Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 грудня 2022, 10:18
52
0

Dota 2: коротка історія та нинішній рівень

Коротко про «еволюцію» Dota 2

| Оновлено 09 грудня 2022, 10:18
52
0
Dota 2: коротка історія та нинішній рівень

Dota 2 - одна з найпопулярніших ігор на основі легендарної стратегії Warcraft. Її основою була перша версія гри, стартова карта якої з'явилася ще 2003-го року. Важливим кроком стала поява у 2005-му Dota Allstars від розробників IceFrog. Поступово ті додавали нові версії карти, вводили нових героїв, і навіть частково змінювали ігровий процес. Але все ж рушій гри застарівав дедалі більше, й ігрова спільнота просила Warcraft Blizzard, власника франшизи, зробити більш сучасний римейк. Утім, довелося чекати на включення в процес ще й компанії Valve.

З осені 2010-го року IceFrog у партнерські з Valve офіційно анонсували вихід Dota 2, майже через рік, у серпні 2011-го, опублікували її трейлер. Творці не поспішали, закрите бета-тестування затягнулося, і тільки 9-го липня 2013 року нарешті відбувся офіційний реліз новинки.

Наразі Dota 2 - не просто комп'ютерна гра, а й популярна кіберспортивна дисципліна. Щорічно видавці з компанії Valve організовують престижний турнір The International. Щоб залучити найсильніші команди з різних куточків світу, на кін виставляють величезний призовий фонд, що вже перевалив за позначку в $10 мільйонів. Звісно, більше таких масштабних змагань немає, але при цьому, як правило, на кону стоїть приблизно по $200,000. Але і трансляції дивляться сотні тисяч людей, і не дивно, що зараз організовують трансляцію не тільки в Інтернеті та соціальних мережах, а й через телевізійні канали. Що цікаво, в Китаї подібне проведення часу дуже популярне, і ТБ переглядають мільйони глядачів.

Дійшло до того, що в 2015-му році з подачі Корейської асоціації електронних видів спорту почали розглядати кіберспорт як олімпійську дисципліну другого рівня. Наразі вже й національний комітет цієї країни підтримав надання цього статусу. Поки що на іграх у Токіо не з'явилося ні Dota 2, ні якихось її аналогів із віртуальних видів спорту. Але хто ще недавно міг сказати, що катання на скейті приноситиме олімпійські медалі? Як упевнені експерти, поява в цьому переліку і кіберспортивних дисциплін просто неминуча. Питання тільки в тому, коли це станеться, і хто стане в цьому плані своєрідним "піонером", Dota 2 чи хтось із її конкурентів на кшталт CS:GO.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.