Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:29
24870
4

Скандальна перемога Шахтаря, дніпровське дербі не на користь Дніпра-1

Найцікавіші події 15-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:29
24870
4
Скандальна перемога Шахтаря, дніпровське дербі не на користь Дніпра-1
СК Дніпро-1

Останній ігровий день у першому колі був зіпсований не лише сигналами повітряної тривоги, а й погодою. Холодний дощ та сніг місцями перетворювали футбольні матчі на екстремальні видовища. Не обійшлось і без скандалів. Зокрема, у грі «Шахтар» – «Ворскла» арбітр Балакін призначив два спірні пенальті у ворота полтавців. «Динамо» не змогло переграти «Металіст 1925». Лідер першості – «Дніпро-1» – у дербі програв «Кривбасу». Це перша поразка підопічних Кучера цього сезону.

Матч туру

На «Арені Львів» зустрілися претенденти на єврокубкову «зону» – «Шахтар» та «Ворскла». Матч вийшов яскравим, результативним та скандальним. На початку другої половини зустрічі «гірники» вели з перевагою в два м'ячі. Здавалося, справу зроблено. Але спочатку Сефері відіграв один м'яч, а потім Траоре з «точки» невдало виконав «паненку». А ще трохи пізніше полтавці зусиллями Челядіна зрівняли рахунок. Але за чотири хвилини до кінця основного часу Мудрик із пенальті забив переможний для «Шахтаря» гол.

Скандал туру

У грі «Шахтар» – «Ворскла» у ворота «гірників» арбітр Балакін призначив два пенальті. Перший – за сумнівний фол проти Траоре. «Потерпілий» пробив дуже невдало, а головне - несильно: Різник зумів ногами відбити м'яч. Другий одинадцятиметровий Балакін призначив за чотири хвилини до кінця матчу після перегляду ВАР. У тому епізоді м'яч влучив у руку Феліпе. Вирок судді чітко виконав Мудрик. Після матчу головний тренер ворсклян Скрипник та деякі його підопічні емоційно висловлювали претензії суддівській бригаді.

Слова туру

Висловлював свої претензії головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник й на післяматчевій прес-конференції: «Тепер зрозуміло, навіщо «Шахтарю» ВАР. Найприкріша поразка цього року... «Шахтар» вистраждав скандальну перемогу в УПЛ завдяки двом пенальті».

Газон туру

Не футбол, а пародія на гру: приблизно так можна охарактеризувати матч між «Інгульцем» та «Вересом». Точніше, не саму гру, а стан поля у Петровому. Суцільне болото впереміш із піском – за таких умов футболісти обох команд змагалися і один з одним, і з газоном. Чому матч не перенесли на іншу арену, і чому на нього призначили головним арбітром Дмитра Кривушкіна, з якого приколюється вся наша перша ліга – ці питання так і залишилися без відповідей.

Нічия туру

Під завісу першого кола «Динамо» нарешті отямилося. І почало справно набирати очки. У разі перемоги над «Металістом 1925» кияни могли вийти на третє місце в таблиці. Але не вийшли. Поєдинок проти харків'ян для команди Луческу склався непросто. Вони хоч і більше контролювали м'яч, але часом не знали, що з ним робити. Бракувало завершальної передачі, завершального удару. Не вистачило й точності у потрібний момент, коли Циганков підійшов до «точки». Тому закономірна нічия, хоча «біло-сині» за бажання можуть нарікати на невдачу.

Сейв туру

На останніх хвилинах першого тайму гри «Динамо» – «Металіст 1925» Вачіберадзе порушив правила проти Сидорчука в межах штрафного майданчика. Арбітр Козиряцький негайно призначив пенальті у ворота харків'ян. Циганков пробив і сильно, і наче точно, але голкіпер гостей Мозіль все одно зумів відбити м'яч.

Виправдання туру

Після гри з «Металістом 1925» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу нарікав на те, що суперник «тягнув» час. І порекомендував брати приклад із арбітражу на ЧС-2022: «Наразі на чемпіонаті світу простежується тенденція збільшення кількості компенсованого часу. У нас же команди, які влаштовує рахунок, тягнуть час, вони довго проводять заміни та повільно вводять м'яч у гру.

