Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 07 грудня 2022, 01:33
6100
1

Португалія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

Європейський футбол гарантовано втратить одного представника у Катарі

| Оновлено 07 грудня 2022, 01:33
6100
1
Португалія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 6 грудня, у Лусаїлі на стадіоні «Лусаїл Айконік» відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату світу-2022, у якому зіграють Португалія та Швейцарія. Стартовий свисток мексиканського рефері Сезара Артуро Рамоса Паласуелоса з Кульякана прозвучить о 21:00 за київським часом.

Португалія


Збірна Португалії на чемпіонаті світу-2022 у Катарі почала відразу з високого старту, обігравши Гану в ефектній дуелі з інтригою до останніх секунд (3:2), після чого вже за підсумками перемоги над Уругваєм у другому турі (2:0) стало очевидним, що перше місце в квартеті H від «європейських селесао» вже точно нікуди не дінеться. Команда Фернанду Сантуша при цьому чудово розуміла, що підсумковий другий рядок коштуватиме їй потреби протистояти Бразилії, а що «пентакампеоне» можуть зробити зі своїми суперниками в нинішніх кондиціях, тепер добре знає Південна Корея, яка сенсаційно обіграла «хрестоносців» в останньому турі (2:1).

Незважаючи на здобутий результат, амбіцій заволодіти Кубком світу безпосередньо на футбольному полі португальці так і не показали. Команда Сантуша, незважаючи на зірковий склад у лінії атаки, усе одно зазнавала властивих їй проблем із реалізацією. При цьому конфлікт навколо Кріштіану Роналду, який супроводжував початок мундіалю, на поточний час зовсім не дається взнаки в плані результатів виступів команди. Це досягнення також можна зарахувати до позитивних результатів роботи тренерського штабу. Нестача мотивації на тлі не найбільш статусних та оптимальних за рівнем кондицій суперників мотивувала Португалію не витрачати зайві сили на досягнення результату на груповому етапі, проте тепер Кріштіану й компанія не мають права на помилку.

Швейцарія


Безумовна підтримка з боку українських уболівальників на адресу збірної Швейцарії у її заключному матчі на груповому етапі проти Сербії врешті-решт зіграла на руку «Наті» (3:2), хоча кілька разів команди мало не скотилися до рукопашного протистояння в політичній дуелі. Цей результат був ключовим для команди Мурата Якіна у плані боротьби за другий рядок одразу після Бразилії, якій вони таки поступилися під час очного протистояння (0:1). Не варто також забувати, що розпочинався турнір для країни з важкої перемоги над Камеруном (1:0), тому фактор сукупного навантаження на футболістів може вистрілити далеко не в найкращий момент.

Що сподобалося у грі Швейцарії за цей час, так це відсутність яскраво вираженого лідера колективу, тоді як ця роль передається по черзі між усіма гравцями команди. Проти Сербії, наприклад, прогнозовано запалювали Граніт Джака та Джердан Шакірі, хоча проти бразильців непогано показав себе Джибріль Соу, а перемогу над африканською збірною приніс Бріель Емболо. Цікаво, що за один лише матч проти сербів швейцарці завдали ударів по воротах більше, аніж за дві попередні ігри разом узятих, при тому, що проти «пентакампеонів» взагалі не били у ворота. Це підказує нам тактику низького блоку, яку може обрати команда Якіна в грі, яка вже дозволяла їй у червні цього року обігравати Португалію на своєму полі (1:0).

Орієнтовні склади


Португалія: Кошта – Канселу, Діаш, Пепе, Далот – Карвалью, Невеш, Б. Сілва – Б. Фернандеш – Роналду, Феліш.

Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Шер, Аканжи, Відмер – Джака, Фройлер – Варгас, Соу, Шакірі – Емболо.

Не зіграють: Данилу, Мендеш – ...

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку сильнішого визначать лише у додатковий час. Нашою ставкою буде позиція – Переможець матчу визначиться у додатковий час із коефіцієнтом 6.60 за лінією Parimatch.

6 грудня, вівторок

Португалія – Швейцарія
Лусаїл. «Лусаїл Айконік». 21:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та Суспільне Спорт
ПОРТУГАЛІЯ – ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Сезар Артуро Рамос Паласуелос (Кульякан, Мексика)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 1.91
  • 3.50
  • 4.60
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника
Інші види | 28 березня 2024, 07:00 0
Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника

Головні новини за 27 березня на Sport.ua

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Тут буде цікавіше чим в 1му матчі.