Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 26 листопада 2022, 09:43
4158
20

Мирна сторінка історії. Англія розписала мирову з США

Союзники України не наблизились до виходу до плей-оф за підсумком очного протистояння

| Оновлено 26 листопада 2022, 09:43
4158
20
Мирна сторінка історії. Англія розписала мирову з США
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу є рідкою нагодою для національних збірних зустрічатись із суперниками, які за звичних умов здебільшого є недосяжними для проведення матчів будь-якого ґатунку. А коли ще й цим протистоянням передує великий історичний контекст, то глядачі відчувають себе фактично приреченими на те, щоб бодай на дві години поринути в найбільш запекле протистояння.

Події минулих часів навіки пов’язали поміж собою Англію та Сполучені Штати Америки, тож, коли вони опинились в одній групі на мундіалі-2022 в Катарі, стало зрозуміло, що бодай один матч у квартеті B точно привертатиме нашу увагу. А коли до цих команд жереб ще й докинув Уельс та Іран, то ситуація дійсно стала навіть трохи спекотною. Тим паче, що саме в день звітної гри «принци Персії» здолали «червоних драконів», що також гарантувало нам феєричні двобої в останньому турі. Проте зараз уся увага фокусувалась на подіях на полі стадіону «Аль-Байт» в Ель-Хаурі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Команди за підсумками першого тайму зіграли внічию з рахунком 0:0. Коли подібне доводиться чути на цьому чемпіонаті світу, то подекуди й добре, що вболівальники за якихось обставин могли інакше проводити цей час, окрім як за переглядом футбольного матчу. Проте перший тайм між Англією та США все ж таки вартував того, аби його не проґавити. По-перше, бо команди всім виглядом показували, що вони дійсно мають спортивну злість один до одного. По-друге, андердог протистояння трохи повозив фаворита.

Хоча все починалось із блискавичної атаки за участі Беллінгема та Саки, після чого з правого флангу штрафного пішов простріл до центру на Кейна, який примудрився з вигідної позиції влучити в захисника перед собою. Подібний напрямок атак англійці застосовували неодноразово, але й самі не мали успіху, та й суперники доволі швидко призвичаїлись до подібного розвитку подій. Так само, як і до постійних подач із кутових у напрямку Магвайра. Хоча це ще варто було порахувати, хто більше влучав у голову захиснику: вони чи суперники.

Getty Images/Global Images Ukraine

Американці відсиділи першу половину стартового тайму на власній половині, і аж надто несподівано опинились після цього з моментами біля чужих воріт. Непогана нагода була в Маккенні на 26 хвилині, коли того загубили в центрі штрафного під час прострілу з правого флангу, а також у Пулішича, який від лівого кута штрафного потужним пострілом поцілив у поперечину біля ближньої дев’ятки.

Не варто було зайвий раз казати, що Англія не мала нагод подібного калібру до перерви, і хіба що постріл із середньої відстані під ліву стійку, який удалось парирувати Тернеру від Маунта, вартував нашої уваги. Після перерви гра не зазнала істотних змін у плані статистики – європейці на м’ячі, контролюють хід зустрічі, а суперники намагаються відбиватись за побудови 4-4-2 одразу від центральної лінії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо називати речі своїми іменами, то друга половина гри була дивною. Команда Саутгейта наче не намагалась зберегти своє реноме результативної збірної, а США неначе все і без того влаштовувало в плані результатів. Подачі зі стандартів до чужих володінь американці так само стабільно відвантажували на голови суперникам, і при цьому не мали простору для проведення швидких атак. Грегг Бергальтер зрештою поступово замінив провідних виконавців, а ті, що вийшли на заміну, просто втримали нічию. Напевно, у цьому був певний сенс.

У третьому турі Англія гратиме проти Уельса, а США зійдеться в надпринциповому матчі проти Ірану.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група B. 2-й тур.

Англія – США - 0:0

Англія: Пікфорд – Шоу, Магвайр, Стоунз, Тріпп’єр – Маунт, Райс, Беллінгем (Гендерсон, 69) – Стерлінг (Гріліш, 68), Кейн, Сака (Рашфорд, 78).

США: Тернер – Робінсон, Рім, Циммерман, Дест (Ш. Мур, 77) – Муса, Адамс, Маккенні (Ааронсон, 76) – Пулішич, Райт (Рейна, 82), Веа (Саргент, 83).

Арбітр: Хесус Валенсуела (Венесуела).

Стадіон: «Аль-Байт» (Ель-Хаур, Катар).

Удари (у площину): 8 (3) – 10 (1)
Кутові: 3 – 7
Офсайди: 1 – 0.

АНГЛІЯ - США. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 48
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією
Футбол | 20 квітня 2024, 00:43 1
Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією

В українського воротаря наразі чинна угода до 2025 року

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
При чем тут контора. США и Англии почти все конторы принадлежат, это я образно. Уважают друг друга, свои как никак. Вот Иран рвать ... будут стараться
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Бачив лише другий тайм Уельса, де Хеннесі,  так сказати випив Хеннесі.. І дійсно зіпсував все валлійцям. Які  не пропустили нашу команду в червні  на мундіаль.  Точніше один наш футболіст також все зіпсував. Тепер Хеннесі  не краще Шовковського в 1999 році.. Хоча ще б дві -три хвилини і  все б обійшлося для Вельсу. Але вийшло інакше. Тепер Іранці  можуть вийти  в плейоф при нічиї в обох матчах. Але Англія може і  програти в третьому турі  якщо їй не важливе місце для виходу в плейоф. Іран при нічиї із США не обійде Англію ні за кількістю пропущених ні  за особистою зустріччю при рівності. очок. А так нічия для того щоб США могли обіграти  Іран а це буде принциповий матч, а Англія не програла Вельсу. Таким чином учасники цього матчу будуть в плейоф. Не вірю що в групі  із трьома фактично "британськими" командами, де дві  прямо сторично пов'язаними із Англією, пропустять Іран. Хоча Хеннесі  дуже посилив ці шанси.
Brian
Очень странный матч. Могу ошибаться, но создалось впечатление что команды разыграли красивую ничью. В следующих матчах мы увидим совершенно другую Англию и США.
KIPR ALECS
Ая ожидал лично такой матч. Логично, Англия Саутгейта всегда часто играет ссыкливыой тактикой. Сша ничья с фаворитом очень положительный вариант. Англии, зная о победе Ирана, жилы рвать как бы тоже особо н надо (Благо слабее Уэльса наверное только Катар и Коста рика) плюс научены уже турниром что можно играя на победу и заведомо фаворитом зарпаста отхватить голы в свои ворота и оказаться у разбитого карыта вообще.. Так что и волки сыты и овцы целы. Никакого договрняка!
Ivan Vismutenko
Какой то договорняк, что бы враги не радовались поражению кого то.  Но было впечатление, что у США в нападении одни Пулишичи.)
Play Games
Ця Англія не обіграла америку?😃😂 США міцний середняк.але щоб Англія не обіграла америку.як завжди на контору матч.ГРАЄТЕ ВИ А ВИГРАЄ ПАРІ МАТЧ - ВАС!!!)
Play Games
Англія взагалі була на полі? Пі..дери.щоб вони не вийшли ганд..ни