Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 грудня 2022, 03:24
8641
0

Фанат розповів, чому вибіг на ЧС у футболці з написом Врятуйте Україну

Маріо Феррі хотів зробити заяву від щирого серця

| Оновлено 02 грудня 2022, 03:24
8641
0
Фанат розповів, чому вибіг на ЧС у футболці з написом Врятуйте Україну
Getty Images/Global Images Ukraine. Маріо Феррі

35-річний Маріо Феррі, який вибіг на поле під час матчу чемпіонату світу-2022 з футболу в Катарі з футболкою з написом «Врятуйте Україну», розповів про цей протест та сенс, який вкладав у нього сам італієць.

«Я залишився на місяць в Україні, у березні. Відвозив людей на автобусі з Києва до Польщі. Упродовж місяця щодня разом з моїм другом: кордон – Київ, кордон – Київ. Цей місяць був неймовірно емоційним для мене. Пам'ятаю все: дітей, похилих людей, жінок, які намагалися вибратися у березні. Для мене ж це було емоційно, я пам'ятаю все. Моє серце розбите після того, що я побачив. Пам'ятаю війну, людей, як був у Бучі, Ірпені. Їздив до Івано-Франківська, бачив [як летять] бомби. А зараз, маючи таку можливість, зі всіма своїми амбіціями та від усього серця вирішив зробити важливе повідомлення в Катарі.

Катар наразі... Увесь світ зараз у Катарі. Це була потужна заява у серйозному матчі. «Врятуйте Україну» – я хочу, люди, італійці прагнуть миру в Україні. Зупиніть війну. Проблема є політичною, і полягає у територіях. Але люди – це також велика проблема, чи не так? Сім'ї, які помирають... Ця заява – від усього мого серця.

Що відбулося після забігу? Охорона мене спіймала, і я пішов до поліцейського відділку, що усередині стадіону. Я пробув там годину, але прийшов президент ФІФА Джанні Інфантіно, і сказав мені: «Чому, чому мій друже, Falco? Чому ти вибіг у стадіоні в Катарі? Ти міг обрати інший стадіон: у Лізі чемпіонів, у Серії А – чому у Катарі? Це ж велика проблема!». Але поліцейські виявилися дуже чемними: вода, чай, кава. І вони мене не чіпали.

Я сказав Інфантіно: «Пане президенте, я перепрошую за це, але ця заява для мене – дуже важлива і не є жартом». І коли почав говорити з Інфантіно, то розповів йому стару італійську історію про поліцейських та грабіжника Люпена. Так, я вибіг на поле, але зробив це з миром. Він посміхнувся і поговорив з поліцейськими, після чого звернувся до мене і сказав, що я вільний. Саме через цю заяву для всього світу. Так, я вибіг, так, мене спіймали, але поліція мене не чіпала, і у підсумку мою заяву визнали не такою вже й поганою, а навіть хорошою. Тож мені дозволили залишитися, але попросили не вибігати більше на поле. Мене випустили, і я тепер тут», – розповів Маріо.

Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.