Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 28 листопада 2022, 13:19
12731
21

Рятувальний круг. Німеччина зберегла шанси на плей-оф нічиєю з Іспанією

Фаворити групи E сильнішого не визначили

| Оновлено 28 листопада 2022, 13:19
12731
21
Рятувальний круг. Німеччина зберегла шанси на плей-оф нічиєю з Іспанією
Getty Images/Global Images Ukraine

Фінал чемпіонату Європи-2008, чемпіонат світу-2010, Ліга націй УЄФА-2020/21. Збірні Іспанії та Німеччини в своїй новітній історії стосунків полюбляють зустрічатись поміж собою задля з’ясування сильнішого в рамках змагань будь-якого рівня, тож коли жереб спрямував «Бундестім» до квартету за участі «Фурії Роха» вже на мундіалі-2022 в Катарі, залишалось лише мрійливо посміхнутись черговому повороту долі.

Однак зовсім не до сміху було підопічним Ганса-Дітера Фліка, коли вони посеред звітного тижня стартували на турнірі з сенсаційної поразки від Японії (1:2). Матч, який переважна більшість українських поціновувачів футболу не могла побачити в прямому ефірі трансляції через черговий масований ракетний обстріл, у самій Німеччині змусив уболівальників пригадати гіркий досвід попереднього всесвітнього форуму та відповідний ганебний старт проти Південної Кореї. І це ще німці тоді не знали, що іспанці в той самий день рознесуть костаріканців із рахунком 7:0!

Getty Images/Global Images Ukraine

Перша половина гри була такою, якою й мала б бути, якщо вірити прогнозам перед початком гри. Іспанія намагалась захопити якомога більше простору на чужій половині поля за допомоги контролю, тоді як суперники нав’язували високий пресинг та надзвичайно швидкі контратаки. У підсумку, фактично зі статичного положення господарі створили свій найбільш небезпечний момент – удар Ольмо зі входу до лівого флангу штрафного на сьомій хвилині, який Ноєр перевів у поперечину власних воріт.

Загроза ж від футболістів Фліка прийшла за підсумком майже результативного виконання штрафного на правому фланзі під завісу першого тайму. «Майже» тільки тому, що бездоганний удар головою з подачі Кімміха Рюдігер виконував із положення «поза грою». Із-поміж іншого, можна було виокремити кілька непоганих пострілів від Гнабрі та Альби з далекої відстані, а також украй поганий виступ Феррана Торреса, який не тільки марнував моменти власної команди невпевненими діями, а й узагалі працював за межами моделі, яку обрав Луїс Енріке.

Getty Images/Global Images Ukraine

Необхідність змінити представника каталонської «Барселони» керманич Іспанії осягнув не одразу, тож ще трохи на початку другого тайму його команда пограла без акцентів в атаці, після чого на поле вийшов Альваро Мората. На диво, це майже одразу надало нападу іспанців більшу кількість варіантів розвитку, і зрештою вони забили свій м’яч на 62 хвилині, коли простріл Альби з лівого флангу на ближній кут воротарського замкнув саме свіжий гравець.

І в чому тоді був не правий Флік, коли вже за кілька хвилин зробив аналогічну заміну з появою в грі Нікласа Фюллькруга, якого за виступами за бременський «Вердер» знають хіба що затяті фанаті німецької Бундесліги? А він тим часом з’явився на полі, і одразу ж став гідною мішенню для передач партнерів. Одна з таких, на 83 хвилині від Мусіали, який перевів пас із глибини від Сане до правого флангу штрафного, завершилась ударом у дальній кут. Завдяки цьому «Бундестім» урятували не тільки цю гру, але й власну можливість впливати на долю другої перепустки до плей-оф.

Getty Images/Global Images Ukraine

Останній матч на груповому етапі Іспанія проведе проти Японії, а Німеччина гратиме проти Коста-Ріки.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група E. 2-й тур.

Іспанія – Німеччина - 1:1

Мората, 62 – Фюллькруг, 83

Бускетс, 44 – Керер, 36, Горецка, 58, Кімміх, 60

Іспанія: Сімон – Альба (Бальде, 82), Родрі, Лапорт, Карвахаль – Педрі, Бускетс, Гаві (Коке, 66) – Ольмо (Вільямс, 66), Асенсіо, Торрес (Мората, 54).

Німеччина: Ноєр – Раум (Шлоттербек, 87), Рюдігер, Зюле, Керер (Клостерманн, 70) – Горецка, Кімміх – Мусіала, Гюндоган (Сане, 69), Гнабрі (Гофманн, 85) – Мюллер (Фюллькруг, 70).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар).

Удари (у площину): 7 (3) – 11 (4)
Кутові: 6 – 5
Офсайди: 2 – 5.

ІСПАНІЯ - НІМЕЧЧИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Ніклас Фуллкруг (Німеччина).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Іспанія).
Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 1
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andr_Egor
Не, ну японцы лапухи, что у Коста-Рики не выиграли. Так бы Германия была б уже в пролете. Японии надо выигрывать у Испании, чтобы проходить, что маловероятно
123455432
Навіть якби Німеччина програла, все одно мала б шанси на вихід з групи. Просто після цієї нічиї шанси збільшилися
pricolist
Сане мав непогано можливість принести перемогу німцям, але далеко відпустив м'яч. Все-таки Іспанія трішки солідніше виглядала. Загалом непоганий матч. Інтрига в групі велика 
GloryUkraine
Тепер вся Німеччина буде в останньому турі вболівати за Іспанію, а Коста-Ріці не позаздриш.
⬆️
И потом они будут играть в финале.
antt
Коли побачив як Луіс Енріке вітав по дружньому задуманого Фліка після матчу, то такий матч не міг закічнитися інакше як нічиєю. І з того можна робити деякі висновки на матч з Японією.
antt
За пять хвилин до початку матчу на німецькому zdf коментатори і  гості  студії заявляли що переможе Німеччина з рахунком 2:1. Ніби іншого не могли придумати принаймні  з того що я запам'ятав. І дійсно якщо рахувати гол Рудігера  так і  вийшло хоча зрозуміло було що вірити в такій патріотизм німців було важко. Але хто в німців є щоб команда перемагала не тільки Коста ріку. Мюллер, Гнабрі, Рудігер? Не дивно що в розкладці  на полі  саме ветеран Мюллер на вістрі.. І не думаю що так легко буде з коста рікою хоча вони втратили свій шанс через розгром від іспанці.в  але здається німці  від іспанців програвати в ЛН 6:0. Таким чином перемогою японців  допомогли німцям. Тепер що ще раз будуть це робити - допомагати  німцям з виходом в плейоф?
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pol-55
Як на мене було б добре щоб німці вийшли з групи,т.я. вони всім більше *попють крові* чим японці.
Макс Максов
Німці на тоненького грають... Останній тур, буде дуже цікавий!
Алекс Морган
Насправді, шанси дуже мізерні! Японія свого не згає і візьме нічию з іспанцями! А іспанці ризикувати і витягувати німців не будуть...