Потрібно спробувати брати приклад із чемпіонату світу – додавати стільки часу, скільки було витрачено суперником. Можливо, ми прийдемо до цього наступного року. Адже такі затримки збивають темпи гри».

Дебют туру

На 82-й хвилині зустрічі «Чорноморець» – «Металіст» у складі гостей на поле замість Картушова вийшов Кайдалов. Це дебют молодого форварда за першу команду «Металіста». Але найцікавіше те, що Данило став наймолодшим дебютантом «Металіста» в історії чемпіонатів України. На момент матчу форварду було 16 років та 293 дні. Паралельно Кайдалов став наймолодшим футболістом першого кола УПЛ. Щодо його гри проти одеситів, то футболіст «відзначився» лише жовтою карткою.

Екстрім туру

«Динамо» та «Металісту 1925» пощастило: вони у суботу зіграли на стадіоні «Динамо» за нормальної погоди. Але наступного дня у Києві йшов сніг, і гра на динамівському стадіоні між «Зорею» та «Минаєм» лише здалеку нагадувала футбол. Деколи через снігову пелену не було видно не лише розмітки на полі, а й м'яча.


ФК Зоря

Святкування туру

Вже у компенсований до другого тайму час у матчі «Зоря» - «Минай» номінальні гості зрівняли рахунок: після розіграшу кутового в метушні Твердохлібу вдалося заштовхати м'яч у сітку. Радості Єгора та його одноклубників не було меж. Футболісти влаштували купу-малу, і за здоров'я автора нічиєї довелося попереживати: колеги могли просто задавити його в метушні. На щастя, все обійшлося.

Бійка туру

І пішли вони стінка на стінку. Наприкінці матчу «Олександрія» - «Рух» на полі спалахнула бійка, в якій брали участь не лише футболісти, а й деякі тренери. У доданий час до другого тайму футболіст «Руху» Рунич небезпечно пішов у підкат проти гравця «Олександрії» Бабогла. Почалося з'ясування стосунків, яке не закінчилося словесною суперечкою, а переросло у повноцінну бійку, в якій «відзначилися» не лише футболісти обох команд, а й наставник львів'ян Кучук.

Дербі туру

Перше за довгий час дніпровське дербі в УПЛ – «Дніпро-1» проти «Кривбасу». Матч повністю виправдав колись гучну вивіску. Гра вийшла напруженою, принциповою та яскравою. Першими відкрили рахунок гості: Довбик чітко реалізував одинадцятиметровий удар. Однак господарі не мали наміру здаватися. І за п'ять хвилин Волошин відновив рівновагу. У другій половині гри забити могли і ті, й інші: моментів вистачало. Більше пощастило підопічним Вернидуба: відзначився Дебелко. Хоча на одне лише везіння списувати нема чого: криворіжці заслужили на перемогу.

Символічна збірна туру: Мозіль – Пердута, Дібанго, Мірошниченко – Судаков, Оріховський – Криськів, Мудрик, Татарков – Дебелко, Довбик.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
я матч Шахтер - Ворскла не смотрел, но по обзору думал что пенальти законный. 
вчера же посмотрел разбор в татотаке и еще раз посмотрел нарезку матча.
И я понял что я ошибся. Пенальти абсолютно не обоснован.
во-первых, мяч в руку попал отскочив от колена. во-вторых при навесе в офсайде стоял Сикан. офсайд активный, он прямо перед голкипером.
и такой пенальти пропустил ВАР.
это конечно приговор нашему павелковскому футболу. 
wojsergivan
бабло ахметки делает счет зато нет света
olex.mykhailov
Жодного гравця Динамо в збірній туру
New Zealander
Скандальна перемога, бо гравець Ворскли вирішив пограти в гандбол? От де був скандал, то це в матчі Шахты та Зорі, де у Шахтаря вкрали три очки.