Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

09.12.2022 17:00 – FT 1 : 1
4 : 2 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат світу
| Оновлено 09 грудня 2022, 20:33
11004
25

Хорватія – Бразилія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

У хорватському в'язкому футболі в танці не розгорнешся

| Оновлено 09 грудня 2022, 20:33
11004
25
Хорватія – Бразилія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 9 грудня, в Ер-Райяні на стадіоні «Едюкейшн Сіті» відбудеться матч 1/4 фіналу чемпіонату світу-2022, у якому зіграють Хорватія та Бразилія. Стартовий свисток англійського рефері Майкла Олівера з Ашингтона прозвучить о 17:00 за київським часом.

Хорватія


Збірна Хорватії на мундіалі в Катарі вже встигла пройти досить великий шлях від непоказного виступу у стартовій грі проти Марокко (0:0), про справжню силу якого ми дізнаємося трохи пізніше, до блискучої серії пенальті у напруженому протистоянні проти Японії (1:1, 3:1 – пен.). Однак уважні любителі футболу при цьому справедливо зауважать, що «срібні» призери минулого чемпіонату світу в цій кампанії, безумовно, мали фарт оминати найскладніших суперників. Утім, це ще з якого боку подивитися, адже збірна Іспанії власноруч підгадувала для себе африканську збірну в суперники по 1/8 фіналу і прогоріла в результаті.

Окрім Японії, колектив Златко Даліча встиг зіграти проти Бельгії, і в тій нічийній грі (0:0), яка стала заключною на груповому етапі для «клітчастих», знову було чимало питань до їхньої здатності протистояти як якісно складеним суперникам, так і командам, у яких достатньо зіркових виконавців у складі. Як можна здогадатись, у майбутнього опонента Хорватії що не гравець, то зірка. Утім, у хорватів завжди простежувалася здатність влаштувати в'язкий футбол навіть далеко за межами рідного загребського «Максимира», що ми ще наочно побачимо у майбутній грі, якщо європейська збірна не припуститься помилки на її початку.

Бразилія


П'ятиразові чемпіони світу все ще можуть хвалити себе за унікальний історичний статус, проте контексту останнього гучного успіху збірної Бразилії на чемпіонатах світу недосвідчені вболівальники можуть не знати. 20 років минуло з моменту американського тріумфу в Південній Кореї та Японії, і з того часу ніколи ще «канарки» не наближалися настільки близько до заповітного Кубка світу. Навіть незважаючи на той факт, що в календарі змагань все ще відзначений лише раунд чвертьфіналів. На поточному турнірі бразильці пропустили по голу від Швейцарії та Камеруну, але при цьому відвантажили суперникам уже сім голів.

І тут важливо відзначити рівень колективів, проти яких доводилося змагатися з командою Тіте. Сербія (2:0), Швейцарія (1:0), Камерун (0:1) та Південна Корея (4:1) – чотири опоненти, кожен з яких грає у абсолютно відмінний один від одного футбол, але при цьому поєднувало їхнє бажання відсидітися проти бразильців в обороні. Майбутня гра буде черговим випробуванням для шалено талановитого нападу «пентакампеонів». Однак є всі підстави вважати, що запальних святкувань у «стилі голуба» від Тіте та його підопічних ми більше не побачимо на цьому турнірі. Утім, якщо Бразилія забере шостий Кубок світу, то Новий рік точно відзначатимемо під звуки запальної самби.

Орієнтовні склади


Хорватія: Лівакович – Соса, Гвардіол, Ловрен, Юранович – Модріч, Брозович, Ковачич – Перішич, Петкович, Крамарич.

Бразилія: Аліссон – Данило, Маркіньос, Тьяго Сілва, Мілітао – Каземіро, Пакета – Рафінья, Неймар, Вінісіус – Рішарлісон.

Не зіграють: ... – Габріель Жезус, Алекс Теллес.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку вирішальне слово скаже південноамериканська збірна. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють: Так, з коефіцієнтом 2.14 за лінією Parimatch.

9 грудня, п'ятниця

Хорватія – Бразилія
Ер-Райян. «Едюкейшн Сіті». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та Суспильне Спорт
ХОРВАТІЯ – БРАЗИЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Parimatch
  • 9.21
  • 5.21
  • 1.38
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 9.20
  • 5.20
  • 1.40
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 9.15
  • 5.20
  • 1.39
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hater of haters
Буду топити за хорватів, як завжди. 
Gargantua
очень легко бразильцы выиграли матч у Кореи. 
Это всегда очень опасно.
Тем более хорваты в игре на контратаках очень сильны.
zhyr
Я за "своїх", за європейські збірні)))
Октавий Фландрийский
Если хорваты упрутся по-настоящему, то Бразилия просто так не выиграет.
⬆️
Сегодня на поле будет одна самба.
TimurKhAI
На предыдущих четырёх ЧМ бразильцы в обязательном порядке вылетали из турнира после первого же свидания в плей-офф с европейской сборной. Ждём продолжения славной традиции? 
Ярослав 999
Сьогодні Мессі і Неймар поїдуть додому
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Всім серцем буду вболівати за братів-хорватів! Але розум підказує, швидше за все, виграють таки бразильці. Та і матч подивитися не вдасться - немає світла
K_Sarioglo@i.ua
Ставлю що буде повторення фіналу 1998 з ідентичним переможцем.
nick07
1-3 і Бразилія чемпіон, хоча там півфінал буде також сильний
Ретро Футбол
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Нестеренко
Вся надія на Неймара! Якщо ця дівчинка буде в строю, бразили обов'язково програють! Хоча для них останнім часом 1/4 це вже досягнення
DK1961
Как раз хорваты и могут остановить самонадеянных мажоров, которые любят симулировать и исподтишка хамить на поле, а также грубить в открытую при проигрыше