Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 30 листопада 2022, 19:19
1387
0

Прометей – Ратіофарм. Прогноз і анонс на матч Єврокубка

Команда Ронена Гінзбурга зіграє на одній з найкращих баскетбольних арен Європи

| Оновлено 30 листопада 2022, 19:19
1387
0
Прометей – Ратіофарм. Прогноз і анонс на матч Єврокубка
БК Прометей

Зустріч «Прометей» – «Ратіофарм» відбудеться в середу, 30 листопада, в Каунасі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Setanta Sports Ukraine+.

Після непростої перемоги над словенською «Цедевітою Олімпією», яка стала першою виїзною вікторією для чинних чемпіонів України в Кубку Європи, «Прометей» прийматиме свого чергового суперника в рамках групового турніру другого за статусом єврокубка. У гості до «титанів» завітає німецький «Ратіофарм» із міста Ульм, але цей поєдинок відрізнятиметься від інших домашніх зустрічей українського клубу.

Відомо, що свої номінально домашні матчі «Прометей» проводить у Ризі, яка в цей тяжкий час стала справжнім другим домом для українського баскетболу. Проте через зайнятість «Арени Рига» слобожанський клуб змушений був шукати інше місце проведення зустрічі з «Ратіофармом». І тут руку допомоги українцям простягла ще одна балтійська країна. Гру з німцями «Прометей» проведе в Каунасі на одному з найкращих європейських баскетбольних майданчиків «Жальгіріс Арені», який регулярно приймає матчі Євроліги та є фаворитом на проведення Фіналу чотирьох 2022/2023 головного баскетбольного європейського змагання.

На пару з «Прометеєм» тестувати паркет на домашній арені «Жальгіріса» приїде німецький «Ратіофарм». Якщо український клуб є дебютантом Кубка Європи, то для баскетболістів з Ульма нинішній сезон став ювілейним, десятим у рамках цього турніру. Проте за цей час наш суперник не досяг особливих успіхів на міжнародній арені. Найкращими результатами у німців є два виходи до чвертьфіналу в сезонах 2012/2013 та 2021/2022.

Нинішнього сезону «Ратіофарм» поки також тримається серед середняків Кубка Європи. Після п'яти зіграних зустрічей в активі підопічних Антона Гавела (відомого в нещодавньому минулому непоганого баскетболіста) дві перемоги та три поразки.

Наведемо повний перелік результатів баскетболістів з Ульма в Кубку Європи:

11 жовтня. «Ратіофарм» (Німеччина) – «Венеція» (Італія) – 81:80

19 жовтня. «Літкабеліс» (Литва) – «Ратіофарм» (Німеччина) – 80:76

26 жовтня. «Ратіофарм» (Німеччина) – «Брешія» (Італія) – 90:98 (ОТ)

10 листопада. «Бурсаспор» (Туреччина) – «Ратіофарм» (Німеччина) – 86:90

8 грудня. «Ратіофарм» (Німеччина) – «Ховентут» (Іспанія) – 54:68

Щодо ростера «Ратіофарма», варто сказати, що німецький клуб давно відомий як франчайз, який вміло розвиває молоді таланти. Ось і зараз у складі команди знаходяться такі перспективні молоді захисники, як орендований у мадридського «Реала» 18-річний Хуан Нуньєс (йому відводять роль основного першого номера збірної Іспанії в недалекому майбутньому) і багатообіцяючий 19-річний чорногорець Федор Зугіч.

До Литви «Прометей» вирушив у повному складі, включаючи раніше травмованого Іллю Сидорова. Тож у грі з німецьким колективом очікуємо повернення нашого захисника після пошкодження, отриманого у грі за збірну та довгоочікуваний дебют за «титанів» у міжнародних поєдинках бігмена Джеймса Діккі. До цього американець виступав за український клуб лише в матчах Латвійсько-Естонської Баскетбольної Ліги.

Ігри в Каунасі будуть виділятися в цьому сезоні для «титанів» (забігаючи наперед скажу, що їх поки заплановано дві). Все ж таки не кожного дня випадає можливість зіграти на таких аренах в офіційних матчах. Враховуючи, що підопічні Ронена Гінсбурга на минулому тижні показали справжній чоловічий характер і забрали два дуже непрості поєдинки з «Цедевітою Олімпією» та «Вентспілсом», уболівальники слобожанського колективу мають право чекати на продовження переможної серії, а «Жальгіріс Арена» має всі шанси стати фартовим місцем для «Прометея».

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Parimatch
  • 1.48
  • 13.0
  • 2.95
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.50
  • 13.0
  • 2.95
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.49
  • 13.0
  • 2.97
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снігур розібралася з нейтральною тенісисткою на шляху до півфіналу в Кальві
Теніс | 19 квітня 2024, 14:00 8
Снігур розібралася з нейтральною тенісисткою на шляху до півфіналу в Кальві

Дар'я впевнено обіграла Вікторію Кан

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 22
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.