Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 03 грудня 2023, 22:03
6331
0

Олександра МЕРКУШИНА: «Нічого не очікувала, коли виходила на старт»

Українська біатлоністка – про дебют на Кубку світу

| Оновлено 03 грудня 2023, 22:03
6331
0
Олександра МЕРКУШИНА: «Нічого не очікувала, коли виходила на старт»
Український біатлон. Олександра Меркушина

17-річна біатлоністка збірної України Олександра Меркушина прокоментувала дебют на етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені.

«Насправді це просто вир емоцій. Це щось дуже нереальне для мене. Зовсім новий рівень. Нічого не очікувала, коли виходила на старт. Хотіла просто бігти. Виходити на старт тут - це вже величезна можливість, а фінішувати - це чудово.

Я насолоджувалася максимально, але як кажуть у нас у команді, хто хибить останнім пострілом - той ганчірка. Гохфільцен - не найважча траса, і це для мене було добре. Складніші траси, гадаю, буде важче пробігти. Порівняно з Ідре - то не важче.

Я відчувала себе однаково фізично, але психологічно [важче], коли багато людей - всі кричать, підтримують, бо це українська команда. Хочеться бігти. Чесно - не відчуваю тут тиску. Відчуття, коли від тебе нічого не очікують - ні історичних результатів, нічого. Тому з сестрою ми спимо спокійно.

Серед дорослих насправді спокійніше бігти, бо ти від себе нічого не очікуєш. Серед юніорів - вболівальники очікують медалі, і це трохи тисне. Тому важче, напевно, виходити на старт в юніорських.

У нас з сестрою є маленькі традиції перед стартом, стукаємося кулачками. Налаштовуємо одна одну, записуємо майбутні результати, майбутню стрільбу. Нам набагато легше змагатися, коли ми разом», - сказала Олександра Меркушина.

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.