Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 грудня 2022, 13:21
36414
10

Топ-7 розчарувань групового етапу ЧС-2022

Їм готували фанфари, але вони серйозно облажалися

| Оновлено 03 грудня 2022, 13:21
36414
10
Топ-7 розчарувань групового етапу ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Від героя до невдахи – один крок. А то й менше: один невдалий матч. У нижче наведеній добірці – суцільно яскраві особи та збірні, які через різні причини за підсумками групового етапу ЧС у Катарі опинилися біля розбитого корита.

Гарет БЕЙЛ (Уельс)

Getty Images/Global Images Ukraine

Усі ми пам'ятаємо, як саме збірна Уельсу потрапила на чемпіонат світу. На їхньому місці мали бути ми. І чомусь здається, що збірна України виступила б як мінімум не гірше, ніж Бейл і компанія.

Уельс у Катарі не запам'ятався нічим. Від слова «зовсім». Єдиний позитивний момент – нічия з американцями (1:1), яка, втім, жодним чином не вплинула на їхню перспективу: команда Пейджа посіла підсумкове останнє місце в групі. А її лідер - Гарет Бейл - так і не зумів «грюкнути дверима» на останньому для себе Мундіалі.

Збірна ДАНІЇ

Getty Images/Global Images Ukraine

«Віддушина Європи» – саме такою була збірна Данії на нещодавньому чемпіонаті Європи. Там данці закохали в себе весь континент. І не тільки через щиру історію з Еріксеном, а й через свою блискучу гру. Тоді, на Євро-2020, здавалося, що нинішня збірна Данії може повторити успіх 1992 року, коли «вікінги» стали чемпіонами континенту.

Підтвердженням цієї гіпотези певним чином став і відбірковий турнір данців на ЧС-2022, коли вони забили 30 м'ячів, здобувши дев'ять перемог у десяти поєдинках.

Але в Катарі вся ця данська пишнота померкла: лише одне очко у трьох матчах і останнє місце у групі. Це провал, однозначно.

Карім БЕНЗЕМА (Франція)

Getty Images/Global Images Ukraine

Що таке не щастить, і як із цим боротися. У конкретній ситуації виходить, що ніяк. Лідер збірної Франції Бензема перед Мундіалем був дуже обережним: готувався зіграти на останньому для себе ЧС (форварду «Реала» взимку виповниться 35 років). Але не вберігся: від однієї травми вилікувався, іншу отримав.

Незважаючи на те, що Дешам залишив Бензема у списку гравців збірної, у Катарі він навряд чи зіграє: не встигне відновитись. Однак, подейкують, цей факт не дуже засмутив партнерів Каріма з національної команди. За чутками, ситуація в роздягальні «триколірних» через відсутність Бензема явно налагодилася.

НЕЙМАР (Бразилія)

Getty Images/Global Images Ukraine

Лідер збірної Бразилії знову «поза грою». І знову – через травму. І знову – зі сльозами на очах. У грі першого туру - проти збірної Сербії - Неймар травмував ногу. І в двох поєдинках групового турніру, що залишалися, участі не брав. Травма хоч і виявилася не дуже серйозною, лікарі та тренерський штаб вирішили поберегти футболіста. А сам футболіст обіцяє незабаром повернутися ще сильнішим.

Ну, подивимося.

Збірна МЕКСИКИ

Getty Images/Global Images Ukraine

Мексиканці – традиційний учасник групових турнірів чемпіонатів світу. І традиційний міцний горішок. Досі у нинішньому столітті збірна Мексики справно долала груповий етап та виходила до плей-оф. Щоправда, далі за перший раунд вона так і не доходила, але...

Однак приємна для «ацтеків» традиція на ЧС-2022 перервалася. Незважаючи на перемогу в останньому турі – над Саудівською Аравією – підопічні Мартіно посіли підсумкове третє місце. І змушені заздалегідь повернутись додому. І шукати собі нового наставника – Мартіно подав у відставку.

Збірна БЕЛЬГІЇ

Getty Images/Global Images Ukraine

Тепер уже можна говорити ствердно: Мундіаль-2018 став лебединою піснею «золотого покоління» бельгійського футболу. Чотири роки тому збірна Бельгії посіла третє місце на чемпіонаті світу. Зараз же безславно завершила свій похід на ЧС у Катарі, не здолавши навіть бар'єр групового етапу.

Про проблеми у колись потужній та збалансованій команді почали говорити ще на Євро-2020, де Азар, Де Брейне та компанія вибули на підступах до півфіналу. З того часу ситуація не покращилася. Точніше, вона погіршала. Гідної заміни старіючим лідерам немає. А самі лідери – або не тягнуть, або не в тонусі. Загалом, найгірші очікування підтвердилися: Бельгії дуже потрібна свіжа кров та перезавантаження.

Збірна НІМЕЧЧИНИ

Getty Images/Global Images Ukraine

Від перестановки доданків сума не змінюється. На ЧС-2018 збірна Німеччини під керівництвом Льова безславно закінчила свій шлях із захисту титулу, вилетівши вже після групового раунду. Історія повторилася і на ЧС-2022, де Бундестім під керівництвом Фліка спіткала та сама доля.

Здавалося, що німці зробили висновки з попередніх невдач. Але це лише здавалося. Національна збірна Німеччини досі «сира», немає необхідного балансу між ветеранами та молоддю: перші вже не можуть, інші – ще. Загалом усе дуже складно. Без шнапсу не розібратися.

Оцініть матеріал
(468)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dimando560
Фігова стаття. Як можно включати сюди футболістів, які нічого не показали з-за травми? Чому збірну України тоді не включили, яка розчарувала теж, бо взагалі не потрапила?
pricolist
Неймар розчарував тим, що... ТРАВМУВАВСЯ? Автор статті, ви що вживаєте?) 
DK1961
По теме: испанцы слили последние 20 минут в матче с японцами, чтобы дальше играть с Марокко, а не с Хорватией. Как только узнали, что немцы забили третий гол - Испания перестала делать ПРОНИКАЮЩИЕ пасы в штрафную японцев, лениво перекатывали мячик до штрафной и ограничивались парашютами в штрафную Японии. Разочарование? Слили немцев? Да нет, просто в этой жизни получается каждый за себя...
Avaksi
Як на мене розчарування тільки збірна Данії. Все інше - просто робочі моменти. Нічого не очікував ні від Німеччини ні від Бельгії.
DK1961
Не по теме, но ОЧЕНЬ ВАЖНО:В минувшую пятницу в Киеве прошел секретный Конгресс УАФ. Повестка дня этого действа осталась покрыта тайной, но информация об одном из её главных пунктов всё же стала достоянием СМИ.Как сообщает телеграм-канал «Бормбардир», УАФ, загнанная в угол криминальными делами на руководителей организации, планирует обратиться в ФИФА И УЕФА с жалобой «на политическое влияние на футбольные процессы в Украине».
Но, в то же время, в УАФ понимают риски, связанные с таким шагом. «Звучат посылы, мол, «главное, чтобы ФИФА и УЕФА нашу ассоциацию не дисквалифицировало», — добавляет «Бомбардир».
Ivan Vismutenko
Это жизнь.
dimando560
А мене розчарували іспанці, бразильці і португези, які позливали останні ігри. Надіюсь, всі вилетять якнайскоріше