Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 грудня 2022, 17:21
19024
27

Фантастичний Льоріс та промах Кейна вивели Францію до півфіналу ЧС-2022

Французи у напруженому матчі обіграли англійців із рахунком 2:1

| Оновлено 11 грудня 2022, 17:21
19024
27
Фантастичний Льоріс та промах Кейна вивели Францію до півфіналу ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Заключне чвертьфінальне протистояння чемпіонату світу очікувалося з особливим нетерпінням, адже у ньому зійшлися гранди європейського футболу. А після сенсацій від Хорватії та Марокко, трилера, який влаштували Нідерланди та Аргентина, хотілося побачити не менш захоплююче видовище.

Збірна Франції захищає чемпіонське звання і на поточному мундіалі має статус одного з головних фаворитів. Але фаворитів у Катарі б'ють нещадно, і англійці явно мали намір не зупинятися на стадії 1/4 фіналу. Тим більше, що на ЧС-2022 команда Гарета Саутгейта ще не програвала. На відміну від «трикольорових», які у заключному турі групового раунду поступилися Тунісу. Більш якісно себе проявила і оборона «Трьох левів». Пропустивши два м'ячі у стартовому поєдинку з Іраном, який завершився розгромною перемогою англійців, представники Туманного Альбіону закрили доступ до своїх воріт. Порадувала вболівальників збірної Англії й результативність команди: 12 забитих голів – це повторення найкращого результату «Трьох левів» за кількістю м'ячів на великих турнірах.

Команди обережно розпочали зустріч, намагаючись дорожити м'ячем. Але поступово французи заволоділи перевагою і підняли темп, намагаючись вриватися у вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Перший дзвіночок для англійців пролунав, коли захисники дали Жиру пробити з центру штрафного: Пікфорд уважно відіграв у цьому епізоді. А незабаром голкіпер збірної Англії нічого не зміг зробити з більярдним ударом Тчуамені, який з-за меж штрафного увігнав м'яч точно у кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Реакція номінальних гостей була негайною. Вони одразу активно заграли в атаку, і вже Льорісу довелося вступати в гру після вривання Кейна в кут штрафного майданчика. Потім Кейн створив ще один гольовий момент, пробивши у ближній верхній кут, і знову голкіпер збірної Франції зіграв бездоганно. У ще одному епізоді за участю того ж таки Кейна англійці претендували на пенальті, але після роботи VAR арбітр продовжив гру.

Французам вдалося відвести гру від свого штрафного майданчика, але друга половина зустрічі розпочалася з агресивних атак збірної Англії. Вже за хвилину після відновлення гри Льоріс зреагував на удар Беллінгема з-за меж штрафного майданчика. І натиск «Трьох левів» приніс їм результат. Тчуамені у власному штрафному у підкаті грубо зіграв проти Сака, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті впевнено реалізував Кейн, зробивши ще один крок до звання найкращого бомбардира в історії своєї національної команди. Форвард «Тоттенхема» забив 53-й гол за збірну Англії, наздогнавши за цим показником Вейна Руні, якому належав рекорд.

Якийсь час гра пішла на зустрічних курсах, і голкіперам раз по раз доводилося вступати у гру. Пікфорд реагує на удар Рабьо, а Льоріс, у свою чергу, рятує після ударів Сака та Кейна. Але потім команди взяли перепочинок і почали ретельніше готувати свої атаки. При цьому англійці створили ще одну можливість для взяття воріт: Магуайр замкнув навіс зі штрафного та пробив поряд зі штангою.

Далі нагадав про себе найкращий бомбардир збірної Франції Олів'є Жиру. Спочатку після його удару сейвом відзначився Пікфорд, а за кілька миттєвостей форвард замкнув навіс Грізманна і вивів свою команду вперед у рахунку. Зрівняти результат англійці могли одразу. Ернандес у штрафному майданчику штовхнув у спину Маунта, і після перегляду відеоповтору арбітр призначив другий пенальті у ворота «трикольорових». Знову до 11-тиметрової позначки підійшов Кейн, але цього разу форвард пробив вище цілі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Нереалізований пенальті помітно надломив команду Саутгейта. Англійці атакували, але у їхніх діях проглядалася приреченість. Останню можливість перевести гру в овертайм упустив Рашфорд, який на 10-й компенсованій хвилині зі штрафного пробив трохи вище за поперечину. Після цього пролунав фінальний свисток. Збірна Франції вийшла до півфіналу, де зустрінеться із сенсаційною командою Марокко.

Чемпіонат світу 2022 з футболу. 1/4 фіналу

Англія – Франція – 1:2

Кейн, 54 (пен.) – Тчуамені, 17, Жиру, 78

Магуайєр, 89 – Грізманн, 43, Дембеле, 47, Ернандес, 82

На 84-й хвилині Кейн не реалізував пенальті.

