Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 грудня 2022, 13:08
13449
13

По лезу бритви: Іспанія вибила Німеччину з Мундіалю, програвши Японії

«Червона Фурія» фінішувала на другому рядку в квартеті та отримала зручного суперника в 1/8 фіналу

| Оновлено 02 грудня 2022, 13:08
13449
13
По лезу бритви: Іспанія вибила Німеччину з Мундіалю, програвши Японії
Getty Images/Global Images Ukraine

У Досі на Міжнародному стадіоні імені шейха Халіфи відбувся поєдинок заключного туру чемпіонату світу 2022 між національними збірними Японії та Іспанії.

Після перших двох турів саме ці дві команди очолювали турнірну таблицю квартету E, проте якщо іспанці майже гарантували собі вихід до 1/8 фіналу, незалежно від результату, то японцям потрібно було чіплятися за очки, інакше їх потенційно мала обходити Німеччина.

Причому цікаво, що фінішувати на першому місці у групі Е було менш вигідним, ніж на другому. Докладніше про це трохи пізніше, але дуже схоже, що іспанці в перерві поєдинку вирішили вбити двох зайців: залишити за бортом чемпіонату світу Німеччину і вийти на ймовірно слабшого опонента в 1/8 фіналу.

У першому таймі іспанці забили швидкий гол зусиллями Альваро Морати і після цього зупинилися. «Червона Фурія» багато пасувалася в центрі поля, але склалося враження, що не намагалася збільшити розрив у рахунку. На перерву іспанці пішли, ведучи у рахунку 1:0. І в роздягальні вони, напевно, знали, що Німеччина в паралельному матчі веде з мінімальною перевагою і до 7:0 там справа навряд чи дійде.

У дебюті другої половини зустрічі підопічні Луїса Енріке пропустили два м'ячі від Японії і через це опустилися на другий рядок в онлайн-таблиці. Однак у паралельному поєдинку Німеччина зненацька пропустила від Коста-Ріки. І тут уже іспанцям довелося хвилюватися, адже у разі перемоги костаріканців їм за такого розкладу загрожував виліт з Мундіалю.

І на 70-й хвилині Коста-Ріка таки забила у паралельному поєдинку другий м'яч, змусивши Іспанію похвилюватися. Щоправда, досить швидко німці спочатку відігралися, а потім вийшли вперед.

1:2 – Іспанія несподівано програла Японії, проте продовжить боротьбу на чемпіонаті світу 2022. В 1/8 фіналу вони зіграють із переможцем групи F – збірною Марокко, тим самим уникнувши ще й зустрічі з Хорватією, якій протистоятиме Японія. Німеччина, незважаючи на вольову перемогу над Коста-Рикою, змушена пакувати валізи.

Іспанці примудрилися виграти битву, зливши програвши один матч. Однак репутацію цією грою вони собі явно зіпсували, і відбілити її буде дуже непросто.

Чемпіонат світу з футболу 2022. Група Е

Японія – Іспанія – 2:1

0:1 – 11 Мората, 1:1 – 48 Доан, 2:1 – 51 Танака.

Ітакура (39), Танігуті (44), Йосіда (45).

Японія: Гонда, Йосіда, Танігуті, Ітакура, Нагатомо (Мітома, 46), Моріта, Танака (Ендо, 87), Камада (Томіясу, 69), Кубо (Доан, 46), Іто, Маеда (Асано, 62).

Іспанія: Унаї Сімон, Аспілікуета (Карвахаль, 46), Родрі, Пау Торрес, Бальде (Альба, 68), Бускетс, Педрі, Гаві (Фаті, 68), Ольмо, Мората (Асенсіо, 57), Вільямс (Ферран Торрес, 57).

Міжнародний стадіон імені шейха Халіфа (Доха)

Події матчу

51’
ГОЛ ! М'яч забив Ао Танака (Японія).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Ріцу Доан (Японія).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Іспанія).
Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леонід Леонідович
Новый термін у футболі:
- "контрольована поразка"
fedd1979
Іспанія зіграла, звичайно, просто гидко... Повільно, без бажання. Шкода, що Коста-Ріка їх не наказала
K_Sarioglo@i.ua
Испанці - зливні тварюки. Нехай їх Марокко вибиває.
antt
Виходить не послухався Луіс Енріке свого друга Фліка, який сказав йому перемагати японців! З іншого боку на такому турнірі футбол також трохи шахи.Для чого напрошуватися на Хорватію відразу (але про це дізналися лише після перших сьогодніщніх ігор), а потім потрапляти на Аргентину, Бразилію, як тут пишуть. І за одно вибити конкурента (Нмеччина), хоча він міг би зустрітись лише в фіналі.
А взагалі то винуваті костаріканці, та й сам Навас - як можна стільки пропускати, з різницею більшою ніж в легендарному Аргентина-Ямайка. Це ж не найслабші команди і воротарі. Лише це дозволило іспанцям програвати японцям. Тому можливо ввести якийсь ліміт на різницю мячів, які рахуються при підсумку результатів у групі, при таких розгромах, наприклад не 6 як у цьому випадку, а 3 або 4! Хоча якби Японія перемогла Коста Ріку, чого не сталося, іспанцям не треба було програвати японцям. Вистачило б нічиї.
ash
Іспанія програла, щоб уникнути зустрічі не з Хорватією в 1/8, а з Бразилією в 1/4.
antt
Хоча не так все просто як тепер побачив. Японці ж забили другий мяч явно не за правилами. Мяч вийшов за лінію воріт (за межі поля) повністю, і лише тоді японець витягнув його назад ударом на свого партнера по команді який переправив у ворота. Не знаю як цей випадок кваліфікувати, таких явних прецендентів важко знайти. Тут не в іспанців справа а в іншого іспаномовного, мексиканського арбітра. І то проти кого таке відбулося - проти бундес тім, яка в результаті за бортом чемпіонату. Хоча хотіли б іспанці не програти, за тільки 35 хвилин основного часу б - відігралися.
nick07
варто було німцям зливати матч костаріканцям і хитрожопі також б полетіли додому)))