Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 15 грудня 2022, 13:37
12593
41

Без чергової сенсації. Збірна Франції впевнено обіграла Марокко

Чинні чемпіони світу продовжують захист титулу

| Оновлено 15 грудня 2022, 13:37
12593
41
Без чергової сенсації. Збірна Франції впевнено обіграла Марокко
Getty Images/Global Images Ukraine

У другому півфінальному поєдинку ЧС-2022 зустрілися збірні Франції та Марокко. «Атлаські леви» стали головною сенсацією поточного мундіалю і результат протистояння з чинними чемпіонами не міг позбавити їх цього статусу. Марокканці вперше представили африканський континент у 1/2 фіналу мундіалю, здивувавши всю футбольну спільноту. І у матчі проти чергових фаворитів у футболістів збірної Марокко була психологічна перевага, адже втрачати їм було нічого.

І розпочали зустріч «Атлаські леви» досить впевнено, не соромлячись пресингувати своїх грізних суперників. Але помилка в обороні вже на початку поєдинку (таке з марокканцями на ЧС-2022 траплялося нечасто, правда?) спричинила неприємності для номінальних гостей. Ель-Ямік не зміг перехопити вертикальну передачу Варана на хід Грізманну, після чого був простріл у центр штрафного майданчика. Там опинився Мбаппе, але його два удари заблокували захисники. На щастя французів, футбольний снаряд відскочив у потрібне місце до кута воротарського майданчика, звідки Тео Ернандес пробив повз голкіпера, який невпевнено вийшов на перехоплення.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пропустивши швидкий гол, марокканці одразу перевели гру до штрафного майданчика суперників. І гольовий момент створив Унахі, який обвідним ударом направив м'яч у дальній кут: Льоріс у цьому епізоді продемонстрував свою блискучу реакцію. «Атлаські леви» продовжували активно переміщуватися, намагаючись швидко переходити центр поля. Але й французи не забували про атаки. Одна з них завершилася ударом Жиру, після чого м'яч влучив у штангу.

З часом «трикольорові» зуміли відвести гру від свого штрафного майданчика, а ближче до кінця тайму знову втратили можливість подвоїти свою перевагу. Спочатку Мбаппе не зумів завдати акцентованого удару після виходу на голкіпера, а за мить Жиру із забійної позиції не влучив у ціль. Останні хвилини першої 45-хвилинки знову проходили під акомпанемент атак збірної Марокко. Шедевральний гол ледь не забив Ель-Ямік. Після відскоку захисник бив «ножицями» у падінні через себе, і Льоріс перевів м'яч у штангу.

Getty Images/Global Images Ukraine

На початку другої половини зустрічі підопічні Валіда Реграгі робили активні спроби зрівняти результат. І у штрафного майданчика Франції виникали моменти, які могли завершитися плачевно для чинних чемпіонів світу. «Трикольорові» намагалися ловити суперників на контратаках, які конструювали Грізманн та Мбаппе. Антуан постачав партнерів вивіреними передачами, а Кіліан намагався використати свої швидкісні якості.

Але потім атакуючий запал марокканців спав, та й проглядалася втома футболістів африканської команди. Французів такий розвиток подій цілком влаштовував: вони контролювали темп і тримали суперників на комфортній відстані від свого штрафного майданчика. А черговий сплеск активності від «трикольорових» привів до другого голу у ворота Марокко. Мбаппе у штрафному фінтами підготував собі удар, але від ноги захисника м'яч зрикошетив на кут воротарського майданчика, звідки не промахнувся Коло Муані, який менше хвилини перебував на полі після виходу на заміну.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього доля поєдинку була практично вирішена, і він завершився перемогою збірної Франції. Примітно, що «трикольорові» вперше на ЧС-2002 залишили поле без пропущеного голу. Наступної неділі французи зустрінуться з Аргентиною у вирішальному протистоянні мундіалю. А збірна Марокко ще має шанс «грюкнути дверима», адже попереду на неї чекає матч за третє місце проти Хорватії.

Чемпіонат світу. 1/2 фіналу.