Англія: Пікфорд, Вокер, Магуайр, Стоунз (Гріліш, 90+8), Шоу, Райс, Беллінгхем, Хендерсон (Маунт, 79), Сака, Фоден (Решфорд, 85), Кейн

Франція: Льоріс, Кунде, Варан, Упамекано, Ернандес, Рабйо, Тчуамені, Дембеле (Коман, 79), Грізманн, Мбаппе, Жиру

Головний суддя: Перейра Сампайо, Вілтон

Стадіон: «Ель-Байт Стедіум»

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Олів'є Жиру (Франція).
54’
ГОЛ ! З пенальті забив Харрі Кейн (Англія).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Орелян Чуаемі (Франція).
Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 34
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Вот это ЧМ! Это был матч уровня финала. Топовые игроки и команды. Боюсь это был последний качественный матч этого чемпионата. Остальные три полуфиналиста довольно унылы. Ну посмотрим.
K_Sarioglo@i.ua
Головне щоб чемпіонами не стали аргентинці, хто з решти мені майже байдуже.
Slava_Dyatlov
С одной стороны рад что Магуайр проиграл, а с другой жаль что англичане вылетели из турнира.  Они заслуживали на медали.
bzzzzz
Англы конечно прогрессируют от турнира к турниру, приятно смотреть. Но им вечно гдето фартит. В целом Жиру конечно зарешал.
Am
Англія як завжди,нічого нового...кожен турнір думаєш що от може нарешті зараз але ж ні... 
kirya178
Суддівство в четверть фіналі просто жахливе, Голандія Аргентина іспанський рефері це просто жах вчора бразильський рефері теж саме, якщо в груповому турнірі було майже все ок, то зараз просто жах
antt
Крім того перший гол французів все таки побудований як і  на майстерності  так і  на везінні  молодого гравця. Не завжди такі голи з двічі  більшої відстані  ніж пенальті  вдаються.  Так само другий гол Жіру - від його удару мяч відразу змінив напрям від  удару об голову макгуайра іі  влетів  у ближній кут воріт. Не виключаю що від самого Жіру мяч міг попрямували прямо по центру чи в дальній кут від Пікфорда. Перед тим Жіру завдавав удар на лінії воротарської але це ж до гола не призвело. Вже не говорю що Мбапе був виключений із гри фактично. І після невдалого пенальті  Кейна в англійців був ще час щоб якусь навалу влаштувати. От як необов'язковий пенальті  їм вдалося заробити  відразу після того як рахунок став 2:1. Аж на три пенальті  по факту заслужили в матчі.. Тому їм реально треба було кидати всі  сили  і  навіть Пікфорду бігти  в напад.
Gargantua
игра равных команд.
не забитый пенальти Кейна это чистая случайность
Сергей Чёрный
Это был финал ЧМ , на этом говорю досвидания и всего наилучшего 
Viktor Tsimakouridze
зацккували півні львів, шкода англійців , класна команда, а жиру має отримати золоту бутсу, а от якщо франція з аргентиною, то буде війна, 
kirya178
Краще якщо в фіналі будут грати Аргентина і Франція, тому що антіфутбол від морокко  це не гра
WladWest
Месси заслужил чемпионство. Я за Аргентину.
Алекс Морган
Непогано було б фінал Хорватія-Марокко, але буде все як завжди, Франція -Хорватія
ss2000
Эти Мороки и Хорвати такі гарні півфінали обісрали . Англія і Франція показали що таке справжній футбол ! Футбол це не 90 хвилин гарно захищатись , але іноді так  працює .
Lion
Хороший финал намечается Аргентина-Франция...
Или повторение 18 года Финал?.?
antt
Дійсно суддя тут зіграв роль - не призначивши пенальті.. Як із другим голом японців проти  Іспаніїї, арбітр навіть не пішов дивитися var. Потім очевидно хотів виправитися і  поставив перший пенальті  який кейн забив.  А от з другим- кейн вже не впорався. Постав пенальті  в першому таймі  - все могло піти по іншому. А те що кейн не забив пенальті , він і  так був видуманий Тео Фернандесом бо загрози воріт французам не було. Хоча можливо він це не спеціально робив. А таким нальотом на нападника англійців все таки старався виручити  свою команду. Таким чином, Кейн як троє італійці в 1994 році , пробив вище воріт. Хоча тоді  це була серія пенальті.. І фінал мунліалю. Кейн доєднався до цього списку. Це хіба можна порівняти  із стіною чемпіонів на треку в Монреалі  в фомулі-1 де багато гонщиків залишали свій слід не впоравшись із поворотом. Хоча тут очевидна причина в такому пенальті.. Кейн думав як другий раз обхитрити здається свого одноклубника, воротаря французів.  І вирішив вдарити дуже на силу.  Щоб воротар не дотянувся,  не встиг зреагувати,  чи мяч би пройшов достатньо високо. От і  результат. Не дурно Кейна так уважно показували,  його погляд перед пробиттям обох пенальті..
SportsMan
Англии надо 100500 пенальти, чтоб победить?
nick07
Є шанс на рімейк 2018 року франція-хорватія))))
Хоча, хотілося б фінал Аргентина-марокко
Vladimir Shevchenko
Оргентина!!!