Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 листопада 2022, 12:15
9759
0

Емоційний вихор. Португалія ледь втримала перемогу над Ганою

Команди грали у відверто нудний футбол аж до завершального відтинку ігрового часу

| Оновлено 25 листопада 2022, 12:15
9759
0
Емоційний вихор. Португалія ледь втримала перемогу над Ганою
Getty Images/Global Images Ukraine

Цілком здатним подарувати нам найбільш несподівані результати виявився чемпіонат світу-2022, не дивлячись на весь скепсис щодо місця проведення цього міжнародного форуму. Зокрема, ще під час жеребкування групового етапу група H виділялась на тлі інших відсутністю очевидного фаворита на перемогу. Уругвай та Південна Корея виключно підтвердили це твердження своїм матчем у другому часовому слоті (0:0), а вже надвечір Португалія та Гана відчайдушно намагались не залишити власний квартет зовсім без голів за підсумком першого туру.

  • Слідкуйте за ЧС-2022 у режимі Live у нашому Telegram

Щоправда, ці спроби походили виключно від однієї команди – колективу Фернанду Сантуша, тоді як хлопці Отто Аддо не цурались грати виключно від захисту. І байдуже при цьому було «чорній зірці», що в неї стартовий склад за прізвищами міг спокійно змагатись із провідними національними командами європейського субконтиненту. Кволі спроби використати швидкісні якості Іньякі Вільямса на вістрі атаки були лишень вкрапленнями до суто захисної моделі з трьома лініями оборони, проти яких грати було аж надто непросто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Технічні властивості «європейських селесао» таким чином просто нівелювались, бо немає жодного сенсу показувати яскраві футбольні трюки, якщо перед штрафним суперників узагалі немає вільного місця. Португалії на тлі цього довелось гранично спрощувати власний футбол, що аж ніяк не було до вподоби власне її виконавцям. Зокрема, Кріштіану Роналду згаяв рідкісну нагоду аж на самому початку гри, не перегравши голкіпера в центрі штрафного, після чого виключно досипав партнерам за їхні невдалі дії.

Ризик побачити ще один м’яч без голів на цьому турнірі перед перервою був жахливо реалістичним, тому Сантушу потрібно було щось робити з його сповненим зірками світового рівня складом. Зокрема, поганий футбол демонстрував Жоау Феліш, хоча й той-таки Роналду кількома днями раніше в інтерв’ю говорив значно яскравіше, аніж демонстрував здібності на футбольному полі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Отто Аддо мав також щось сказати власним підопічним, аби ті аж занадто не притискались до власних воріт після перерви, проте в підсумку початок другої половини мало чим відрізнявся від того, що ми бачили раніше. Хіба що Кудус нарешті спробував здалеку прикластись на лівому фланзі, але поцілив повз протилежну стійку, що було рідким проявом гри африканської збірної в атаці.

А ось Португалія зіграла після того виключно на досвіді в Кріштіану Роналду, не маючи при цьому особливих моментів від поновлення гри. На 62 хвилині нападник майстерно підставився під фол Салісу на лівому фланзі штрафного, після чого самостійно пробив із пенальті над руками голкіпера в лівий верхній кут.

Здавалось, що за всіма показниками ця гра велась до першого забитого голу, проте Гана виявилась доволі ревнивою до успіху суперників. Настільки, що віковий Андре Аю на 73 хвилині нарешті добіг до чужого воротарського, де йому під порожні ворота з лівого флангу штрафного прострілив Кудус.

Getty Images/Global Images Ukraine

Сантуш після того зробив дуже важливий крок до підсумкового успіху, випустивши на поле Леау десь на 15 хвилин основного часу, і в підсумку саме гол Рафаеля забезпечив його команді перемогу. Щоправда до цього Фелішу також удався результативний постріл із правого флангу штрафного на завершення передачі Фернандеша з глибини поля, після чого Бруну зробив такий самий подарунок і для представника італійського «Мілана» на протилежному боці чужих володінь.

Однак ганці не відступились від свого, і зрештою Букарі на дальній замкнув ледь не першу вдалу подачу з лівого флангу від Баби за всю гру, перетворивши компенсований час на справжній жах для суперників. Хоча, там у португальців був такий собі Діогу Кошта на воротах, який міг дозволити собі випустити м’яч із рук, коли в нього за спиною чатував на помилку Вільямс. Було б цікаво, якби форвард цим скористався, проте пощастило європейській збірній.

Наступний матч Португалія проведе проти Уругваю, а Гані протистоятиме Південна Корея.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група H. 1-й тур.

Португалія – Гана - 3:2

Роналду, 65 (пен.), Феліш, 78, Леау, 80 – А. Аю, 73, Букарі, 89

Данілу, 90+1, Фернандеш, 90+5 – Кудус, 45+1, А. Аю, 49, Сейду, 57, Вільямс, 90+1

Португалія: Кошта – Геррейру, Перейра, Діаш, Канселу – Фернандеш, Невеш (Леау, 77), Б. Сілва – Феліш, Роналду, Отавіо (Карвалью, 56).

Гана: Аті-Зігі – Баба, Салісу (Семеньйо, 90+2), Амарті, Джику, Сейду (Лемпті, 66) – А. Аю (Д. Аю, 77), Самед (К'єрех, 90+2), Партей, Кудус (Букарі, 76) – Вільямс.

Арбітр: Ісмаїл Ельфат (США).

Стадіон: «974» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 11 (5) – 8 (3)
Кутові: 3 – 3
Офсайди: 1 – 1.

ПОРТУГАЛІЯ - ГАНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не тільки Ліверпуль. Екстренер Шахтаря зацікавив ще один клуб АПЛ
Футбол | 24 квітня 2024, 11:30 0
Не тільки Ліверпуль. Екстренер Шахтаря зацікавив ще один клуб АПЛ

Паулу Фонсека може очолити «Вест Гем»

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.