Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 грудня 2022, 03:30
7390
19

Друзі росії покарані. Швейцарія залишила Сербію за бортом ЧС-2022

Швейцарці обіграли сербів з рахунком 3:2 і вийшли до 1/8 фіналу Мундіалю в Катарі

| Оновлено 03 грудня 2022, 03:30
7390
19
Друзі росії покарані. Швейцарія залишила Сербію за бортом ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Швейцарія та Сербія подарували гольову феєрію вболівальникам. Разом із Бразилією швейцарці вийшли до плей-оф. Перед початком Мундіалю саме ці дві збірні вважалися головними фаворитами на вихід із групи G. Але, заради справедливості, серби грали непогано. Тим не менш, українські фанати однозначно задоволеним вильотом друзів росії, та й якщо дивитися суто футбольно: Швейцарія куди цікавіше і стабільніше грає з топ-збірними.

Getty Images/Global Images Ukraine

З перших хвилин було помітно, як команди прагнуть перемоги та проходу до 1/8 фіналу ЧС. Тому підтвердження гольовий момент швейцарців вже на першій хвилині гри, коли Емболо просто невдало пробив по центру воріт. Через хвилину Джака бив з лінії штрафного майданчика, але голкіпер сербів зробив крутий сейв, не дозволивши Швейцарії швидко вийти вперед. З 2-ї хвилини до 20-ї гра проходила під диктування сербів. За ці 18 хвилин Живкович встиг влучити у штангу, кілька разів були небезпечні простріли та неакцентовані удари. Але на 20-й хвилині лідер збірної Швейцарії Шакірі після пасу Соу ​​пробив, м'яч зачепив когось із захисників і опинився в сітці воріт після рикошету, Ваня Мілінкович-Савич був безсилий. Голу у відповідь довго чекати не довелося. Серби продовжили насідати на ворота Швейцарії та на 26-й хвилині Мітрович забив гол після неймовірно точної передачі Тадича. На 31-й хвилині Шакірі втратив шанс оформити дубль. Після чудового пасу Джердан пробив вище воріт з-за меж воротарської. Через 5 хвилин серби вийшли вперед – відзначився Влахович після удару перед штрафним майданчиком у нижній правий кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі гра проходила під контролем швейцарців, було кілька небезпечних закидань, але до гольових моментів не доходило до 44-ї хвилини. Тоді Відмер віддав вишуканий пас на Емболо, який ударом розстріляв ворота сербів. З рахунком 2:2 команди пішли на перерву.

Другий тайм розпочався двома жовтими для гравців Сербії. Але й не лише цим... На 48-й хвилині після відмінної передачі від Варгаса Фройлер вивів Швейцарію вперед та практично гарантував своїй команді участь у плей-оф. Швейцарії вистачало і нічиєї, оскільки навіть при перемозі Камеруну над Бразилією (що і сталося) і нічийному результаті в їхньому матчі, у Швейцарії та Камеруну було б однаково очок, різниця і голи були б однаковими, а особиста зустріч залишилася за європейцями. Хоча якась різниця, що могло б бути? Підсумок один і на табло.

Getty Images/Global Images Ukraine

Серби намагалися атакувати, створювати моменти, але вийшло, що саме Швейцарія могла забити ще два. На 57-й хвилині Емболо якимось дивом з забійної позиції пробив вище воріт, а ближче до кінця зустрічі Фернандес вийшов віч-на-віч з голкіпером і не реалізував момент.

Швейцарія у 1/8 фіналу зіграє з Португалією. Враховуючи те, як швейцарці вміють битися до останнього, шанси на прохід далі мають, причому непогані. А Сербія з 1 очком та 5 забитими голами вирушає додому. Ну, така доля прихильників країни-агресора...

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу 2022. Група G. 3-й тур

Сербія – Швейцарія – 2:3

Мітрович, 27, Влахович, 35 – Шакірі, 20, Емболо, 44, Фройлер, 48

С. Мілінкович-Савич, 47, Павлович, 56, Гудель, 81, Митрович, 82, Міленкович, 90+5 – Відмер, 15, Варгас, 34, Джака, 90+5, Шер, 90+9

Сербія: В.Мілінкович-Савич, Павлович, Міленкович, Велькович, Митрович, Тадич (Джуричич, 78), Живкович (Радоньїч, 78), Лукич, Костич, С.Мілінкович-Савич (Максимович, 68), Влахович (Йович, 55).

Запасні: Бабич, Груич, Гудель, Джуричич, Дмитрович, Ілич, Лазович, Митрович, Младенович, Райкович, Рачич, Еракович.

Швейцарія: Кобель, Відмер, Аканджі, Емболо (Окафор, 90+6), Фройлер, Джака, Шер, Родрігес, Соу (Фернандес, 68), Варгас (Фасснахт, 83), Шакірі (Закарія, 69).

Заміни: Кюмарт, Окафор, Омлін, Рідер, Сеферович, Фернандес, Фрай, Штеффен, Ебішер, Яшарі.

Арбітр: Ф. Рапалліні (Аргентина).

Стадіон: «974» (Доха, Катар).

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barry
катар, саудиты, иран, сербы идут в ж... просто праздник какой-то!
pol-55
Клас!Тільки тренеру Швейцарії не треба ставити на наступний матч 5го номера(несхожий на швей-ца)так я.к. він був присутний у двох голах в свої ворота.Ах ще серби як завжди скаженіють коли програють.
Tasha19
Джака такий Джака))
Ivan Vismutenko
 Между прочим, Сербия получил статус кандидата в члены ЕС, что указывает на соблюдение ей всех требований и норм.  Хватит жить стереотипами!  Эта страна вместе с остальными выступила на Генеральной ассамблее ООН против агрессии   птн хла и его орды.  У нас с ними общая боль.   Косово = Крым.
Avaksi
Прям такий політичний заголовок. А я хотів, що об саме Швейцарія вилетіла