Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 09 грудня 2022, 03:18
5570
0

Французи завжди ставлять свої амбіції вище за футбол і тому програють

Деякі гравці збірної Франції пропускають ЧС через скандали

| Оновлено 09 грудня 2022, 03:18
5570
0
Французи завжди ставлять свої амбіції вище за футбол і тому програють
Daniel Mihailescu - Pool 2021

В історії збірної Франції, незважаючи на величезну кількість топових гравців, яскраві виступи швидко змінюються приголомшливими провалами. Здатність поставити інтереси команди вище за власні амбіції – це не про французів, що пояснює такі перепади в результатах «триколірних». Одним з яскравих прикладів є виліт французів у 1/8 фіналу Євро-2020 після переконливої ​​перемоги на чемпіонаті світу у 2018 році.

«На полі було багато крику. Гравці часто ображали один одного», – розповів виданню L'Equipe журналіст Себастьян Тарра після поразки Франції від Швейцарії на чемпіонаті Європи по пенальті (4:5).

Подібні епізоди – норма для кожного покоління «триколірних», і до нинішнього чемпіонату світу команда знову підійшла з цілою купою навколофутбольних проблем.

З Погба вимагають €13 млн, президента федерації французького футболу звинувачують у харасменті

Погба не поїхав до Катару через травму, і за нинішніх обставин це навіть плюс для збірної. Все через жахливий скандал за участю Поля, його брата Матіаса та Мбаппе. У вересні поліція заарештувала Матіаса за підозрою у вимаганні €13 млн у Поля. Брат футболіста, у свою чергу, стверджував, що це гравець «Ювентуса» дружить із бандитами. Більше того, заарештований повідомив, що Поля дико «лютить популярність Мбаппе», тому він найняв шамана для наведення пристріту на нападника.

Кіліан теж далеко не святий – любить, щоб його думка вирішувала все, і дуже болісно сприймає критику. Під час Євро-2020 Олів'є Жиру висловив особисте невдоволення тим, що партнери зі збірної рідко йому пасують. Мбаппе сильно зачепили ці слова, і він навіть попросив тренера Дідьє Дешама пустити його на прес-конференцію, щоб публічно відповісти Жиру. Щось схоже у форварда відбувається і в ПСЖ, де він постійно невдоволений Неймаром за недостатню кількість передач.

Навесні цього року Мбаппе за порадою юриста відмовився брати участь у фотосесії збірної Франції. Конфлікт пов'язаний із розбіжностями щодо використання іміджевих прав гравців збірної. Кіліан відмовляється рекламувати спонсорів, з якими він не має особистих контрактів. У результаті Мбаппе все ж таки сфотографувався з командою, але домовився, що його угоду з Федерацією футболу Франції (ФФФ) буде переглянуто після ЧС-2022. Про конфлікт Мбаппе з Неймаром, мабуть, можна навіть не згадувати – ця історія обговорювалася навколо ПСЖ усю осінь. І кінця в неї поки що не видно.

Шлейф скандалів оточує не лише французьких футболістів, а й чиновників федерації, причому більшість із них мають сексуальний підтекст. У вересні журнал So Foot опублікував розслідування щодо президента ФФФ Ноеля Ле Гре, який підозрюється у надсиланні вульгарних СМС-повідомлень співробітницям федерації. «Приходь до мене сьогодні ввечері на вечерю, я віддаю перевагу блондинкам», «Ти така пампушка, я б провів з тобою ніч» – такі одкровення приходили співробітницям Ле Гре.

Чиновник запевняє, що це була спроба дискредитувати його напередодні чемпіонату світу: «Мені вже 80 років. До того ж я гадки не маю, як писати СМС-повідомлення», – виправдовувався Ноель.

Йому можна було б повірити, не оточуй федерацію інші непристойні історії.

Одна скандальна постать у федерації – заступник генерального директора ФФФ Флоренс Ардуен. Він змушував тренера збірної з фізпідготовки Грегорі Дюпона пити шампанське після перемоги над Бельгією у 1/2 фіналу ЧС-2018. Пізніше, під час карантину, він урізав заробітні плати 18 співробітникам організації, аргументуючи це так: «Досить платити людям, які лише просиджують дупи на роботі».

Зума побив кішку, Менді ґвалтував жінок у «кімнатах страху»

Керівникам французького футболу потрібно терміново переглянути процес виховання молодих гравців, тому що наступне покоління «триколірних» є абсолютно неконтрольованим. Восени у Ліможі пройшов турнір серед збірних U18, у якому юні французи зійшлися у фіналі з поляками. У першому таймі команди зіграли внічию 2:2, але після перерви футбольне поле перетворилося на арену голодних ігор. Атмосфера загострилася після вилучення одного з французів, а потім суддя показав аж три червоні картки гравцям молодіжної збірної Франції.

З урахуванням травми захисника Преснеля Кімпембе, у Катарі французам могли стати в нагоді досвідчені Курт Зума та Бенжамен Менді. Проте обидва відсутні у заявці з дуже «поважних» причин – обом хлопцям явно потрібна консультація психотерапевта.

