Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

IBF
| Оновлено 13 грудня 2022, 23:38
733
0

Іноуе за півкроку до абсолюту. Бій проти Батлера навряд пройде всі раунди

Японець вийде ламати візаві

| Оновлено 13 грудня 2022, 23:38
733
0
Іноуе за півкроку до абсолюту. Бій проти Батлера навряд пройде всі раунди
twitter.com/trboxing. Наоя Іноуе

Японець Наоя Іноуе (23-0, 20 КО) вранці 13 грудня за київським часом зустрінеться з британцем Полом Батлером (34-2, 15 КО) за титул абсолютного чемпіона у найлегшій ваговій категорії (до 53,5 кг). Іноуе прийшов до бою, якого давно заслуговує.
Залишився останній крок, який є непростим, але не найскладнішим.

Іноуе просто розібрався зі своєю категорією. Абсолют – точно заслужене досягнення

Наоя Іноуе та його бокс – той самий випадок, коли сумнівів у логічності його і просто чемпіонства, і абсолютного чемпіонства немає жодних. Людина буквально пробіглась по категорії та розібралась з усіма, хто виходив на нього легко та безпроблемно.
Добре, не геть безпроблемно. Трапився японцю одного разу ветеран філіппінець.

Ноніто Донейр став суперником Іноуе в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії. Всі ставили на ледь не щосекундну перемогу, а вийшло дещо по-іншому. Філіппінець не тільки дав бій, а й влаштував супернику реальне випробування. Пробивав у відповідь, зарубувався і не боявся ударної сили.

Заради справедливості, варто відзначити, що все ж Наоя виглядав набагато краще за суперника. Влучав більше, працював агресивніше і виграв рішенням суддів абсолютно заслужено. Просто на фоні інших суперників, яких Іноуе нокаутовував за хвилини, це була справжня конкуренція, яку ми хотіли побачити у ринзі з японцем.

Після того бою Наоя та Донейр пішли паралельно один одному. Японець двічі захистив титули IBF та WBA – спочатку нокаутував Майкла Дасмаріньяса, потім – Арана Діпаена. Філіппінець, на диво, не пішов на пенсію, а знову повернувся – нокаутував також двох суперників. Причому, обидва були непереможеними і обидва впали у четвертому раунді. Попутно Донейр став чемпіоном WBC – ідеальний момент для реваншу та одночасного об’єднання поясів.

У другому протистоянні Іноуе закрив усі питання, які до нього могли б виникати. Японець буквально увірвався у ринг, пішов битись і почав рубати ветерана. Цього разу Донейр не витримав. Почав сипатись на перших же секундах, а у другому буквально розвалився – був нокаутований та пішов на пенсію.

Так Наоя прийшов до статусу об'єднаного чемпіона. Практично безпроблемно та надпотужно. Такі нокаутери рідко зустрічаються і в сучасному боксі, і взагалі. Жорсткі, безжальні та такі, що можуть вимкнути фактично будь-кого.

Попереду останній крок – британець Пол Батлер, який старший на п’ять років і неначе створений, щоб було яскраво, але не дуже довго.

Чемпіоном WBO Пол став не так давно. У 2021 році перебоксував розділеним рішенням суддів Вільбальдо Гарсію Переза. Потім захистив титул у рубці проти філіппінця Джонаса Султана. Серед інших важливих суперників – Еммануель Родрігес. Вони зустрілись у 2018 році, тоді пуерторіканець був непереможеним, потужним проспектом, який рішенням суддів перебоксував британця, а вже пізніше на Всесвітній суперсерії боксу полетів у нокаут від Інуе.

Окрім цього, Батлер програвав і нокаутом – у 2015-му в поєдинку проти іншого бійця, близького до топу дивізіону, Золані Тете (технічний нокаут у восьмому раунді). Два топові суперники – дві поразки. Інші середняки – перемоги, але у таких розмінах, що ставити в них напроти Іноуе здається самогубством.

Хто фаворит?

Очевидно, що Іноуе. З шаленим відривом. Найбільшим за цей рік, мабуть. Перше – загальні коефіцієнти: 1.02 проти 12. Далі – коефіцієнти на тотал раундів. Букмекери буквально не вірять, що поєдинок пройде понад 3 раунди. На це вони дають коефіцієнт 2.0. На те, що буде менше трьох раундів – 1.70.

Здається, що це виглядає, як авантюра, але ні. Враховуючи стилі боксерів, нам дуже пощастить, якщо рубка дійде до середини поєдинку. Немає підстав думати, що це дуже надтехнічне протистояння, яке затягнеться.

Основна тактика Батлера – зібраність у захисті, важкий джеб та важкі розміни на середній дистанції. Якщо передивитись навіть останній поєдинок Пола проти філіппінця, там не динамічних секунд було всього нічого. Хлопці розмінювалися буквально щосекунди, билися на середній та ближній і тиснули один на одного.


І загалом ось така силова та потужна рубка – основа боксу британця. Він любить середню дистанцію, любить брати своє завдяки силі. При цьому, це вдається не завжди – Батлер не завжди більший за опонента. Він навіть не сильно габаритніший за японця.
З іншого боку стоятиме японець, якого не злякався навіть фізичного тиску та майстерності Ноніто Донейра. Який зламав майстерного Еммануеля Родрігеса за два раунди. Який не тільки не боїться рубки – він є її уособленням. І у якого гарантовано більш потужний удар. Батлер теж дістає важко, але порівнювати його з японцем точно не варто.

З одного боку погано, коли саме така картинка перед поєдинком за абсолютне чемпіонство. Тому що це бій найкращих, а не конкурс для найкращого зі здобування поясу. З іншого, шоу буде веселе. Тому що з Іноуе не буває по-іншому. І тому що Батлер не вміє боксувати якось інакше.


Британець може спробувати працювати технічно, але це поганий план. Японець наздожене, а ламати себе – не найкраща ідея. Пол може піти в рубку. Спробувати упіймати суперника, якого лише трохи хитали влучання топового панчера Донейра. Але нокаут така штука – може прийти у найбільш неочевидний момент.

Пощастить – побачимо головний апсет року. Ні – Наоя стане абсолютом там, де він цього точно заслуговує. А далі зможе нарешті піднятись до другої найлегшої ваги. Там на нього очікує надтехнічний та габаритний чемпіон Стівен Фултон. Нарешті буде хоч теоретична конкуренція.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.