Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 01:45
4994
0

Перші переможці групи. Нідерланди без проблем обіграли Катар

Катар став першим господарем мундіалю, який програв усі три матчі в групі

| Оновлено 30 листопада 2022, 01:45
4994
0
Перші переможці групи. Нідерланди без проблем обіграли Катар
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу-2022 в Катарі лише за фактом свого проведення посеред клубного для більшості країн світу сезону був унікальним явищем, а тут ще й програма розіграшу турніру виявилась настільки насиченою на події, що вже трохи більше ніж за тиждень після офіційного старту змагань ми говорили про протистояннях в рамках заключного туру групового етапу. Зрозуміло, що починався розвиток подій із групи A, де зокрема господарі турніру мріяли про здобуття бодай одного балу за підсумком гри проти напередвизначеного фаворита квартету – Нідерландів.

Сподіватись на краще «бордових» підбурював факт першого забитого м’яча на такому рівні, який припав на матч другого туру проти Сенегалу (1:3). Однак саме за підсумками тієї гри катарці стали першою командою на цьогорічному мундіалю, яка полишила сподівання на вихід до раунду плей-оф. Підопічні Луї ван Гала в свою чергу мали більш обнадійливі сподівання щодо власної долі, хоча навіть чотири здобутих бали не гарантували їм продовження участі в турнірі.

Коли явний фаворит зустрічається з аутсайдером і при цьому має певну залежність від результату гри, то сценарій поєдинку стає вельми передбачуваним. Нідерланди просто зіграли в першій половині на класі, узагалі не використовуючи власний атакувальний потенціал. Тривіальні закидання з глибини поля суперники більш-менш тримали під контролем, проте вартувало «ораньє» хоч трохи збільшити оберти пересування м’яча полем, так одразу ж в Катару виникали величезні прогалини поблизу штрафного.

Однією з таких на 26 хвилині скористався Коді Гакпо, отримавши передачу від Классена до лівого флангу, протягнувши м’яч до кордонів чужих володінь, і пробивши під дальню стійку. Відкриття цьогорічного мундіалю таким чином забив свій третій м’яч на турнірі, хоча його команда в усіх матчах відверто не відігравала на власний рівень. Щодо гри в нападі від господарів турніру, то вони навіть інколи чіплялись надовго за м’яч, але відсутність малюнку в завершальній стадії позбавила Нідерланди будь-яких побоювань до перерви.

Нічого незвичного на початку другого тайму не відбулось, а другий гол Нідерландів можна було просто вважати декламацією їхніх намірів виграти групу. Ніхто не тримав на дальній стійці Депая, коли на нього пішла подача з правого флангу на 49 хвилині, і тим паче нікого не було поблизу Френкі де Йонга, коли воротар катарців виграв дуель у Мемфіса, проте відскок не проконтролював.

Слушно зауважили наші читачі під час трансляції стосовно долі цього поєдинку – після другого забитого м’яча узагалі нічого цікавого на полі не відбувалось, окрім до певної міри кумедних спроб господарів турніру атакувати та завдавати неприцільних дальніх пострілів. А європейська збірна тим часом поклала ще й третій м’яч, але Гакпо зіграв рукою під час розвитку потенційно гольового епізоду, тож VAR повз це не пройшов.

Зрештою, уже в компенсований час Бергейс із розпачу від його скасованого голу після виходу на заміну поцілив у дальню хрестовину від правого кута штрафного, що точна можна було вважати найбільшим видовищем другого тайму. Таке враження, що підсумок та характер цього матчу ні для кого не став новиною.

Фінальний свисток залишив збірну Нідерландів зі сімома здобутими очками та першим місцем квартету A за підсумком групового етапу чемпіонату світу-2022 в Катарі. Команда Луї ван Гала, таким чином, братиме участь в 1/8 фіналу цього турніру, а Катар із нулем балів завершив виступи.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група A. 3-й тур.

Нідерланди – Катар - 2:0

Гакпо, 26, Ф. де Йонг, 49

Аке, 52

Нідерланди: Нопперт – Аке, ван Дейк, Тімбер,– Блінд, Ф. де Йонг (Тейлор, 86), де Роон (Копмейнерс, 82), Думфріс – Классен (Бергейс, 66) – Депай (Янссен, 66), Гакпо (Вегхорст, 82).

Катар: Баршам – Ахмед, Абделькарім Хассан, Хоухі, Мігел, Мухаммад (Хідір, 85) – Хатім (Алаельдін, 85), Модібо (Будьяф, 64), Аль-Хайдос (Асад, 64) – Афіф, Алі (Мунтарі, 64).

Арбітр: Бакарі Гассама (Гамбія).

Стадіон: «Аль-Байт» (Ель-Хауре, Катар).

Удари (у площину): 12 (4) – 6 (4)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 5 – 0.

НІДЕРЛАНДИ - КАТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Френкі де Йонг (Нідерланди).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Коді Гакпо (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 18
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас
Футбол | 26 квітня 2024, 14:03 0
Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас

Український вінгер готовий зіграти за свою команду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.