Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 30 листопада 2022, 20:27
817
0

Будівельник – Гронінген. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Киянам потрібна лише перемога для виходу із групи, але не все залежить лише від них

| Оновлено 30 листопада 2022, 20:27
817
0
Будівельник – Гронінген. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Будівельник» – «Гронінген» відбудеться в середу, 30 листопада, в Італії. Початок гри о 19:30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «УНІАН».

Сьогодні на всіх шанувальників «Будівельника» очікує дуже нервовий день. Київський клуб завершує груповий раунд Кубка Європи ФІБА домашньою грою з аутсайдером квартету «Гронінгеном» з Нідерландів і має всі шанси пройти до стадії Топ-16 четвертого за значимістю євротурніру. Проте дуже багато для української команди буде залежати від ще одного матчу фінального ігрового дня, в якому естонський «Калєв/Крамо» прийматиме італійський «Бріндізі».

Перед останнім туром у групі F склалася дуже цікава турнірна закрутка. Український «Будівельник», естонський «Калєв/Крамо» та італійський «Бріндізі» претендують на вихід із квартету. При цьому дуже можлива потрійна закрутка на фініші групового турніру. Тут уже все вирішуватиме різниця очок в особистих зустрічах і зараз вона така: у «Калєва» +16, у «Будівельника» -4, а у «Бріндізі» -12. Український колектив свою різницю вже не змінить, а от на італійців та естонців ще чекає сьогоднішній поєдинок.

Шанси у всіх різні і для кожного з клубів необхідний збіг певних умов. У контексті стану справ для підопічних Валерія Плеханова розклад наступний – киянам в обов'язковому порядку необхідно перемагати «Гронінген» та розраховувати, що в іншому матчі нашої четвірки буде зафіксована або перемога «Калєва», або вікторія італійців з перевагою до восьми очок включно, чи з різницею від +21. За тріумфу «Бріндізі» в проміжку від дев'яти до двадцяти пунктів третім зайвим виявиться саме «Будівельник». Столичні баскетболісти можуть і програти, але тоді необхідно, щоб італійці також зазнали фіаско. Тоді «Будівельник» обійде «Бріндізі» за особистими зустрічами та займе підсумкове друге місце.

Своя частина завдання у «будівельників» бачиться не найскладнішою. «Гронінген» із Нідерландів є відвертим аутсайдером нашої групи та вже давно втратив усі шанси на продовження боротьби. В Італії баскетболісти з Бенілюксу будуть боротися лише за свій престиж. «Гронінген» без варіантів програв усі п'ять своїх матчів (чого тільки коштує домашній розгром від «Калєва» – 41:94), а за набраними очками команда має найгірший показник у Кубку Європи ФІБА. Він складає жалюгідні 57,8 набраних пунктів у середньому за гру.

Перший матч між «Гронінгеном» та «Будівельником» відбувся у Нідерландах 26 жовтня, і він завершився впевненою перемогою киян – 61:74. Найрезультативнішим у складі нашого клубу став канадець Джонні Берханемескел, який набрав 27 очок.

Сьогоднішній поєдинок відноситься до розряду «must win» для «Будівельника». Однак усі погляди шанувальників столичного клубу також будуть направлені і до Таллінна. Варто зазначити, що матч в Естонії розпочнеться на одну годину раніше, ніж гра в Італії, і приблизно під час великої перерви «будівельники» вже знатимуть подальші розклади. Завершення групового турніру для підопічних Валерія Плеханова можливе абсолютно різноманітне, але чекатимемо на добрі новини з Прибалтики і бажаємо киянам самим не схибити у грі з відвертим аутсайдером.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1. Калєв/Крамо

5

4

1

413:334

+79

9

2. Будівельник

5

3

2

381:372

+9

8

3. Бріндізі

5

3

2

409:375

+34

8

4. Гронінген

5

0

5

289:411

-122

5

30 листопада

«Будівельник» (Україна) – «Гронінген» (Нідерланди)

«Калєв/Крамо» (Естонія) – «Бріндізі» (Італія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.