Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 грудня 2022, 04:48
8709
0

Теофімо vs Мартін. Сандор переміг Гарсію, а тепер знову претендує на апсет

Чи це реально? Розбираємось

| Оновлено 11 грудня 2022, 04:48
8709
0
Теофімо vs Мартін. Сандор переміг Гарсію, а тепер знову претендує на апсет
Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

У ніч з 10 на 11 грудня американець Теофімо Лопес (17-1, 13 КО) проведе поєдинок проти іспанця Сандора Мартіна (40-2, 13 КО) у Нью-Йорку за титул інтернаціонального чемпіона WBO у першій напівсередній вазі.

Суперник і протистояння в цілому – цікаві та навіть інтригуючі. Адже Мартін – точно не з тих, хто здається.

Сандор Мартін – автор одного з головних апсетів минулого року. Але на бій з Теофімо він потрапив випадково

У 2021 році Сандор Мартіс зустрівся з Майкі Гарсією. Жодних небезпек для мексиканського американця видно не було. Хороший, але не особливий опонент, не занадто габаритний. Таких Майкі зазвичай брав класом.

При цьому, Гарсія мав позитив. Після поразки від Еррола Спенса він повернувся, повністю розбивши Джессі Гарсію. Тож Майкі був однозначним фаворитом поєдинку. А потім взяв і програв.

Іспанський чемпіон Європи EBU несподівано впевнено почував себе в гостях у Гарсії. Працював зосереджено та точно. Була купа важких моментів, але без чогось по-справжньому страшного для Сандора. У підсумку довгі руки, розум, стійка шульги та зосередженість на виконанні доволі нескладного плану зіграла свою роль – рішенням більшості суддів переміг Мартін.

Майкі не вірив. Спочатку у ринзі заявляв, що переміг. Потім після бою казав те ж саме. І обіцяв повернутись та довести, що саме він сильніший за Сандора. А потім оголосив про завершення кар’єри. З обмовками про можливе повернення, але поки серйозних натяків на то не було. Фактично, один з головних апсетів минулого року на цей момент є фінішем кар’єри Майкі Гарсії, яка вийшла доволі зім’ятою.

Теофімо ж у минулому році пережив першу поразку у кар’єрі. Лопес повертався у ринг після перемоги над Ломаченком та перервою більш, як у рік. Вийшов на зустріч проти Джорджа Камбососа, упіймався на другий у кар’єрі нокдаун та програв рішенням суддів.

А потім відмовився від реваншу та оголосив про перехід у нову вагову категорію – першу напівсередню. Все через те, що отримавши ускладнення після астми, коронавірусу та скидання ваги, Теофімо ледь відновився. Бонусом до важкого відновлення прилетіли проблеми з легенями, і лікарі дивувались, що у такому стані американець не тільки боксував, а й взагалі вижив, враховуючи перенавантаження.

Перехід склався добре. Дебютний поєдинок проти Педро Кампи не став проблемою для Теофімо. Він мав чудовий вигляд, знову боксував швидко, розумно та весело.

Кампа, звісно, такий собі маркер. Але Теофімо пройшов його рівно так, як мав – достатньо швидко, але не занадто – щоб можна було роздивитись, що ж він там змінив.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес проти Педро Кампи (ліворуч)

У плані боксу – особливо нічого. Але і не треба було – боксер Теофімо хороший. Кампа трохи пручався, але надовго його не вистачило. У сьомому раунді мексиканцю стало занадто часто прилітати. Наприлітало стільки, що рефері зафіксував технічний нокаут у виконанні американця.

Далі почались перемовини. Гучні та не дуже. Називались імена Реджиса Прогрейса та Джоша Тейлора. Другий взагалі був у списку першим номером, але на момент перемоги над Кампою це не мало особливого сенсу. По-перше, тому що це мала бути зустріч двох абсолютів, а Теофімо на той момент таким вже не був – оновлював категорію для себе з голими руками. По-друге, тому що і у Джоша з’явилися проблеми побільше – зустріч із Кеттеролом, розбірки з промоутерами та залишення поясів. Зараз шотландець теж не абсолют.

У підсумку було оголошено про поєдинок Теофімо Лопеса проти Хосе Педраси. Важка, але жертва Ломаченка проти другої людини, що перемагала Василя. Оголошено було гучно, але все зірвалось. Американцю довелось шукати опонента, але тут допомогли в WBC, розпорядившись про необхідність домовитись Лопесу та Мартіну.

Теофімо писав голові Всесвітньої боксерської ради, що Сандор відмовлявся, але у підсумку підписи було поставлено. Бою бути.

Хто фаворит?

Теофімо з відривом. На американця у середньому можна поставити за 1.14-1.15. На іспанця – за 5.50. Десь такий самий розрив був між Майкі Гарсією і Сандором Мартіном, але іспанцю було на це плювати.

Але на цьому аналогії закінчуються, бо не мають жодного сенсу. У чомусь Теофімо та Майкі схожі, у чомусь – ні. Гарсія – не старий боксер, щоб списувати поразку на це. Він просто заморився битись чи втратив мотивацію. У Лопеса її вистачає з головою.

Сандор дещо габаритніший. Принаймні, так виглядав на першій битві поглядів. А ще він дуже обережний та шульга. Розумний шульга. Дивитись за цим не дуже весело, але що поробиш.

Не сказати, щоб Лопесу було зручно боксувати з такими боксерами. Прилітало і від менш розумних бійців, що стояли у протилежній стійці. Але і Теофімо – не Майкі. У поєдинку проти Педро Кампи американець примудрився збалансувати кількість силових атак та техніку з розумом. Дивитись було саме задоволення.

Конкретики – жодної. Тому що Мартін – не подарунок. Молодий, мотивований, технічний, довгорукий, розумний та дуже і дуже обережний. З таким доведеться робити більше, ніж завжди.


Але загалом Теофімо має перемагати. Тому що він хороший боєць. Може і вдарити, і побоксувати. Апсети – це добре, але ж не у такій кількості на одну людину. Бій гарантовано буде конкретним, але навіть із Гарсією там все вийшло на тоненького. З Теофімо так не вийде.

Parimatch
  • 1.14
  • 19.0
  • 5.00
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.16
  • 32.0
  • 5.55
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.15
  • 30.0
  • 5.50
Сделать ставку Зробити ставку
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Як змінилася ситуація перед паузою на ігри збірних
Футбол | 18 березня 2024, 06:55 3
Турнірна таблиця УПЛ. Як змінилася ситуація перед паузою на ігри збірних

«Шахтар» лідирує, «Кривбас» йде на 2-му місці, обидві команди мають по 43 очки

Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа
Бокс | 18 березня 2024, 11:18 0
Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа

Франсіс упевнений, що міг би провести бій набагато краще

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.