Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2022, 03:13
3884
0

Під звуки генератора. Чорноморець в Одесі зіграв унічию проти Металіста

Команди подекуди були близькі до вирішального голу, проте рішучого кроку жодна з них не зробила

| Оновлено 26 листопада 2022, 03:13
3884
0
Під звуки генератора. Чорноморець в Одесі зіграв унічию проти Металіста
ФК Металіст

У самому розпалі перебуває груповий етап чемпіонату світу-2022 в Катарі, проте збірна України, на превеликий жаль, не бере в ньому безпосередню участь. Це в свою чергу дозволило організаторам Прем'єр-ліги не зупиняти розіграш національних змагань, на відміну від решти країн Європи. Таким чином до чергового, і останнього в звичному форматі в 2022 році, футбольного вікенду ми заходили в контексті матчів п'ятнадцятого туру. Туру, який узагалі б міг не відбутись, якби не мужність наших захисників та працівників енергетичної галузі, які все ще долають наслідки чергового масштабного ракетного удару.

Донецький «Шахтар» та полтавська «Ворскла» зіграли посеред тижня саме в день потужного обстрілу (3:2), а вже цього разу на полі стадіону «Чорноморець» в Одесі місцевий однойменний клуб зустрічався з харківським «Металістом». Для колективу Романа Григорчука цей матч був дуже важливим, бо певна річ, що досвідчений українських фахівець не хотів завершувати свій перший рік на посаді головного тренера «моряків» у зоні безпосередніх претендентів на виліт. У той самий час команда Олега Ратія не перемагала шість матчів поспіль, і завершувати на мінорній ноті осінній етап колективу в дебютному сезоні в «еліті» було б якось не дуже.

У Одесі цього дня випало чимало опадів у вигляді дрібного дощу безпосередньо під час нашого поєдинку, що певна річ мало відображення на якості виконання з боку обидвох команд. Господарі поля спробували розпочати з власних швидких атак, проте незабаром були відкинуті за центральну лінію, і вже суперники намагались диктувати власні умови. Важкувата на загальному тлі гра проходила більшу частину першого тайму взагалі без моментів, і лишень незадовго до перерви раптовий постріл від Юсова здалеку з лівого флангу довелось тягнути з-під ближньої стійки голкіперу харків’ян Костику.

Трохи згодом стала очевидною причина такої повільної гри «Металіста» в атаці – провідний нападник команди Максим Прядун відчув біль у м’язах, через що був замінений вже на 39 хвилині. Рязанцев, що з’явився замість нього на полі, трохи пожвавив рух гостей на чужій половині, проте рішучих дій до настання павзи жодна з команд не робила.

На другий тайм Григорчук зі свого боку додав ще двох свіжих виконавців на футбольне поле в особі Войтіховського та Гладкого, на тлі чого його команда спробувала провести кілька швидких атак, але особливого успіху не мала. Натомість, Демченко під час одного з нечисленних стандартів біля чужих воріт завершив подачу кутового ударом головою в лівий кут, проте Непогодов ефектно парирував загрозу.

А ще варто було пригадати момент у Рязанцева, коли той повів м’яч до лицьової на лівому фланзі штрафного повз голкіпера, але в порожні ворота не поцілив через аж занадто гострий кут. «Металіст» поступово перехоплював усе більше ініціативи у володінні м’ячем, і зрештою створив ще одну класну нагоду, коли Танковський пострілом зі штрафного з близької відстані поцілив у поперечину на 71 хвилині.

Усе схилялось до того, що команда Ратія – Кобіна має дотискати суперників, але вийшло так, що гості раптово зупинились в атаці, а суперники натомість продовжували грати до останнього. Саме тому саме небезпечний постріл з боку Путрі зі стандарту перед чужими володіннями ставив крапку в цій зустрічі. Проте Ілля не поцілив у праву дев’ятку, тож його команда знову не здобула бажаного результату в рідній Одесі.

Наступний матч одеський «Чорноморець» зіграє вдома проти криворізького «Кривбасу» в рамках догравання сьомого туру УПЛ вже 2 грудня, а харківський «Металіст» у цей день зустрічатиметься на виїзді з київським «Динамо» в рамках восьмого туру.

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

  • Слідкуйте за ЧС-2022 у режимі Live у нашому Telegram

«Чорноморець» – «Металіст» - 0:0

Салюк, 70 – Демченко, 36, Кайдалов, 86

«Чорноморець»: Непогодов – Єрмаков, Джеймс, Салюк (Кузик, 78), Путря – Кравченко, Політило – Юсов (Войтіховський, 46), Наумець (Бадібанга, 72), Брагару – Кубемба (Гладкий, 46).

«Металіст»: Костик – Каплієнко, Клименчук, Мизюк, Шопін – Панасенко (Багачанський, 67), Танковський, Демченко (Ралюченко, 67) – Картушов (Кайдалов, 82), Прядун (Рязанцев, 39), Підлепенець.

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 10 (4) – 8 (3)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 1 – 1.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ключовий півзахисник Динамо повернувся до тренувань
Футбол | 23 квітня 2024, 16:44 0
Ключовий півзахисник Динамо повернувся до тренувань

Володимир Бражко у вівторок працював із певними обмеженнями

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.