Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 грудня 2022, 10:27
95
0

Плюси та мінуси ставок на перемогу у футболі

Які плюси і недоліки є в цьому виді парі?

| Оновлено 15 грудня 2022, 10:27
95
0
Плюси та мінуси ставок на перемогу у футболі

Футбол - найпопулярніша спортивна гра в усьому світі. І, напевно, кожен, хто навіть не цікавиться цим видом спорту, знає, що в матчі може бути 3 результати. Або буде зафіксована нічия, щонайменше, в основний час (у багатьох турнірах прописані випадки, коли використовують додатковий час і, якщо необхідно, вдаються до серії пенальті), або хтось із 2-х суперників переможе. Саме ставка на перемогу (у лінії вона може позначатися як "П1" - виграш господарів, і "П2" - успіх гостей) - найпопулярніша у футболі, та й загалом у спорті.

Експерти вважають, що коріння лежить, зокрема, у психології. По-перше, сама суть спорту в змаганні, у визначенні переможця. І чекати нічиєї трохи неправильно, адже найсильніший у парі за таких результатів не вказаний. Крім того, всі ж виходять за виграшем - і футболісти на полі, і гравці в букмекерській конторі або на її сайті. Тож навіть підсвідомо логічніше укладати парі на те, до чого і сам прагнеш. Просто вибираєш того, хто, на твою думку, в цій парі сильніший.

Другий і не менш важливий козир, особливо для новачків - простота. Ставити на виграш зручно тим, що не потрібно ламати собі голову над тим, яка фора краще підходить для даного рахунку, не кажучи вже про те, скільки потрібно зібрати даних, щоб прогнозувати ту саму кількість голів або "жовтих". Багато хто обмежується тим, що дивляться на котирування, згадують історію протистоянь, вивчають актуальну форму команд, здебільшого за їхніми останніми матчами, і вибирають свого фаворита. Тим паче що ставка зручна і для класичного прематчу, і цілком "робоча" в лайві, як страхувальне парі.

Достатньо даних для аналізу. Що-що, а результати останніх зустрічей і те, як команди грали раніше, можна знайти за пару хвилин. Вистачає і ресурсів, на яких вказані всі травмовані, дискваліфіковані тощо. Загалом, це теж явний плюс: інформації море, причому в зручній і зрозумілій формі.

Проте є й недоліки. Перш за все, ніде не гарантована перемога. Між більш-менш рівними супротивниками вистачає нічиїх, і вже цього достатньо, щоб парі "згоріло". І навіть у парі з явним фаворитом останній іноді допускає осічку - а котирування на його успіх невисокі, і гра не варта свічок. Тільки максимально об'єктивна і всебічна оцінка шансів команд врятує від невдач, тож розслаблятися ніколи не варто.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.