Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 листопада 2022, 08:08
11638
25

Левандовськи та Щенсни принесли Польщі першу перемогу на ЧС-2022

Поляки впоралися з сенсаційним суперником

| Оновлено 27 листопада 2022, 08:08
11638
25
Левандовськи та Щенсни принесли Польщі першу перемогу на ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Одним із найцікавіших матчів другого туру групового етапу чемпіонату світу було протистояння Польщі та Саудівської Аравії. Здається, начебто б нічого особливого, але в першому турі Саудівська Аравія змінила всі розклади в групі.

Збірна несподівано, але по ділу обіграла Аргентину, вийшовши в лідери квартету. А ось Польща свій непростий, але не надто захоплюючий поєдинок з Мексикою звела до нульової нічиєї. Тепер уже Саудівська Аравія цілком могла грати на нічию, змушуючи противника нервувати.

Цікаво, що гру активніше розпочала Саудівська Аравія, яка пресингувала суперника, володіла м'ячем і першою створила момент. Поляків врятував Щенсни, який відбив дальній удар. У першому таймі великої кількості моментів не було, але відчувалася напруга, а гравці лише додавали нервів постійними фолами та жовтими картками.

Коли здавалося, що команди спокійно підуть відпочивати без голів, почалося найцікавіше. Перший гол Польщі на чемпіонаті світу оформив Пьотр Зелінськи, хоча це мав робити Левандовськи. Але Роберт свій шанс не використав і відпасував партнеру, який усе зробив правильно – 1:0. Щоправда, суперник не засмутився і мав відразу зрівняти рахунок. На шляху голу Саудівської Аравії став кіпер Польщі Войцех Щенсни, який спершу відбив пенальті, а потім впорався з добиванням впритул. Неймовірно. Рефері додав до першого тайму 10 хвилин, але команди пішли на перерву без нових шансів забити.

Другий тайм Саудівська Аравія розпочала з активних дій попереду, а Польщу знову врятував Щенсни, який відбив удар Альдавсарі. На це суперник відповів неймовірним моментом Міліка – форвард бив у падінні головою, а противника врятувала поперечина. А одразу після цього Саудівську Аравію врятувала штанга – цього разу не пощастило Левандовськи.

І все ж Польща досягла свого. Левандовськи скористався помилкою суперника і на 82-й хвилині зробив рахунок 2:0. Для Роберта це перший гол на чемпіонатах світу.

Поляки після двох турів набрали 4 очки, у їхнього суперника - 3 пункти. В останньому турі на Польщу чекає Аргентина, а на Саудівську Аравію - Мексика.

Чемпіонат світу. Група C, 2-й тур

Польща - Саудівська Аравія 2:0
Голи: Зелінськи, 39, Левандовськи, 82

Польща: Щенсни, Кеш, Ківіор, Глік, Берешинськи, Бєлік, Крихов'як, Зелінськи (Камінськи, 63), Франковськи, Мілік (Пентек, 71), Левандовськи

Саудівська Аравія: Аловаїс, Аламрі, Альбулайхі, Альбурайк, Альмалки (Альдосарі, 85), Альбрикан (Альганам, 67), Альдавсарі, Альшехрі (Альобод, 85), Абдулхамід, Альнаджі (Альабед, 46),

На 45-й хвилині Альдавсарі не забив пенальті (воротар)

Оцініть матеріал
(125)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Вітаю Польщу з перемогою. Тренер саудитів заслуговує поваги, поставив команді цікаву гру. Матч вийшов цікавим. 
Тарас Михайлович
Тепер можна потрощити саудів - де Мессі, де? Левандовський!!! Вітаю Польщу з перемогою 
Александр Ад
 Вболівав за Польщу! Молодці!яка цікава гра!Яка непередбачувана!Ось за що люди люблять футбол!"Король спорта"
Макс Максов
Дуже радий за Роберта, накінець то прорвало! Поляки молодці, з мінімуму витиснули максимум! Могли і з більш розгромним рахунком перемагати... Але все рівно, дуже хороші шанси на плей-офф!
pricolist
Друзі, розкажіть, будь ласка, яка у вас ситуація зі світлом, як часто вимикають. А то у нас задниця якась. Вибачте за оффтоп 
dmitriy_kk
Поляков с заслуженной победой! 
dassin
Колись Україна теж перемагала саудитів на мундіалі - 4:0
dassin
В саудитів форма стиль - матриця
Владислав Антонов
Чудово, значить в останньому турі буде колосальна інтрига. Вболіватиму за поляків і саудитів.
Jorko
Араби усі на А.  
Алекс Морган
Польща вкатає Аргентину, тому далі йдуть Мексика і Польща! Сьогодні ацтеки надеруть дупу аргентинцям
bolelschik
Саудиты подарили 3 очка полякам. Еще и Левандовскому выдали мяч на блюдечке, чтоб он все-таки забил. А могли хотя бы ничью сделать. Но в группе еще ничего не ясно
Slava_Dyatlov
Поляки спустили выскочек из Саудовской Аравии на землю.
Интересный факт: порохоботы выключили игру ещё в первом тайме))
⬆️
За поляков болеть трудно, так  как уж больно часто мы с ними пересекаемся во многих видах спорта.  А вот Левандовски - респект.  Забил и заплакал. Никаких там Еще Польска не сгиела,  никаких  рисований или коников с танцами возле флажка.)  
 Естественно и понятно для многих.