Чому?

На початку року у мережі завірусилося відео, у якому Зума жорстоко б’є свою кішку. Після такого скандалу головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам вирішив не викликати захисника «Вест Гема» на ігри з ПАР та Кот-д’Івуаром.

Після цього інциденту «Вест Гем» оштрафував француза на «максимально можливу суму» – 250 тисяч фунтів. Усі гроші було надіслано до благодійних фондів допомоги тваринам.

Окрім заробленого штрафу, Курт втратив спонсора – adidas. Угоду розірвали в односторонньому порядку – а німецька компанія випустила офіційну заяву: «Ми завершили наше розслідування і можемо підтвердити, що Курт Зума більше не є спортсменом, який працює за контрактом з adidas».

У Курта відібрали і самих кішок: Королівське товариство із запобігання жорстокому поводженню з тваринами вирішило самостійно опікуватися його домашніми тваринами. До речі, у кішок не було виявлено проблем зі здоров‘ям після огляду ветеринара.

Громадяни Франції навіть створили петицію, яка набрала приблизно 200 тисяч підписів:

«Ми закликаємо до пропорційних санкцій і сподіваємося, що гравця виключать зі збірної Франції. Наша країна не може змиритися з тим, щоб її представляла на міжнародному рівні людина, яка здатна на таку жорстокість», - говориться у тексті-зверненні.

Про причини такої неадекватної поведінки француза розповіло видавництво The Sun: схоже, він був розлючений через те, що кішка випадково розбила дорогу вазу і зірвала світильник із кухонної шафи.

Зазначається, що до суду ця справа не дійшла.

З Менді все ще гірше – він вже півтора року перебуває за ґратами. Як повідомляє The Guardian 28-річний футболіст заманював жінок у свій приватний будинок в Чеширі, де ґвалтував їх - або після відмови, або в момент, коли вони були занадто п'яні, щоб відмовитися.

Менді зустрічався з безліччю жінок в нічних клубах Манчестера, йому такою допомагав спільник – 41-річний екс-футболіст «Манчестер Юнайтед» Луї Саа. Разом з Менді вони схилили до сексу 13 жінок.

Деякі з них розповіли, що після прибуття в приватний будинок у них забирали телефони – нібито для того, щоб захистити Менді та інших від небажаних публікацій у соціальних мережах.

Одна з потерпілих по ходу засідання повідомила, що була згвалтована під час місячних.

Разом зі спільником Менді ризикує провести у в'язниці найближчі 10-15 років.

Брехня L’Équipe коштувала Анелька місця у збірній

В останніх шести чемпіонатах світу Франція двічі перемогла (1998, 2018) і ще раз дійшла до фіналу (програла 2006-го Італії по пенальті). «Триколірні» могли виступити ще краще, якби не нескінченні скандали всередині команди. Якщо сьогодні французи сумують через травму цьогорічного володаря «Золотого м'яча» Каріма Бензема, то 12 років тому топового форварда відсторонили від поїздки до ПАР з іншої причини. Тоді стало відомо про сексуальний зв'язок Каріма з неповнолітньою повією, і основним форвардом збірної на африканському мундіалі став Ніколя Анелька.

Проте команда Раймона Доменека грала настільки провально, що черговий скандал був лише ділом часу. У першій грі «триколірні» награли на нічию з Уругваєм (0:0). Мало що виходило і в наступному матчі з Мексикою. По перерві Доменек та Анелька посварилися через відмову форварда опускатися вглиб поля для отримання м‘яча.

Наступного дня L'Équipe випустила газету з надто провокативним заголовком про Доменека: «Пішов ти до біса, брудний су**й син». Після цього інциденту, федерація футболу Франції виключила нападника зі складу і відправила додому за «серйозну образу тренера та відмову вибачитись».

Вражений Анелька подав до суду на авторитетне видання за наклеп, але вердикт був винесений не на його користь: «Редакторський заголовок обкладинки, безумовно, гучний для привернення уваги, але обумовлений журналістською свободою слова. У ньому може бути частка перебільшення або навіть провокації». У цій ситуації багато залежало від Доменека, але тоді тренер не знайшов у собі сил сказати правду. Він зробив це лише через сім років в одному з інтерв'ю: «У перерві я звернувся до Ніко: «Я хочу, щоб ти йшов вглиб поля. Він кинув бутси на підлогу і сказав: «Розберися вже зі своєю поганою командою!»

На ЧС-2010 французи програли Мексиці (0:2) та ПАР (1:2) і заслуженно вилетіли з турніру. Але на цьому страждання вболівальників не скінчилися. Через п'ять років у нову халепу потрапляє Бензема, який «вліз» у скандал із шантажем свого партнера зі збірної Матьє Вальбуена компрометуючим відеозаписом сексуального характеру.

При складанні всіх частин пазлу в єдине ціле виходить абсолютно неприваблива і навіть страшна картина, в якій у французів дуже туманні перспективи в найближчому майбутньому знову стати чемпіонами світу, не дивлячись на хороший початок. У французів цілий набір жахливих історій, про які ніхто говорити не перестане.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.