Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 грудня 2022, 14:24
7973
8

Нідерланди – Аргентина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Найстарший тренер Мундіалю-2022 проти одного з наймолодших

| Оновлено 12 грудня 2022, 14:24
7973
8
Нідерланди – Аргентина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Заряджай на матч Нідерланди – Аргентина разом з Parimatch!

9 грудня чемпіонат світу-2022 вступає у вирішальну фазу. У катарському місті Лусаїл на стадіоні «Лусаїл Айконік» відбудеться перший чвертьфінал Мундіалю: збірна Нідерландів зіграє проти збірної Аргентини. Поєдинок розпочнеться о 21.00 за київським часом.

Нідерланди

«Ораньє» досить спокійно, без зайвих нервів і рухів тіла, увійшли до числа вісімки обраних нинішнього світового футбольного форуму.

Підопічні ван Гала прогнозовано виграли свою групу, набравши у трьох матчах сім очок. Спочатку нідерландці перемогли збірну Сенегалу 2:0, потім поділили очки з Еквадором (1:1), а в останньому матчі групового етапу без зусиль здолали господарів турніру – 2:0.

У всіх трьох поєдинках «помаранчеві» перевершували своїх опонентів. Перемоги далися їм досить легко, а єдина нічия – наслідок швидше розслабленості самих нідерландців, ніж спритності їхніх опонентів.

У 1/8 фіналу Нідерланди у видовищному матчі з багатьма небезпечними моментами та красивими голами впевнено переграли американців – 3:1. Героєм поєдинку став захисник Дюмфріс, на рахунку якого гол та дві результативні передачі. На післяматчевій прес-конференції щасливий ван Гал при купі народу розцілував Дензела, таким чином віддячивши футболісту за яскраву гру.

Хоча за перші чотири поєдинки на ЧС ван Гал має цілувати не лише Дюмфріса. На гарні слова заслуговує практично вся команда. Але особливо – форвард Гакпо, який став справжнім відкриттям турніру.

Гра проти збірної Аргентини для наставника «помаранчевих» стане 12-м поєдинком у фінальних стадіях чемпіонатів світу. У попередніх матчах Нідерланди на чолі з ван Галом дев'ять разів виграли, один раз зіграли внічию та зазнали лише однієї поразки.

Нідерландці програли саме Аргентині – у пам'ятному півфіналі чемпіонату світу 2014 року (тоді збірна Нідерландів поступилася команді Мессі у серії післяматчевих пенальті). Так що у ван Гала, який після ЧС-2022 залишить тренерську посаду збірної своєї країни (знаменитому тренеру вже 71 рік, і він є найвіковішим наставником катарського Мундіалю), буде гарна нагода взяти реванш.

Луї ван Гал, головний тренер збірної Нідерландів:

«Якщо я віритиму нідерландській пресі, то ми ніколи не виграємо чемпіонат світу. А ми хочемо його виграти. Я не хочу згадувати гру проти Аргентини восьмирічної давнини: той матч уже не переграєш. Ми просто хочемо виграти зараз».

Аргентина

Один із беззастережних фаворитів ЧС-2022 невдало розпочав груповий етап. У стартовому поєдинку групового раунду аргентинці сенсаційно поступилися збірній Саудівської Аравії – 1:2. Та поразка «альбіселесте» пізніше була «списана» на недооцінку суперника.

В принципі, наступні матчі підтвердили цю гіпотезу: Аргентина помітно додавала від гри до гри. «У нас попереду – суцільні фінали», - сказав після матчу з аравійцями лідер та капітан латиноамериканської збірної Мессі. І поки що Аргентина перемагає у своїх фіналах.

У другому турі підопічні Скалоні – одного з наймолодших тренерів на катарському Мундіалі – перемогли Мексику: завдяки голу та асисту від Мессі. З аналогічним рахунком 2:0 в останньому турі обіграли й збірну Польщі. Той матч поки що можна назвати найкращим для Аргентини: у команди виходило практично все.

На відміну від збірної Нідерландів, яка у видовищному стилі вийшла до чвертьфіналу, гра Аргентини у матчі 1/8 фіналу проти Австралії була досить нудною. Тим не менш, Мессі та його партнери (для Лео та гра була особливою: тисячною на офіційному рівні) впевнено подолали опір австралійців і вийшли до чвертьфіналу.

Ліонель Скалоні, головний тренер збірної Аргентини:

«Я грав за «Депортіво», коли ван Гал тренував «Барселону». Я пишаюся тим, що він зробив для футболу. Збірна Нідерландів не така хороша, як раніше, але футболісти цієї команди чітко розуміють, що вони роблять і що від них вимагає тренер. Це буде чудовий матч між двома командами з великою історією. Ми сподіваємось пройти далі».

Історія зустрічей

Майбутній поєдинок стане для суперників ювілейним – десятим. Поки що відчутна перевага на боці – «помаранчевих»: чотири перемоги проти однієї вікторії у Аргентини. Інші матчі завершилися внічию (враховувалися результати в основний час).

Останній за ліком поєдинок між опонентами відбувся на ЧС-2014. Тоді команди зустрілися у півфіналі. Основний і додатковий час закінчилися внічию 0:0, а в серії пенальті сильнішими виявилися аргентинці.

Прогноз на протистояння

Гра напевно вийде бойовою та принциповою, але навряд чи в матчі буде забито більше двох м'ячів. Якщо говорити про загальний рівень команд, то збірна Нідерландів бачиться «рівнішим» і більш збалансованим колективом. Головна сила команди ван Гала – надійна оборона на чолі із ван Дейком. Хоча атака команди з Депаєм та відкриттям чемпіонату Гакпо теж виглядає дуже пристойно.

А ось головна зброя Аргентини – звичайно, Мессі. Великий аргентинець затягнув свою команду до чвертьфіналу, і на досягнутому зупинятися точно не захоче. Хоча, заради справедливості, не потрібно нинішню збірну Аргентини ототожнювати лише з Лео: зараз у команді вистачає не лише «піднощиків снарядів» для капітана, а й тих, хто теж може самостійно вирішувати долю епізоду чи матчу.

Якщо говорити загалом, то індивідуальний рівень гравців збірної Аргентини вищий. Саме цей нюанс, на наш погляд, і схилить зрештою чашу терезів на користь чемпіонів Південної Америки.

Прогнозуємо перемогу збірної Аргентини із мінімальним рахунком.

Орієнтовні склади:

Нідерланди: Нопперт, Блінд, ван Дейк, Аке, Тімбер, Думфріс, Ф. де Йонг, де Рон, Классен, Депай, Гакпо

Аргентина: Еміліано Мартінес, Моліна, Ромеро, Отаменді, Акунья, Де Пауль, Макалістер, Фернандес, Папу Гомес, Мессі, Лаутаро Мартінес.

9 грудня, п’ятниця

Нідерланди – Аргентина
Лусаїл. «Лусаїл Айконік». 21:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
НІДЕРЛАНДЫ АРГЕНТИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Антоніо Матео Лаос (Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 1:2

Заряджай на матч Нідерланди – Аргентина разом з Parimatch!

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIPR ALECS
очень вероятно что тут 0-0 в основное время....если месси что-то не сотворит опять шедевральное
Ярослав 999
Ви мені скажіть,ви типу розумні люди, ну як можна ставити на Аргентину в цьому матчі,вони ледь-ледь Австралію пройшли, зрозумійте Нідерланди їм не по зубах,тим паче Мессі в захист ніколи не повертається
⬆️
Суперкомп уже похоронил Аргентину.)
Am
Аргентина пройде далі
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил