Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 червня 2023, 19:19
4589
0

Ділліан Вайт повернувся важким боєм проти Франкліна. Наступний – Джошуа

Ентоні завітав на бій британця

| Оновлено 05 червня 2023, 19:19
4589
0
Ділліан Вайт повернувся важким боєм проти Франкліна. Наступний – Джошуа
Getty Images/Global Images Ukraine. Ділліан Вайт

Ділліан Вайт (29-3, 19 КО) провів поєдинок проти американця Джермейна Франкліна (21-1, 14 КО). Зустріч, яка на перший погляд, мала б бути прохідним поєдинком, для британця стала справжнім випробуванням. Американець виявився складним суперником і не дав відпочити та спокійно вкотитись у бокс після нокауту від Тайсона Ф’юрі.

Як так сталось, що це за опонент і що далі для обох?

Франклін не розсипався, боксуючи з Вайтом. Дав бій і ледь не переміг

Що це за Джермейн Франклін і чому він боксує проти Вайта? Ось це – перше питання, яке виникало у більшості фанатів після оголошення.

Гарний рекорд, за яким нічого не стояло, довга перерва у кар’єрі вже у такому молодому віці, ще менші габарити за не найбільшого Вайта. Все натякало, що Ділліан збирається повернутись без великих навантажень, але записавши собі в актив опонента з нулем у графі поразок.

Рекорд Франкліна дійсно гарний. І дійсно не мав під собою нічого. У рекорді серія перемог над такими самими, як він сам, проспектами, потім – гейткіперами. Стандартний список для будь-якого американського бійця. Далі міцний боєць з Узбекистану Ахор Муралімов. Непоганий Крейг Льюїс. Та колишній спаринг-партнер Олександра Усика Райделл Букер. Останній – найгучніше ім’я.

Після 2019 року у Джермейна була перерва аж до 2022-го. Франклін заробляв недостатньо, не міг суміщати бокс з роботою і взяв перерву. Зараз американцю 29 років, він повернувся у травні цього року, нокаутувавши Родні Мура, після чого зустрівся з Ділліаном Вайтом.

Британець багато розповідав, наскільки він сильніший за візаві. Казав, що може нокаутувати того за два раунди, але боїться, що тоді Джошуа зіскочить з поєдинку. Тайсон Ф’юрі теж оцінював Франкліна, як непоганого, але ледачого боксера – американець якийсь час працював з ним у залі.

Але всі, хто розраховував на швидкий нокаут, моментально розчарувались. Франклін виявився швидким, сильним та хорошим боксером. Працюючи другим номером, Джермейн фактично зупинив стартові потуги суперника. Британець за перші три раунди ніяк не влучив у суперника. Все було десь близько, але недостатньо.

Ділліан по стандарту пішов вперед із довгим джебом та силовими ударами. Американець майстерно провалював атаки фаворита та моментально пробивав серійно. Далекий від атлетичності Франклін накидав і по п’ять-шість ударів за одну контратаку, що явно доставляло неприємності супернику.

Звісно, Вайт вирівняв бій. Активніше пішов вперед, більше додав у роботі корпусом. Почав працювати по тулубу з обох рук, часто пробивав нижче дозволеної лінії, на що не завжди реагував третій у ринзі. Спробував дещо сповільнити суперника.

Франкліну не вистачало сили удару, щоб зупиняти більшого суперника. Але і Вайту, як виявилось, не вистачає удару. Він влучав. Фірмовими боковими, оверхендами та чудово пробивав у живіт. Але жодного разу удар не заходив настільки, щоб Джермейн сильно цього злякався.

Навіть у моментах, де американець неначе пропустив занадто сильно, через секунду він вже бив у відповідь серію. Щоправда, з раундами Франклін почав втрачати сили, а з ними і точність. У той час, як Вайт пробивав два-три удари, більшість з яких у ціль, Джермейн насипав багато, але повз опонента. Американець все ще класно діставав суперника і робив це до кінця бою, просто завдяки силі удару Ділліан виглядав більш переконливо.

Останні секунди дванадцятого раунду стали для багатьох відкриттям. По-перше, тому що мало хто очікував, що бій йтиме так довго. По-друге, через те, що робили боксери. Вайт все ж дістав – після лівого бокового суперник завалився спиною на канати. Ділліан попер вперед, дістав ще раз, але замість добивання отримав комбінацію у відповідь. Нічого собі!

Малотехнічне, але дуже цікаве завершення поєдинку, у якому переміг британець. Один суддя побачив нічию 115-115. Двоє інших - перемогу Вайта – 116-112 двічі. Дивний рахунок – навряд Ділліан домінував аж стільки раундів, але те, що переміг – факт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вайт зустрінеться з Джошуа. Цей бій не зупинить нічого

Серед суперників Ентоні називалось багато бійців. Отто Валлін, Дерек Чісора, переможець пари Вайт – Франклін і навіть Тайсон Ф’юрі та Деонтей Вайлдер. Але, фактично, Хірн хотів бою саме проти Ділліана, і вони його зроблять.

Ентоні навіть прийшов на арену, щоб побачити поєдинок та поспілкуватись з колишнім і тепер майбутнім суперником. Навіщо це сторонам – ясно. Вайт хоче помсти за кожну поразку. Повєткіна він побив. Тепер на черзі Джошуа та Ф’юрі. Ентоні треба повертатись із кимось простішим. Ділліан важко б’є, але колишній чемпіон вже нокаутовував його. У конкретному бою, але доволі впевнено.

Ну а для Хірна, як і для інших – це хороші гроші з невеликим ризиком. Ентоні Джошуа останнім часом багато говорить про тягар, про те, що йому бокс дається недостатньо просто, не так, як раніше. Але загалом Вайт створений, щоб не стати важким випробуванням для Ей Джея. Він стоїть перед суперниками, малорухливий. Добре працює корпусом, але ловиться на фішки великих хлопців. І не тримає, немов стіна. Будь у Франкліна сильніший удар, ми б обговорювали апсет та зустріч Ентоні проти Джермейна, а не Ділліана.

На Франкліна чекають дорожчі поєдинки. Він цікавий боксер, гарно комбінує і може дати конкуренцію будь-кому. Можливо, американцю навіть запропонують зустрітись з умовним Хрговичем чи кимось такого штибу. Джо Джойс, безумовно, переїде малорухливого малюка, а от з іншими боксерами, що близькі до топу, було б цікаво.

Тим більше, хлопцю всього 29 років. Розвиватись можна планомірно, але упевнено.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 06:15 7
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.