Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 грудня 2022, 14:16
13173
34

Із голом ювіляра. Збірна Аргентини втримала перемогу над Австралією

Аргентинці вийшли до чвертьфіналу, Мессі провів тисячний матч у кар'єрі

| Оновлено 04 грудня 2022, 14:16
13173
34
Із голом ювіляра. Збірна Аргентини втримала перемогу над Австралією
Getty Images/Global Images Ukraine

У другому протистоянні 1/8 фіналу чемпіонату світу зустрілися збірні Аргентини та Австралії. Цей поєдинок був примітним ще й тим, що він став 1000-м у професійній кар'єрі Ліонеля Мессі. Нагадаємо, аргентинці після стартової поразки від Саудівської Аравії здобули дві перемоги і вийшли до плей-оф із першого місця групи С, а «соккеруз» посіли другу позицію групи D (також дві перемоги та поразка).

Команди розпочали гру в повільному темпі. Аргентинці дозволяли суперникам довго розігрувати м'яч, не включаючи активного пресингу. «Соккеруз» діяли максимально обережно і не поспішали розвивати свої атаки. Зрідка номінальні гості намагалися доставити футбольний снаряд до лінії нападу вертикальними або довгими передачами, які ситуацію біля воріт Аргентини абсолютно не загострювали. Рідкісні стандарти австралійців також не доставляли проблем команді Ліонеля Скалоні.

І за такою млявою грою аргентинці створили свій гольовий момент, який одразу ж реалізували. Мессі зі штрафного на правому фланзі зробив навіс у воротарський, де першим на м'ячі був Соттар. Але на цьому атака аргентинців не закінчилася, а швидка комбінація завершилася низовим ударом Мессі точно в кут. Це був перший удар у площину за перший тайм від аргентинців.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після забитого голу «біло-блакитні» заграли впевненіше і вже більше часу проводили з м'ячем. Але, як і до взяття воріт, подій, вартих згадки, не спостерігалося. Не змінився малюнок гри й після перерви. Неспішні атаки суперників легко перекусувалися гравцями оборони. Австралійці чекали на свій шанс і ледь не підстерегли помилку опонентів. Отаменді надто слабко відпасував м'яч Еміліано Мартінесу, після чого голкіпер на мить випередив Дюка. А ось помилка Райана закінчилася плачевно для «соккеруз». Воротар Австралії необачно вирішив проскочити між двома суперниками, які його пресингували. Альварес сміливість голкіпера не оцінив, перехопив м'яч і завдав результативного удару.

Getty Images/Global Images Ukraine

Австралійцям уже не було чого втрачати: треба було рятувати зустріч. «Соккеруз» почали активніше діяти в нападі, але це очікувано негативно позначилося на їхній захисній лінії. Спочатку швидка комбінація аргентинців знову могла завершитися ударом Мессі з меж штрафного майданчика, але цього разу захисники накрили удар ювіляра. А за кілька хвилин Альваресу не вистачило сантиметрів, щоб замкнути фланговий простріл.

Інтрига у матчі відродилася несподівано. Гудвін підстеріг відскок перед лівим кутом штрафного майданчика Аргентини і завдав удару. Після рикошету від Фернандеса м'яч змінив напрямок, упіймавши на протиході голкіпера, і залетів у ворота. Незабаром Бехич міг і зовсім шокувати суперників. Австралієць увімкнув режим Мессі і на дриблінгу увірвався до штрафного майданчика «біло-блакитних», але його удар заблокував Лісандро Мартінес.

Getty Images/Global Images Ukraine

Останні хвилини зустрічі проходили у високому темпі, але гольові моменти виникали біля воріт австралійців, яким треба було атакувати. Один тільки Лаутаро Мартінес не використав три чудові можливості для взяття воріт. Міг оформити дубль Мессі, який трохи не влучив у дальню «дев'ятку». Аргентинці ледь не поплатилися за своє марнотратство на останній компенсованій арбітром хвилині. Куол зачепився за м'яч у штрафному майданчику «біло-блакитних», але пробив у Еміліано Мартінеса, який вибіг назустріч.

