Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 14 грудня 2022, 18:51
21941
4

Історія Аксель Деспігелере: від секс-символу ЧС-2014 до вбивці тварин

Миле личко може винести на вершину слави, але вчинки здатні обрушити на дно…

| Оновлено 14 грудня 2022, 18:51
21941
4
Історія Аксель Деспігелере: від секс-символу ЧС-2014 до вбивці тварин
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу з футболу – це, безумовно, головна подія у грі № 1 всього чотирирічного циклу. Цей турнір завжди є чудовою нагодою для будь-якого гравця-професіонала заявити про себе, отримати вигідний особистий контракт, а також впевненість у майбутньому на наступні кілька років.

Втім, аж ніяк не лише футболістам мундіаль дає шанс змінити кар'єру та життя. Деякі вболівальники, котрі якимось чином зуміли «засвітитися» на всю планету, також отримують можливості, на які хтось, можливо, чекає довгі десятиліття й далеко не факт, що в результаті отримує. Але будь-яким шансом, як відомо, ще потрібно вміти правильно скористатися, і саме про це наша сьогоднішня невелика оповідка…

***

ЧС-2014, фінальна частина якого проходила у Бразилії, більшості вболівальників, напевно, запам'ятався феєричним фіаско господарів турніру у півфінальному протистоянні з Німеччиною. Німці буквально знищили Селесао із рахунком 7:1, наново переписавши найчорнішу сторінку у історії всього бразильського футболу.

Для фанатів збірної Бельгії, яка дісталася чвертьфіналу, після чого поступилася Аргентині із рахунком 0:1, мундіаль в Бразилії виявився пам'ятним ще й через те, що неймовірну популярність у світі здобула юна шанувальниця Червоних дияволів Аксель Деспігелере.

Коли Деспігелере було лишень 17 років, вона потрапила в об'єктиви фотокореспондентів, після чого її зображення заполонили сторінки багатьох відомих та авторитетних світових засобів масової інформації. Сталося це під час поєдинку другого туру групового етапу ЧС-2014 між збірними Бельгії та росії. Червоні дияволи здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0, а країна 404 вкотре облажалася, не зумівши виграти в Бразилії жодного із трьох матчів.

Аксель Деспігелере була присутня на трибунах легендарної Маракани в Ріо-де-Жанейро з традиційною для фанатів бельгійської збірної шапкою на голові, розфарбованою у кольори національного прапора, та із двома рогами на честь прізвиська команди – Червоні дияволи.

Getty Images/Global Images Ukraine

Юну бельгійку на трибунах супроводжували дві подруги-блондинки, але з цієї трійці саме Деспігелере стала головним об'єктом уваги з боку фотографів. Зроблені у високій якості фотографії Деспігелере миттєво стали вірусними, а Аксель вже наступного дня отримала в ЗМІ та соціальних мережах негласний титул найкрасивішої та найсексуальнішої фанатки чемпіонату світу в Бразилії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Саме завдяки своєму походу на матч Бельгії проти росії 17-річна Деспігелере набула неймовірної популярності. Дівчину дуже швидко буквально засипали всілякими спонсорськими запрошеннями та пропозиціями. В основному йшлося, звичайно ж, про індустрію краси, кар'єру у якій мріє зробити практично кожне дівчисько, починаючи із дитячого віку.

Вибір доводилося робити, оскільки багато концернів хотіли бачити в Деспігелере ексклюзивне обличчя своїх рекламних кампаній. Натомість за лояльність дівчині, звичайно ж, обіцяли солідні гонорари, а тому їй було із чого обирати.

Зрештою молода бельгійка ухвалила рішення про співпрацю із всесвітньо відомою французькою компанією з виробництва парфумерії та косметики L'Oréal. Там з нею уклали повноцінну річну угоду, і Деспігелере набула статусу моделі. Незабаром Аксель з'явилася у рекламній кампанії, що активно розповсюджувалась через соціальні мережі та у якій дівчина промотувала всілякі зачіски, які можна зробити за допомогою продукції французької компанії.

