Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 10:53
4421
4

Іран – США. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

Як це грати у футбол на тлі майже понад 40 років у стані війни?

| Оновлено 30 листопада 2022, 10:53
4421
4
Іран – США. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 29 листопада, у Досі на стадіоні «Ель-Тумама» відбудеться матч третього туру чемпіонату світу-2022 у рамках групи B, у якому зіграють Іран та США. Стартовий свисток іспанського рефері Антоніо Мігеля Матеу Лаоса з Валенсії пролунає о 21:00 за київським часом.

Іран


Результати подій на території Ірану далекого 1978 року, які в історії відзначені під назвою «Ісламська революція», наздоганяють нас і донині, тому в контексті вже 2022 року ми все ще повинні говорити про недотримання базових прав і свобод людини, статеву нерівність та інші архаїчні традиції. Уже в 1980 році взаємодія поміж цією азіатською країною і демократичним світом були відправлені в нокаут розривом дипломатичних відносин з флагманом в особі США, і з того часу країни й досі перебувають у перманентно поганих відносинах. Доходить до того, що навіть головний тренер національної збірної Ірану Карлуш Кейруш, який устиг перейнятися місцевими віяннями, відкрито закликає американських громадян в особі Юргена Клінсманна до дискусії на культурну тематику.

І ось чого точно не буде в майбутній грі, то це дотримання тієї самої культури на футбольному полі. І справа тут не лише у політиці, а й у спортивній складовій загалом. Іран став першим учасником чемпіонату світу-2022, у ворота якого суперники за один матч відвантажили аж шість м'ячів, програвши у стартовому турі англійцям (6:2). Однак перемога над Уельсом, що відбулася після того розгрому, у компенсований час напруженого поєдинку (2:0) все ще утримує «принців Персії» у грі. Більше того – вони навіть випереджають свого майбутнього суперника на один бал, що відкриває широкий спектр можливостей перед командою Кейруша. Інша справа, що вона все ще з труднощами наводить лад у своїй атаці, а лише досвіду Мехді Таремі в цьому плані точно недостатньо.

США


На правах оплоту демократичного світу, американці намагаються ніяк не реагувати на випади в межах адекватності у свій бік від іранської сторони, проте регулярні військові сутички між арміями двох держав все одно мають місце. Можливо, саме тому в США і немає настільки жорстокого сприйняття майбутнього матчу, як у суперників, а грати проти Ірану «смугам і зіркам» доводиться за покликом турнірної сітки. Востаннє команди зустрічалися на чемпіонаті світу-1998 і ту перемогу (2:1) іранський народ святкує, як здається, і донині.

Багатообіцяючою була поява підростаючого американського покоління футболістів вже на поточному форумі, хоча заточують їх явно під домашній, нарівні з Мексикою та Канадою, чемпіонат світу-2026. Саме тому команда під керівництвом Грегга Берхалтера все ще виглядає досить сирим проектом з безліччю цікавих виконавців у складі, проте без яскраво вираженого ігрового малюнка. Матч США проти Англії (0:0) багато хто називав «дивним» після його завершення, оскільки після перерви нерозлучні друзі нібито зійшлися на мировому результаті як на єдиному прийнятному для обох варіанті. У майбутньому матчі американцям цього самого миру чекати не доводиться, та й не влаштує він їх суто в турнірному плані.

Орієнтовні склади


Іран: Х. Хоссейні – Мохаммаді, Пурліганджі, М. Хоссейні, Резаеян – Хаджсафі, Езатолахі, Нурллахі, Голізадех – Таремі, Азмун.

США: Тернер – Робінсон, Рим, Циммерман, Дест – Маккенні, Муса, Адамс – Райт, Веа, Пулішич.

Не зіграють: Бейранванд, Джаханбахш – ...

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку наші союзники виявляться сильнішими за сателіта ворога. Нашою ставкою буде позиція – США переможе і ТМ 2.5 з коефіцієнтом 3.90 за лінією Parimatch.

29 ноября, вторник

29 листопада, вівторок
Доха. «Ель-Тумама». 21:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та Суспільне Спорт
Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 0:1
Parimatch
  • 4.10
  • 3.45
  • 2.03
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Brian
Супер напружений і принциповий матч. За США буде вболівати весь цивілізований світ.
⬆️
А что? Арии могут и выиграть. Не пьют. Кушают халяльное мясо и бегают шустро.  Как по мне, то 50 на 50.
Remark
Вот это заруба будет.