Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 24 березня 2023, 18:07
5896
9

Перша ліга. Відбулося жеребкування другого етапу змагань у двох групах

За підсумком змагань два переможці чемпіонської групи напряму виходять до УПЛ

| Оновлено 24 березня 2023, 18:07
5896
9
Перша ліга. Відбулося жеребкування другого етапу змагань у двох групах
ФК Карпати Львів

30 листопада в Будинку футболу відбулося жеребкування другого етапу змагань у чемпіонаті України серед команд першої ліги сезону-2022/2023.

За підсумками першого етапу змагань у першій лізі в групах «А» і «Б» визначилися команди, які продовжать боротьбу за місця в УПЛ, і ті, які змагатимуться за право залишитися в першій лізі. Цей формат визначений і був затверджений Конференцією ПФЛ.

Зауважимо, що в обох групах команди змагатимуться з урахуванням очок, отриманих у матчах між собою цієї осені. Нагадаємо, що на другому етапі команди групи «А» гратимуть тільки з командами групи «Б» у два кола.

За підсумками жеребкування був сформований календар змагань у групах Чемпіонська та Вибування. Весняний етап змагань у першій лізі стартує 8 квітня 2023 року.

Нагадаємо, що згідно з регламентом за підсумком змагань два переможці чемпіонської групи напряму виходять до УПЛ, а команди, що посядуть третє й четверте місця, гратимуть у плей-оф із командами, які посядуть 14-е й 13-е місця в УПЛ відповідно.

Щодо групи на вибування, то восьма команда напряму переходить до другої ліги, а сьома – грає в плей-оф із другою командою другої ліги.

Таким чином, у сумі команди зіграють 176 матчів. Одна команда проводить у чемпіонаті 22 матчі.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Просьба к спорт уа: опубликуйте. пожалуйста ТАЛИЦУ финальной группы, учитывающую результаты команд ТОЛЬКО друг с другом в предварительной группе (т.е. согласно регламенту). По моим расчетам лидируют Полесье и Оболонь (по 16 очков в 6 матчах) с огромным отрывом от остальных клубов. То есть первые два места уже почти определены!
ash
1. Оболонь 16
2. Полісся 16
3. ЛНЗ 8
4. Епіцентр 8
5. Металург 7
6. Карпати 6
7. Нива 3
8. Кремінь 2
nick07
якась дуже дивна схема. Чому зараз група А буде грати з групою Б? Тобто відібрали 8 сильніших і вони будуть змагатись зі слабшими хто з сильніших отримає квиток у вищу лігу?