного з супротивників у спортивній події. Експерти давно помітили, що ставити на те, хто ж виграє, подобається як новачкам, так і досвідченим гравцям. Вважається, що відносно простіше аналізувати, збираючи статистику і вивчаючи реальні шанси - у будь-якому разі, це передбачити простіше, ніж те, скільки буде кутових або штрафних. Усі команди та спортсмени прагнуть перемоги, це сама суть спорту, що б там не казали послідовники П'єра де Кубертена про важливість участі - здебільшого намагаються ще й показати гарний результат.

Але на ділі завжди вистачає нюансів, особливо у футболі. Неодноразово трапляються ситуації, коли команду, а то й обох, влаштовує і нічия. Наприклад, чемпіонат уже завершується, і боротися, викладатися толком нема за що. Або кожному вистачить і нічиєї, і вони виконають завдяки цьому своє завдання - таке буває в останній грі на груповому раунді. Проте, на рівні психології і тоді багато хто ставить на перемогу, що призводить до невдачі. Що ж сприяє осічкам, яких помилок припускаються гравці?

Неправильно прорахована мотивація суперників. У принципі, це вже згадувалося: далеко не завжди команди гратимуть саме на перемогу. Наприклад, у двоматчевому раунді було взято перемогу в першій зустрічі. Тоді в матчі-відповіді навіть сильніший клуб вважатиме за краще зіграти надійно, від оборони, прекрасно розуміючи, що йому вистачить для загального успіху і нічийного результату, а сили краще заощадити на наступні зустрічі. Тож, аналізуючи зустріч, потрібно пам'ятати про те, що було в минулих і що буде в запланованих іграх, і, виходячи з цього, вже приступати до ставки, переконавшись, що є мотив саме перемогти, а не просто не програти.
Гра на великі суми. Класичний крок у прірву - це поставити більше, відчуваючи впевненість у тому, що хтось із суперників переможе. У підсумку це часто призводить до того, що випадковий гол приносить нічию, а вона в підсумку залишає без солідного шматка особистого банку. Гірше того, серйозна втрата викликає гостре бажання відігратися. Далеко не кожен здатний утриматися від цієї спокуси, а підсумок: посилення фінансової "ями".

Ставки на фаворита без повноцінного аналізу. Це теж велика помилка - фаворити теж далеко не завжди перемагають, у жодної, навіть найсильнішої команди, просто немає стовідсоткової статистики. Осічки допускають усі, і іноді їх можна передбачити, якщо серйозно поставитися до підготовки. І дізнатися вчасно, що стартовий склад сильнішої команди цього разу буде не найкращим.
Головне: якщо немає повної впевненості, якщо є можливість нічиєї - краще утриматися від парі. Або, як мінімум, підстрахуватися, наприклад, форою "0".

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Шапаренко, не Яремчук. Названо Лева матчу Євро-2024 Словаччина – Україна
Футбол | 21 червня 2024, 18:29 33
Не Шапаренко, не Яремчук. Названо Лева матчу Євро-2024 Словаччина – Україна

Українські вболівальники обрали Анатолія Трубіна

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 21 червня 2024, 07:29 17
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.