Франція – Марокко – 2:0

Ернандес (5), Коло Муані (79)

Буфаль (27)

Франція: Льоріс, Кунде, Варан, Конате, Ернандес, Фофана, Тчуамені, Дембеле (Коло Муані, 78), Грізманн, Мбаппе, Жиру (М.Тюрам, 65)

Запас: Манданда, Ареола, Павар, Дісасі, Саліба, Юпамекано, Гендузі, Верету, Камавінга, Коман, Муані

Марокко: Бону, Хакімі, Ель-Ямік, Агер, Мазрауї (Аттійят-Аллах, 46), Саїс (Амалла, 21; Абде, 78), Зієш, Унахі, Амрабат, Буфаль (Абухляль, 66), Ен-Несірі (Хамдалла, 66)

Запас: Мохамеді, Тагнауті, Дарі, Банун, Ель-Ханнус, Жабране, Хаїр, Сабірі, Зарурі, Абде

Арбітр: Сесар Артуро Рамос (Мексика)

Стадіон «Ель-Байт» (Ель-Хаур, Катар)

ФРАНЦІЯ – МАРОККО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
ГОЛ ! М'яч забив Рендал Коло Муані (Франція).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Тео Ернандес (Франція).
Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
der_MaiStier
Мароканці молодці, але Франція все ж об'єктивно найсильніша збірна з Африки
pmelnik7788
класна команда, заслужила приз глядацьких симпатій. 
introvert
Марокканці на гол награли точно, мабуть і не на один. Десь не щастило, десь надто намагалися занести м`яч у ворота, забуваючи бити. Приреченими на поразку аж ніяк не виглядали. Гра, рахую, вдалася - і в першу чергу завдяки арабам.
Ну що ж, залишився один крок до коронації чемпіона. Мбаппе - Мессі, Дешам - Скалоні, Старий Світ проти Нового... і все це я побачу хіба що в запису, якщо вірити графіку відключень світла(((
Lion
Все по делу два лучших игрока (одноклубника)  сыграют между собой....
vovadocent
Ну в Мароко є непогані шанси на бронзу, і це було б для них небувалим успіхом.
Ну а фінал без нудних Англії/Німеччини, чи іспанської (нудної останнім часом) тікі-таки - цілком може бути динамічним і насиченим. Що ж, побачимо, або ні, то вже як електрики захочуть)
avk2307
Жаль Марокко. Хотя бы на один гол они наиграли.
nick07
Марокканці молодці, французам відверто пощастило забити гол на старті і далі грали по рахунку.
Щодо фіналістів, то і Франція, і Аргентина показували гарний атакувальний футбол то надіємось на чудовий фінал.
Переможцем нехай будуть аргентинці - пора вже латиноамериканцям посунути європейців на футбольному Олімпі
ss2000
Сподіваюсь буде не меньше як на прошлому розіграші ЧМ між цими командами . Тоді гарний матч був 4-3 Французи виграли .
Ostrov Khortitsa
жалко Марокко - они точно наиграли больше, чем на 1 забитый гол
D.Lanskoy
Это был лучший матч сборной Марокко, они показали высочайший класс, играя первым номером, разыгрывая великолепные комбинации, им просто чуть-чуть не повезло. Забей они гол, была бы совсем другая игра. А французы забили сначала нелогичный гол после серии рикошетом, а второй гол был результатом индивидуального мастерства Мбаппе, который накрутил всю защиту и отдал, тоже не без доли везения, голевой пас. Франция уже второй чемпионат проходит, не показывая яркой игры, на прагматизме и классе отдельных игроков. Это игра стиля сборной Греции, но там не было таких звёзд, как у Франции. Ну раз побеждают, значит, такой футбол оправдан. Другое дело, мне он не нравится, и марокканцы играют гораздо симпатичнее. Но в финале не они.
Octopus
Удачи Аргентине в финале!
Viktor Tsimakouridze
Хочеться що б мессі став чемпіоном 
pas2012
Збірна Африки правильніше сказати а не збірна Франції
K_Sarioglo@i.ua
Удачі французам в фіналі! Мессі не має стати чемпіоном світу, хай вже ним буде Мбаппе!
Рома Кол
Уверенно обыграли ? )) Вы матч смотрели вообще )) 
Avaksi
Французький автобус вийшов у фінал
Kiper
Скучны у матч, скучного чемпионата