Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 грудня 2022, 11:16
24854
16

Дивом не пропустили. Хорватія залишила Бельгію без плей-оф ЧС-2022

«Срібні» призери попереднього мундіалю вибили з турніру в Катарі «бронзових»

| Оновлено 02 грудня 2022, 11:16
24854
16
Дивом не пропустили. Хорватія залишила Бельгію без плей-оф ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу-2022 в Катарі вже ввійде до історії як один із найменш результативних бодай на груповому етапі, проте для окремих команд він буде вважатись невдалим ще й за низкою інших показників. Зокрема, чинні «бронзові» призери мундіалю-2018, футболісти збірної Бельгії, завітали своїм зірковим поколінням виконавців на черговий міжнародний форум, проте зрештою своїми виступами фактично поховали рештки прихильності фанатів до поточного скликання команди Роберто Мартінеса.

І якщо Канаду в стартовому матчі «Червоні дияволи» світового футболу бодай якось зуміли здолати за рахунок класу окремих виконавців та невеликого відсотку вдачі (1:0), то повторити подібний досвід у грі проти Марокко в бельгійців уже не вийшло (0:2). А тим часом та ж сама збірна Хорватії поступово здійнялась на першу сходинку турнірної таблиці без поразок у матчах проти представників Африки (0:0) та Північної Америки (4:1).

Зіграти від глибокого захисту чи ризикнути всім, що є? Златко Далич згаяв не один вечір за роздумами над тактикою матчу його команди проти бельгійців, і в підсумку дійшов до висновку, що краще спробувати піймати суперників на швидкому м’ячі, а в разі невдачі вже якомога надійніше закривати власні ворота. Хорватія таким чином розпочала гру зі вбивчого пострілу від лівого кута штрафного у виконанні Перішича вже на перших секундах, але м’яч пройшов повз дальню стійку.

Після цього номінальні господарі поля прогнозовано відійшли на власну половину поля у вичікувальній позиції для виходів у контратаки. Суперники цим скористались для створення власних нагод, проте Карраско та Мертенс на завершення особливого успіху не мали. А за недбале ставлення до власних можливостей їхній команді, до речі, могло одразу й прилетіти, якби Карраско трохи не пощастило з офсайдом у Ловрена під час подачі штрафного з лівого флангу від Модрича, із відскоку від якої нападник безглуздо почав жонглювати м’ячем у власному штрафному, і в підсумку лише збив Крамарича.

Бельгії пощастило, що на матчах чемпіонату світу незамінним атрибутом є VAR, однак удача покинула команду Мартінеса відносно питання результату паралельної гри. Марокко вже починав розривати Канаду, і лише під завісу першого тайму «Червоні дияволи» трохи видихнули, коли та забила у відповідь на два пропущених голи. А тим часом темп у нашій гри хорвати зуміли збити до мінімальних обертів.

Саме тому на другу половину гри Мартінес був змушений випускати нападника Ромелу Лукаку, у якому б фізичному стані він там не перебував. Виявилось, що кондиції гравця «Інтера» наразі тотожні найгіршим відтинкам його кар’єри, проте без його присутності на полі все ж таки було не обійтись. І одразу зі своєї появи Лукаку почав загрожувати чужим воротам, зрештою навіть влучивши в праву стійку, коли на 60 хвилині з’явилась нагода добити в майже порожні відскок до центру штрафного від невдалого виходу віч-на-віч із голкіпером у виконанні Карраско.

А як не забивав Ромелу під завісу основного часу! Ух! Це тільки потрібно було бачити, як його партнери реагували на невдалу спробу вже животом запхати м’яч через лінію воріт Ліваковича. Тоді здавалось, що й хорвати повірили в неминучий пропущений м’яч, хоча самі на початку другого тайму могли взагалі виходити вперед за рахунком. Проте Куртуа недаремно залишив за собою звання найкращого голкіпера світового футболу за останній рік, тож із ударами Модрича та Ковачича у відповідальний момент він цілком упорався.

Що цікаво, навіть тягнути ігровий час «картатим» не було особливої потреби, бо суперники неначе випали з гри у відповідальний момент наприкінці гри. І якщо б не згаяні нагоди Лукаку, то прилетіло б іншим підопічним Мартінеса, які за проблемного захисту суперників не могли створити для себе якомога більше гольових нагод. Можливо, тоді б хтось інший, окрім Ромелу, мав змогу їх реалізувати.

Фінальний свисток залишив збірну Хорватії з п’ятьма здобутими очками та другим місцем квартету F за підсумком групового етапу чемпіонату світу-2022 в Катарі. Команда Златко Далича таким чином братиме участь в 1/8 фіналу цього турніру, а Бельгія з чотирма балами завершила виступи.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група F. 3-й тур.

Хорватія – Бельгія - 0:0

Дендонкер, 67

Хорватія: Лівакович – Соса, Гвардіол, Ловрен, Юранович – Ковачич (Маєр, 90+2), Брозович, Модрич – Перішич, Лівая (Петкович, 64), Крамарич (Пашалич, 64).

Бельгія: Куртуа – Вертонген, Альдервейрельд, Дендонкер (Тілеманс, 72) – Кастань, де Брюйне, Вітсель, Меньє (Е. Азар, 88) – Карраско (Доку, 72), Мертенс (Лукаку, 46), Троссар (Т. Азар, 58).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Ахмед бін Алі» (Ер-Раян, Катар).

Удари (у площину): 11 (4) – 15 (4)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 4 – 0.

ХОРВАТІЯ - БЕЛЬГІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(192)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
Футбол | 15 квітня 2024, 15:42 17
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

Стало відомо хто допомагатиме Вірту в Звягелі
Футбол | 16 квітня 2024, 11:22 0
Стало відомо хто допомагатиме Вірту в Звягелі

Спеціаліст замінить на посту головного тренера Миколу Гібалюка

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леха
Марокко и Хорватия красавы опустили Куртуа и де брюйне Бельгия так и ничего не выиграет а подрастающее поколение у Бельгии никакое 
zzg77
Молодці хорвати!!!
Злий Глобинець
Матч без голів, але дивився "на одному диханні". Хорвати молодці, хоч бельгійці і переломили хід гри у другому таймі. Ніхто бельгійцям не винен, що вони з двох метрів у порожні ворота попасти не можуть.
Макс Максов
Бельгійці і датчани, не виправдали очікувань! Зате німцям може фартанути... Якщо вийдуть в плей-офф, то потрапляють на Марокко!
pricolist
Правду Де Брюйне казав, що ці "старі" гравці вже ні на що не здатні) Бельгія була жахливою на чм і справедливо вилетіла. Нове покоління гравців у них так собі. 
K_Sarioglo@i.ua
Днарі безхарактерні. Особливо Бельгія.
Владислав Антонов
Іспанія чекає ще повториться 1/8 фіналу минулого Євро.
Cruijff
Азар-муділо казав, що якщо в нього буде настрій, Бельгія виграє ЧМ.