Здавалося б, Деспігелере вже у 17 років ухопилася за шанс всього її життя – те, чого багато інших дівчат в її віці чекають і 99,9% з них так і не отримують, після чого вимушено йдуть в інші сфери діяльності. Але запаморочлива модельна кар'єра Аксель тривала лише близько тижня…

Все змінилося напередодні поєдинку 1/8 фіналу ЧС-2014, в якому збірна Бельгії мала битися із національною командою США. Деспігелере, котра, вочевидь, не встигла усвідомити ступінь відповідальності, покладеної на неї рекламними угодами, вирішила перед грою проти американців опублікувати на своїй сторінці в соціальній мережі фотографію з африканського сафарі, де дівчина була заснята на тлі мертвої довгорогої антилопи…

До провокаційного зображення був доданий не менш провокаційний підпис авторства дівчини: «Полювання — це не питання життя або смерті. Це набагато важливіше. Це було близько року тому. Готова полювати на американців сьогодні, ха-ха».

Ця витівка не зійшла з рук юній бельгійській вболівальниці, яка на батьківщині активно підтримує Брюгге. Деспігелере буквально засипали гнівними коментарями, через що Аксель довелося ледве не терміново видаляти фотографію, а також намагатися знайти порозуміння із критиками.

«Я не хотіла нікого образити. Це був просто жарт», - написала дівчина, наївно вважаючи, що цими словами можна все відкотити назад.

Незважаючи на те, що побажання Деспігелере щодо перспектив збірної Бельгії у протистоянні з національною командою США виправдалися (європейці вирвали перемогу над суперником у додатковий час завдяки влучним ударам Кевіна Де Брейне та Ромелу Лукаку – 2:1), на модельній кар'єрі дівчині довелося поставити хрест. В L'Oréal негайно відмежувалися від співпраці з бельгійкою, хоча офіційні представники компанії не визнавали, що рішення було прийняте на тлі скандальної історії з фотографією Деспігелере із сафарі.

У коментарі виданню The Independent юрист французького концерну заявив: «L'Oréal Professionnel Belgium співпрацювала із нею на спеціальній основі для створення відео з метою подальшого використання у соціальних мережах в Бельгії. Контракт зараз завершений». Також представник L’Oréal підкреслив, що їхня компанія не займається тестуванням своєї продукції на тваринах.

Таким чином, кар'єра фотомоделі в Деспігелере завершилася так само швидко і запаморочливо, як і почалася. Проте гарну зовнішність дівчини якийсь час ще спробували з рекламною метою використати тепер вже представники футбольної індустрії. Зокрема, Аксель отримувала запрошення відкрити один із матчів Брюгге – команди, чиєю пристрасною фанаткою вона є…

Getty Images/Global Images Ukraine

***

Через вісім років, у 2022-му, про Аксель Деспігелере вже мало хто згадує. Та й сама дівчина, котра добряче втратила у популярності, здається вже не надто хоче такої уваги, яка була до неї прикута колись. Нині на її обліковий запис в Instagram підписано лише трохи більше 30 тисяч осіб – зовсім небагато, враховуючи, що певний дохід від реклами дівчина все ж таки намагається отримувати.

Аксель уже не женеться за провокаційними постами, а у вересні вона пов'язала себе узами шлюбу із Емілем Стеяртом, тепер ще й змінивши дівоче прізвище, немов підкреслюючи – більше її нічого не пов'язує із гучною історією, що стала однією з найбільш обговорюваних навколофутбольних подій під час фінальної частини ЧС-2014…

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rolan Stkomarovskiy
В Белігії ще в ХХ столітті був типу зоопарк для людей, де "розвинені" белігійці дивилися на представників різних племен Африки наче на мавп.
Але бельгійцям далеко до народів, які на рівні релігії чи ідеології сприймають інші народи та етноси за рабів.
Слід сказати, що представники нашої елітної гопоти та "еліти" теж сприймають людей як безправних рабів, яких можна вбивати, обдурювати та кидати безкарно та безпроблемно.
Кидання на гроші - це одна з улюблених забав у представників місцевої "еліти": кинути державу, кинути працівників, кинути постачальника послуг, кинути клієнта, сусіда чи друга. 
Якщо хочете побачити реальне обличчя людини - подивіться як вона спілкується зі слабшими, дурнішими, біднішими або з тим, хто від неї залежить в чомусь. Тоді реальна природа "людини" буде зрозуміліша.  
Mr Voevudskiy
Симпотная, но тупая.. типичная деффка)