Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 листопада 2022, 08:01
2069
0

Прогрейс – чемпіон! Яскраво завершив тактичний махач проти Сепеди

Попереду потужні протистояння

| Оновлено 28 листопада 2022, 08:01
2069
0
Прогрейс – чемпіон! Яскраво завершив тактичний махач проти Сепеди
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 26 на 27 листопада Реджис Прогрейс (28-1, 24 КО) та Хосе Сепеда (35-3, 27 КО) провели поєдинок за титул чемпіона світу у першій напівсередній вазі за версією WBC. Бій очікувано став цікавим, але неочікувано якісним з обох сторін.

Прогрейс повернув cтатус чемпіона і знову є фаворитом у більшості протистоянь проти топів дивізіону.

Американці перейшли від тактичного протистояння до бійки і назад. По-справжньому чемпіонський бій

Зустріч Прогрейса і Сепеди мала б цікавити всіх, хто любить дивитись бокс частіше, ніж два рази на рік, через стиль хлопців. І Реджис, і Хосе регулярно влаштовують у ринзі шоу. Причому, воно завжди доволі якісне і регулярно дуже небезпечне. Просто факт – Реджис закінчив понад 80 відсотків поєдинків нокаутом, а Хосе – близько 70-ти.

Окрім цього, обидва працюють у стійці шульги, провели не одне відповідальне протистояння і знаходяться на піку своїх можливостей – обидвом по 33 роки.

Прогрейс був безумовним фаворитом перед поєдинком. Він володів титулом чемпіона, брав участь у Всесвітній боксерській суперсерії, а єдиний, хто його здолав – Джош Тейлор у вкрай близькому поєдинку. Ну, і сила удару. Попри різницю у розмахові рук у дев’ять сантиметрів, Реджис доносить удари все ж жорсткіше за візаві.

Але у ринзі вирішило не тільки це. У першу чергу це було протистояння боксерських навичок, які виявились відчутно кращими у Прогрейса.

Бій почався з розвідки та промацування суперника на різних відстанях та швидкостях. Перший раунд, скоріше, пішов Сепеді. Він використовував довжину рук та вдаліше доносив удари. А ось другий – фавориту. Реджис увімкнув роботу корпусом, через яку пристрілятись виявилось непросто. У цей же час Прогрейс шукав дірки у обороні опонента та намагався знайти дистанцію, звідки можна буде обходити довжелезні кінцівки візаві.

Виходило у фаворита чудово. Робота корпусом, зміна стійок, зближення та швидкість. Абсолютно майстерний бокс, контрудари – Сепеді від раунду до раунду все важче було зупинити цього хлопця. У четвертому раунді ситуація погіршилась – боксери зіткнулись головами, а у Хосе з’явилось розсічення під правим оком.

До середини поєдинку стало очевидно, що Сепеді варто розраховувати на дві речі: нокаут, в який він піймає опонента чи на те, що той видохнеться так активно рухатись та боксувати у високому темпі. Якщо чесно, не вірилось ні в те, ні в інше – Прогрейс виглядав чудово. По-боксерськи діставав візаві, пробивав під різними кутами та набирав бали.

Після екватору бою Хосе зупинився. Встав у центрі рингу, спробував сам диктувати темп протистояння. Спочатку вийшло так само, як і до цього – з іншим опонентом мало б спрацювати, але не з сьогоднішнім Прогрейсом. Але потім ситуація неначе трішки зламалась.

Реджис віддав восьмий, дев’ятий раунд, а у десятому навіть упіймався на удар, який точно приніс йому декілька секунд неприємних відчуттів. Перелом у протистоянні? Навряд. Схоже, Реджис взяв час на відпочинок.

Звісно, це найкращий час, щоб упіймати його та прикінчити, але Сепеді не вистачило. І часу, і навичок, щоб це зробити, хоч він був і близьким для цього. Одинадцятий раунд виявився фінальним. Прогрейс увірвався на комфортну середню дистанцію, зарядив лівим боковим. Хосе повело у бік канатів, а Реджис вже тут як тут. Серія ударів, опонент близький до падіння, рефері зупиняє протистояння.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чудове тактичне протистояння з елементами махачу на всіх дистанціях. По-справжньому класний бокс та чемпіонський бій, який можна гордо називати таким. Це вже четверта поспіль перемога американця нокаутом. Перед цим він нокаутував Хуана Ернандеса у третьому раунді, Івана Редкача у шостому раунді і Тайрон МакКін повторив шлях українця.

Реджис Прогрейс – новий чемпіон WBC у першій напівсередній вазі.

Що далі?

Сепеда ще гарантовано повернеться. Не перша поразка для нього і друга нокаутом. Американець яскравий боксер і постійно близький до титульних шансів, але весь час чогось не вистачає.

А от суперників у цій категорії у нього точно вистачить, тож переживати не варто. Проведе проміжний поєдинок з міцним візаві, потім вийде на когось більш гучного. Від Теофімо Лопеса до Арнольда Барбоси – з будь-ким у Сепеди буде яскраве протистояння.

Прогрейс говорив про бій проти Теофімо. Лопес та його батько також зацікавлені у цьому. І якщо раніше ті ще могли подумати, чи варто, зараз точно мають погодитись, адже у Реджиса титул, а вони обіцяють стати абсолютними чемпіонами до кінця 2023 року.

Але американець – не прогулянка. Прогрейс - реальна проблема для Лопеса. З ним треба бути максимально упевненим у своїх силах, а попереду у Теофімо перевірка Сандором Мартіном. Технічним та розумним бійцем і теж не найпростішим випробуванням.

Але і окрім Лопеса, у Прогрейса вистачає потенційних суперників. Наприклад, Хосе Карлос Рамірес. Він йшов у рейтингу WBC якраз за Реджисом та Сепедою, тож може наблизитись впритул. Класний бій з купою розмінів.

Ну і не треба скидати можливість об’єднання. На реванш проти Джоша Тейлора завжди було б цікаво подивитись, але у британця свої розборки з Кеттеролом і не факт, що після цього він залишиться у першій напівсередній вазі. Є ще вакантний титул IBF та чемпіон WBA Альберто Пуельо. Не найгучніший заголовок, але домініканець з нулем у графі поразок – складне випробування.

Схоже, наступні декілька років будуть для Прогрейса яскравими. Про що він і говорив рік тому, називаючи свою категорію найкращою у боксі.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ
Футбол | 19 квітня 2024, 18:28 113
«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ

Наставник незадоволений тим, що команда пропустила у більшості

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.