Збірна Аргентини здобула перемогу і вийшла до 1/4 фіналу. Там підопічним Ліонеля Скалоні протистоятиме команда Нідерландів.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Аргентина – Австралія – 2:1

Мессі (35), Альварес (57) – Фернандес (77, автогол)

Ірвін, 14

Аргентина: Еміліано Мартінес, Моліна (Монтьєль, 80), Ромеро, Отаменді, Акунья (Тальяфіко, 72), Де Пол, Макалістер (Паласіос, 80), Фернандес, Папу Гомес (Лісандро Мартінес, 50), Мессі, Альварес (Лаутаро Мартінес, 72)

Австралія: Райан, Дегенек (Карачич, 72), Роулес, Соттар, Бехич, Ірвін, Муй, Лекі (Куол, 72), Макгрі (Гудвін, 58), Баккус (Хрустич, 58), Дюк (Макларен, 72)

Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)

Стадіон «Ахмед бін Алі»

АРГЕНТИНА – АВСТРАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

77’
ГОЛ ! Автогол забив Енцо Фернандес (Аргентина).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Хуліан Альварес (Аргентина).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Лiонель Мессi (Аргентина).
Оцініть матеріал
(110)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 23
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 49
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Am
Мессі топ а Лаутаро дно звичайно...хоча хто-зна, можливо саме цей аргетнинський Бєсєдін у фіналі заб'є переможний м'яч і тоді всі забудуть як жахливо він весь цей час грав...
Фанькин кот
Аргентина конечно разгромы не устраивает, видно что экономят силы в большинстве эпизодов. Это правильно. Вот в игре против голландцев и посмотрим, насколько верна их тактика.
ash
Хотілося, щоб Мессі виграв ЧС, але з такою слабою Аргентиною це малоймовірно...
introvert
Столярчуку б трохи об`єктивності - ну зовсім не палиться, хейтячи Аргентину (так йому здається) 
Перемога на класі, австралійці забили одного "на дурачка", і коментатору здалося, що вони мали шанси (насправді жодних). Але Лаутаро Мартінесу в складі робити нічого - він лише псує статистику Лео. Не забити з такої передачі...
Тарас Чубак
Аргентина не виблискує, але те що я бачив у виконанні Нідерландів на груповому мені сподобалося навіть ще менше  (сьогодні не бачив якщо що) тому пів фінал Бразилія Аргентина виглядає цікавішим як мінімум просто за вивіскою. Проте крім Аргентини, туди ще Бразилії треба потрапити)
Сергей Долина
Кто смотрел, тот видел, что счет должен быть 5: 1, а не 2:1, а забитый мяч в ворота Аргентины, это не рекошет, а автогол, мяч летел в другую сторону. Аргентина, когда забила 2 мяч, играла уже в основном по счету. Тем не менее, Аргентине необходимо прибавлять. Месси лучший, забил мяч и мог еще забить, немного не повезло.
Юра Шопов
Аргентине нужно добавлять с другими командами такой футбол может уже не пройти
antt
Цікаво чи послідують за цими екзотичними  все таки країнами в футболі  - Сенегал, Марокко, Корея,Японія які  також до еліти важко віднести. 
antt
От в перший день випадковіііііііі гості плейоф мундііалю і віідсялися. Думаю німці, бельгійці, навіть уругвайціі  були б кращими кандидатами за сьогоднішніх програвших. Не дивно що австралійсько-американські  голи всі були рикошетами. Хоча момент пулішіча так і  не показали в огляді.. А ведучий знову гордо згадав про свої прогнози які  не збулися!!! Австралія перемогла Данііію і Туніс, але ж аргентинці  це ж не ці  команди. Хай і  без Мессі  у них шансіііів було б взагалі  мало. Але і так слабше за сусідів з Уругваю не мали б грати. Так що впереді  серйозний чвертьфінал із Нідерландами який вже раз був в 1998-2002 де склади були набагато яскравішими в обох команд.
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Ну не знаю. З такою грою наразі саме Нідерланди виглядають фаворитами чвертьфіналу, ІМХО.
BAD👣BOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
а ведь был реально голевой момент. даже два.
могла быть ничья.
аргентинос пропустили с дурацкого рикошета и коленки задрожали
Макс Максов
Австралія молодці, боролись до кінця! Аргентина не стане чемпіоном, скріньте...
Svyatoslav Malyts
Нідерланди в півфіналі?🤔🤔