Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 грудня 2022, 09:24
3648
5

Недостатньо. Камерун обіграв резервістів Бразилії, але вилетів із Мундіалю

«Пентакампеони» зазнали першої поразки, однак вийшли до 1/8 фіналу Мундіалю-2022 з першого місця

| Оновлено 03 грудня 2022, 09:24
3648
5
Недостатньо. Камерун обіграв резервістів Бразилії, але вилетів із Мундіалю
Getty Images/Global Images Ukraine

На стадіоні «Лусаїл Айконік» відбувся поєдинок заключного туру групового раунду чемпіонату світу 2022, в якому зустрілися національні збірні Камеруну та Бразилії.

«Пентакампеони», здобувши дві перемоги, вже після перших поєдинків гарантували собі вихід у плей-оф Мундіалю. На відміну від них, камерунці зберігали зовсім невеликі шанси продовжити свій вояж у Катарі: для цього потрібно було не лише перемагати бразильців, а й розраховувати на сприятливий результат паралельного матчу між Сербією та Швейцарією.

У збірної Камеруну шанси безперечно були, списувати їх з рахунків ніхто не збирався. По-перше, Тіте надав основному складу відпочинок перед стадією плей-оф, випустивши на поле резервістів. По-друге, як показали матчі в інших групах, практично будь-який аутсайдер може обіграти будь-якого з головних фаворитів турніру.

Getty Images/Global Images Ukraine

На відміну від іншого поєдинку групи G, у Лусаїлі події проходили, м'яко кажучи, не найцікавішим чином. Бразильці мали тотальну перевагу як у володінні м'ячем, так і у плані створених моментів. Однак втілити цю перевагу в забиті м'ячі підопічні Тіте, яким перемагати було зовсім необов'язково, ніяк не могли.

Камерунці свого шансу дочекалися і наприкінці таки забили переможний м'яч. На другій компенсованій хвилині Венсан Абубакар відкрив рахунок, вивівши свою команду вперед. Однак невдовзі герой поєдинку зіграв неспортивно і отримав червону картку, залишивши свою команду в меншості у такий важливий момент.

А в паралельному поєдинку Швейцарія обіграла Сербію з рахунком 3:2 і зуміла залишитись на другому місці в групі, випередивши Камерун за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м'ячів.

Бразилія, незважаючи на першу поразку в Катарі, вийшла у плей-оф з першого місця, потрапивши в бажану верхню частину сітки. В 1/8 фіналу «пентакампеони» зіграють 5 грудня на стадіоні «974» у Досі проти Південної Кореї.

Чемпіонат світу з футболу 2022. Група G

Камерун – Бразилія – 1:0

Абубакар (90+2).

Абубакар (90+3).

Камерун: Епассі – Фе, Ебосс, Ву, Толо, Кунде (Нтчам, 68), Замбо-Ангісса, Нгамале (Нгом-Мбекелі, 86), Шупо-Мотінг, Абубакар, Мбемо (Токо-Екамбі, 64).

Бразилія: Едерсон – Дані Алвес, Мілітао, Бремер, Теллес (Маркіньос, 54), Фред (Бруно Гимараес, 55), Фабіньо, Габріел Жезус (Педро, 64), Родріго (Евертон Рібейро, 55), Мартінеллі, Антоні (Рафінья, 79).

Стадіон: «Лусаїл Айконік» (Лусаїл)

Події матчу

90’
Венсан Абубакар (Камерун) отримує червону картку.
90’
ГОЛ ! М'яч забив Венсан Абубакар (Камерун).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bulba_sumkin
Ставка на Камерун успешно залетела)