Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 грудня 2022, 12:33
8127
3

Босанова запальніша за K-pop. Бразилія вибила Південну Корею з ЧС-2022

Колектив Тіте відвантажив чотири м'яча суперникам ще в першому таймі

| Оновлено 06 грудня 2022, 12:33
8127
3
Босанова запальніша за K-pop. Бразилія вибила Південну Корею з ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Бразилії подолала груповий етап чемпіонату світу-2022 в Катарі з відносною легкістю, уже після другого туру забезпечивши собі місце в раунді плей-оф глобальних змагань перемогами над Сербією (2:0) та Швейцарією (1:0). А оскільки п’ятиразові володарі Кубку світу прекрасно розуміються на власній силі, то їм не було особливої різниці, проти кого грати в раунді плей-оф у виборі з-поміж Португалії чи Південної Кореї.

Однак португаломовного дербі ми все ж таки на настільки ранній стадії фінального етапу не побачили, тож «пентакампеоне» мали зустрітись із азіатською збірною, яка витратила чимало зусиль для сенсаційного виходу з квартету за участі також Уругваю та Гани. Настільки багато, що колективу Паулу Бенту в підсумку не вистачило ресурсу на черговий подвиг на тлі нетривалої павзи між відповідальними матчами.

У кожного з суперників Тіте під час розіграшу поточного турніру існував ризик пропустити швидкий м’яч та в підсумку втратити контроль над перебігом подій на футбольному полі. Проте ця доля випала саме колективу Паулу Бенту, коли вже на сьомій хвилині Вінісіуса не втримали на лівому фланзі штрафного під час передачі з протилежного боку від Рафіньї, а той майстерно розвів м’яч, захисників та голкіпера по різні боки воріт. І не встигли «азіатські тигри» оговтатись після цього, як на їхню голову звалився дещо безглуздий пенальті. На правому фланзі власного штрафного Чон У Йону було потрібно просто вибити м’яч, але він із цим затягнув, і зрештою просто вдарив Рішарлісона по ногах.

Неймар із фірмовою затримкою перед ударом переграв голкіпера пострілом низом трохи правіше від центру воріт, після чого над шансами гостьового колективу можна було більше не намагатись ворожити. Хоча був момент у Кореї для голу у вигляді дальнього пострілу з лівого флангу від Хвана Хі Чхана, із яким ледь впорався в протилежній дев’ятці воріт Аліссон, проте подальші події на полі показали, що цей момент радше був виключенням, хоча й обнадійливим для футболістів Бенту.

Під завершення першої півгодини ігрового часу Рішарлісон започаткував стрімкий розіграш у глибині правого флангу атаки, який його партнери потім завершили передачею до центру штрафного під фактичний розстріл воріт. А вже за кілька хвилин Вінісіус м’яким накиданням із лівого флангу штрафного на Пакету зробив усі підстави для видовищного пострілу злету від півзахисника. Цю божевільну самбу тоді міг зупинити тільки свисток на перерву.

Другу половину гри Бразилія, вирішивши всі питання щодо переможця, вирішила проводити вже в більш виваженій манері. Тут і моменти почали з’являтись в їхніх суперників, хоча й перевага за володінням усе одно зберігалась на боці команди Тіте. Так, номінальні господарі все ж таки догрались до пропущеного голу, проте дальній постріл Пайка Син Хо з рикошетом від захисника в правий верхній кут міг виключно потішити фанатів корейської збірної, але на стан справ на полі вже не мав впливу.

У підсумку, до чвертьфінального раунду чемпіонату світу-2022 в Катарі відправилась збірна Бразилії, а для Південної Кореї міжнародні виступи цього року офіційно добігли завершення.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Бразилія - Південна Корея - 4:1

Вінісіус, 7, Неймар, 13 (пен.), Рішарлісон, 29, Пакета, 36 – Пайк Син Хо, 76

Чон У Йон, 44

Бразилія: Аліссон (Вевертон, 80) – Даніло (Бремер, 71), Маркіньйос, Тьяго Сілва, Мілітао (Даніель Алвес, 63) – Неймар (Родріго, 81), Каземіро, Пакета (Мартінеллі, 72) – Вінісіус, Рішарлісон, Рафінья.

Корея: Кім Син Гю – Кім Джин Су (Хон Чхоль, 46), Кім Ен Гвон, Кім Мін Дже, Кім Мун Хван – Хван Хі Чхан, Хван Ін Бом (Пайк Син Хо, 65), Чон У Йон (Сон Чжун Хо, 46), Лі Дже Сон – Сон Хин Мін, Чо Гю Сун.

Арбітр: Клеман Тюрпен (Уллен, Франція).

Стадіон: «974» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 18 (10) – 10 (6)
Кутові: 5 – 4
Офсайди: 0 – 5.

БРАЗИЛІЯ - КОРЕЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Пайк Син Хо (Південна Корея).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Лукас Пакета (Бразилія).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Рішарлісон (Бразилія).
13’
ГОЛ ! З пенальті забив Неймар (Бразилія).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Бразилія).
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 0
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Ардра Гюлер

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
Ненавиджу такі матчі коли команда робить всю справу в 1-му таймі, а потім взагалі кидає грати.
Вова Чертрогатый
у бразилии чувствуется запас мощности... думаю возьмут титул