Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06.12.2022 17:00 – FT 0 : 0
3 : 0 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат світу
| Оновлено 06 грудня 2022, 18:58
6165
6

Марокко – Іспанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

«Фурія Роха» зіграє з однією із сенсацій групового етапу

| Оновлено 06 грудня 2022, 18:58
6165
6
Марокко – Іспанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 6 грудня, збірна Іспанії в матчі 1/8 фіналу чемпіонату світу-2022 зіграє з Марокко. Початок матчу – о 17:00 за Києвом. Матч пройде в Аль-Райяні на стадіоні «Едьюкейшн Сіті», головний арбітр – аргентинець Фернандо Рапалліні.

Марокко

Збірну Марокко можна назвати однією з головних сенсацій групового етапу нинішнього чемпіонату світу. Команда Валіда Реграгі набрала 7 очок і посіла перше місце у групі з двома медалістами попереднього ЧС – фіналістом Хорватією та бронзовим призером, Бельгією. При чому, якщо з хорватами в очному матчі розійшлися нульовою нічиєю, то Бельгію обіграли з рахунком 2:0. Марокко вийшло у плей-оф чемпіонату світу лише вдруге у своїй історії, повторивши досягнення зразка 1986 року.

7 очок, перше місце у далеко не найпростішій групі – це все, безумовно, дуже круто. Але такий результат не повинен вводити в оману. Виступ збірної Марокко на груповому етапі ЧС-2022 – класичний приклад того, що називається оверперфоманс. За показником xG марокканці не виграли жодного матчу у своїй групі та посіли останнє місце у своєму квартеті за сумарним xG за три матчі. Підопічні Реграгі показали неймовірну реалізацію гольових моментів, що говорить або про неймовірний рівень майстерності гравців атаки, або про банальне везіння. І чомусь другий варіант виглядає ближчим до істини. А везіння має властивість колись закінчуватись.

Іспанія

Збірна Іспанії на груповому етапі ЧС-2022 залишила дуже неоднозначне враження. У першому турі команда Луїса Енріке розгромила Коста-Ріку з рахунком 7:0, після чого багато хто записав її до числа топ-фаворитів мундіалю в Катарі. Після цього була нічия при солідній грі з Німеччиною та поразка 1:2 від Японії у третьому турі. Багато хто звинувачує «Фурію роху» в тому, що в матчі з японцями вони цілеспрямовано «зливали» Бундестім з чемпіонату і вибирали собі легшу сітку для плей-оф.

Вірити у конспірологію чи ні – особиста справа кожного. Але факт є факт: із трьох матчів Іспанії в Катарі кожен наступний був гірший за попередній – і за змістом гри, і за результатом. На Євро-2020 команда Луїса Енріке блідо почала, але додавала по ходу турніру, цього разу цілком можливо, все буде навпаки. Хоча не виключено і те, що зі стадії плей-оф іспанці знову заграють на максимумі свого потенціалу. Тим більше, що «Фурія роха» - одна з небагатьох команд на нинішньому мундіалі, якій пощастило пройти груповий етап без серйозних кадрових втрат.

Історія зустрічей

Збірні Марокко та Іспанії раніше зустрічалися між собою тричі в історії. Попереднього разу це сталося на ЧС-2018, де команди зіграли внічию 2:2 на груповому етапі. До цього два матчі у далекому листопаді 1961 року у відборі на ЧС-1962 завершилися перемогами Іспанії – 1:0 та 3:2.

Прогноз на протистояння

Збірна Марокко на груповому етапі і так стрибнула вище голови. Ризикнемо припустити, що на стадії 1/8 фіналу шлях африканської команди на ЧС-2022 у Катарі буде завершено. Такої думки дотримуються і букмекери, які вважають Іспанію явним фаворитом матчу. Наша ставка – перемога Іспанії у основний час, коефіцієнт 1,6.

6 грудня, вівторок

Марокко – Іспанія
Аль-Райян. Стадіон «Едьюкейшн Сіті». 17:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Прогноз Sport.ua — 1:2
Parimatch
  • 7,20
  • 3,95
  • 1,58
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 6,75
  • 4,04
  • 1,61
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 6,75
  • 4,04
  • 1,61
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Жуніор Мораес розповів, чим займатиметься після завершення кар'єри
Футбол | 25 квітня 2024, 12:57 0
Жуніор Мораес розповів, чим займатиметься після завершення кар'єри

Однак поки що форвард прощатися з футболом не має наміру

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
А сьогодні "закінчаться" марокканці зі швейцарцями. І в чвертьфіналі вже гратимуть дійсно найсильніші, без усяких "сюрпризів".
⬆️
На этом сенсации и закончатся.    0:2 - и чик чирик.
Умник
Я за Марокко.
Gargantua
сенсаций в плей офф пока нет.
если их долго нет, значитт скоро должны быть
возможно Марокко и сотворит сенсацию.
Так как в паре Португалия - Швейцарией сенсацией может быть разве что крупная победа Швейцарии.