Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2022, 03:08
1691
1

Золота качка. Талібан допомагав у будівництві стадіонів для ЧС у Катарі

Великий контингент керівництва талібів з 2013 року проживав у м.Доха

| Оновлено 26 листопада 2022, 03:08
1691
1
Золота качка. Талібан допомагав у будівництві стадіонів для ЧС у Катарі
Molly Darlington/Reuters

Талібан допомагав будувати стадіони до чемпіонату світу 2022 з футболу в Катарі. Згідно з джерелами, будівельні фірми заплатили мільйони за купівлю та оренду техніки у талібів для інфраструктури.

За даними The Telegraph, таліби заробили мільйони на чемпіонаті світу з футболу, поставивши техніку для будівництва стадіонів у Катарі.

Високопосадовці Талібану використали великі кошти для купівлі, а потім субпідряду важкої техніки для інфраструктури протягом останнього десятиліття, повідомило джерело з офісу Талібану в Досі.

Великий контингент керівництва талібів з 2013 року проживав у м.Доха, столиці Катару, де вони проводили мирні переговори зі США та ООН.

Джерело, яке жило в Досі протягом десятиліття, що передувало захопленню Афганістану талібами в 2021 році, розповіло: «Талібан вклав значні кошти в будівництво напередодні чемпіонату світу з футболу, і турнір став золотою качкою. Їм заплатили мільйони. Деякі члени Талібану в м.Доха мали від шести до десяти одиниць важкої техніки, і вони заробляли до 10 тисяч фунтів стерлінгів за машину на місяць».

Два окремі високопоставлені джерела в Талібані розповіли, що під час мирних переговорів чиновникам давали великі гроші на проживання в країні, і вони були вкладені у важку будівельну техніку.

Влада Катару, зі схвалення США та ООН, виплачувала членам політичного офісу талібів у Досі щомісячну стипендію у розмірі тисяч фунтів стерлінгів як зусилля щодо сприяння мирним переговорам із Заходом. Чиновникам, що приїхали, також були надані розкішні позашляховики, безкоштовне медичне обслуговування та регулярне постачання продуктів харчування.

The Telegraph повідомляє, що гроші спочатку були виплачені готівкою, а потім переведені безпосередньо на банківські рахунки офіційних осіб талібів, що ускладнило відстеження витрат владі США та Катару. Катарці стверджують, що щомісячні платежі «відслідковувалися за погодженням» із США, «включаючи загальну суму, а також те, як і де вони були витрачені». Немає жодних припущень про правопорушення чи будь-яку причетність до будівельних заходів талібів з боку катарської влади.

Джерело The Telegraph
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бій Тайсона з блогером можуть скасувати, якщо Майк не пройде дивний тест
Бокс | 29 березня 2024, 05:09 0
Бій Тайсона з блогером можуть скасувати, якщо Майк не пройде дивний тест

Поєдинок заплановано на 20 липня у штаті Техас (США)

Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 23:46 1
Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі

Єлена Рибакіна у трьох сетах переграла Вікторію Азаренко у півфіналі змагань

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Що? Нам ,може, Талібану ще подякувати потрібно? ФІФу з її чемпіонатом світу в бан