Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 грудня 2022, 13:35
4522
0

Лопес важко переміг Мартіна. Попереду чемпіони

Але і з ними буде важко

| Оновлено 12 грудня 2022, 13:35
4522
0
Лопес важко переміг Мартіна. Попереду чемпіони
Getty Images/Global Images Ukraine

Теофімо Лопес (18-1, 13 КО) переміг Сандора Мартіна (40-3, 13 КО). Вийшло неначе не погано, але і не добре. Не яскраво, але і не скучно. Щось таке і мало б бути проти опонента рівня та навичок Мартіна, але американець точно міг краще.

Теофімо переміг завдяки активності. Бій вийшов дуже близьким

Поєдинок проти Сандора Мартіна в цілому і не мав бути легким для Теофімо Лопеса. Все ж хлопець – не якийсь іспанець з вулиці. Він хороший боксер, розумний та технічний. У 2021 році закінчив кар’єру цілому Майкі Гарсії і з того часу не став ні сильно старішим, ні гіршим.

Але очікування чогось більшого все ж переслідували. Мабуть, через обіцянки команди Лопеса та їхню впевненість у кращому, ніж просто перемога, результаті. Загалом, під час десятираундового поєдинку було не так багато раундів, коли доводилось задумуватись про щось більше, ніж рішення суддів.

Перший – серед таких. Мартін явно не був готовий до того, що Теофімо піде так різко вперед. Лопес із перших секунд попер на суперника і почав влучати. Перша думка – так просто, як з Майкі, не буде. Щоправда, тоді геть просто не було. Скоріш, методично.

У першому ж раунді Лопес накидав з усіх боків, розбив ніс та наніс супернику розсічення. Дуже впевнений старт. На другий раунд Теофімо повернувся так, неначе вже переміг, і дарма. Непоганий пресинг закінчився правим контрхуком назустріч – нокдаун!

Спочатку здалось, що американець просто перечепився та впав, але на повторі чітко видно спочатку удар, а потім падіння. Так, можливо, той удар більше вивів Лопеса з рівноваги, ніж серйозно вразив, але є відрахунок рефері.

Наступні декілька раундів Теофімо серйозно довелось підлаштовуватись. Мартін неочікувано прокинувся, почав працювати, бити назустріч та не давати бити по собі. Ситуація не виглядала критичною, але декілька раундів Лопес точно програв, поки не знайшов підхід.

І як тільки Теофімо почав забирати епізоди та раунди, прилетіло знову. У середині поєдинку американець знову отримав лівий контрбоковий назустріч. Рефері нокдауну не побачив, але, судячи з повторів, можна було рахувати ще раз.

Лопес продовжив робити своє. Йшов вперед, тиснув на суперника та багато бив. Влучав небагато, але вже якщо долітало, то тяжко. Мартін теж влучав небагато, але з іншої причині. Сандору треба було спочатку розібратись із тиском, а тоді вже намагатись атакувати. Все-таки стояти на місці та влаштовувати бійки з цим суперником – дуже нерозумно.

Мартін чудово рухався. За весь бій суперник навіть не закрив, а так, притиснув його біля канатів усього декілька разів. У такі моменти у Сандора виникали реальні проблеми: Теофімо боксував і активно, і точно. Але іспанець круто переходив до клінчу та не давав розвивати успіх і далі.

Загалом, обидва відпрацювали на своєму середньому рівні. Іспанець навіть трошки вище від середнього, бо не давав себе притиснути біля кутів та канатів і добре ловив передньою рукою майже без втрат для себе. А от Лопес міг би і краще. Поєдинок проти Ломаченка все ще залишається найкращим у його кар’єрі. Там було і жорстко, і зібрано.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сандор Мартін та Теофімо Лопес

Тут же Лопес неначе занадто сильно розраховував на силу удару. Намагався притиснути та забити суперника. Хоча Теофімо вміє саме боксувати.


Підсумковий рахунок розсмішив: 95-94 Мартіну та 96-93, 97-92 Лопесу. Перший можна було побачити – поєдинок рівний. Другий – також непогано. Лопес виграв з невеликим відривом. Але 97-92 за наявного нокдауну та загалом рівної картини – смішно.

Що далі?

Мартін впевнений, що переміг. Доводив це Теофімо та всім навколо. Загалом, бої з ним - ризикований намір, тож наступний топовий суперник з’явиться тоді, коли когось треба буде протестувати. А поки можна боксувати в Іспанії – там він вже давно боксер номер один.

У Лопеса два шляхи і обидва непрості. Перший – поєдинок за титул WBC проти Реджиса Прогрейса. Поспішати з однозначністю організації поєдинку поки що не варто, але це дуже ймовірно. Тому що бій проти Мартіна був саме за статус претендента на пояс WBC.

Другий – претендування на пояс WBO через першу строчку у рейтингу та наявний пояс Інтернаціонального чемпіона Всесвітньої боксерської організації. Там теж все не точно, але близько. І теж потужний чемпіон – Джош Тейлор.

Звісно, є ще третій. Почекати та відбоксувати ще з кимось по типу Мартіна – хорошим, досвідченим боксером цієї категорії, але без поясів. Проте, не варто розглядати цей варіант. Вже якщо ризикувати, то за пояси. Та й Лопеси збираються і тут за абсолютне чемпіонство боротись.

Важко буде і там, і там. Прогрейс – нокаутер. У нього понад 80 відсотків дострокових перемог і от таким боковим назустріч, як сьогодні ловив Мартін, він може покласти боксера далеко і надовго.

Тейлор – технар із крутою роботою ніг. Не гіршою, ніж у Мартіна. А ще дуже габаритний спортсмен, який може і в категорію Кроуфорда та Спенса перебратись і не виглядати там малюком.

Для перемоги в обидвох варіантах Теофімо треба повертати себе ідеального – варіанту бою проти Ломаченка. Тому що його варіант з бою проти Мартіна не потягне ані першого, ані другого чемпіонів.

Причому, ані зараз, ані колись у інший час.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.