Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 листопада 2022, 00:07
2996
1

Емболо забив своїм. Швейцарія мінімально переграла збірну Камеруну

Африканська збірна розпочала мундіаль із поразки європейцям

| Оновлено 25 листопада 2022, 00:07
2996
1
Емболо забив своїм. Швейцарія мінімально переграла збірну Камеруну
Getty Images/Global Images Ukraine. Брель Емболо

Колишній форвард «Барселони» та «Інтера» Самюель Ето'О, який зараз очолює Федерацію футболу Камеруну, напередодні чемпіонату світу в Катарі зробив цікавий прогноз. На думку легенди збірної Камеруну, який до речі закінчував кар'єру в Катарі два роки тому, нинішній чемпіонат стане бенефісом африканських збірних. Так, у фіналі, на думку Ето'О, зіграють збірні... Камеруна та Марокко.

Навряд чи Ето'О поставив велику суму на чемпіонство Камеруну, але в те, що «Неприборкані леви» під керівництвом колишнього партнера Самюеля та ще однієї легенди – Ригобера Сонга поп'ють крові у всіх суперників групи G – можна до шаманів не ходити. У кожній лінії Камерун має лідерів, які виступають у топ-клубах – Онана з «Інтера» у воротах, Замбо-Ангісса з «Наполі» – у півзахисті, Шупо-Мотінг з «Баварії» – у нападі.

Першим суперником на шляху «левів» стала міцна та непоступлива Швейцарія. Команла Мурата Якіна у відборі залишила за спиною Італію, яка зрештою не потрапила на турнір. Крім того, швейцарці непогано виступили у Лізі націй, набравши у групі з Іспанією, Португалією та Чехією 9 очок.

Загалом поєдинок вийшов досить рівним і певною мірою схожим на матч Хорватії та Марокко у групі F. Хіба що швидкості у виконанні швейцарців та камерунців були не такими високими, як у попередньому африкано-європейському протистоянні. У першому таймі на раціоналізм швейцарців опоненти відповідали швидкими випадами до воріт Зоммера, але до небезпечних моментів справа не доходила, а сподівання африканців заробити пенальті не знаходили відгуку у аргентинського арбітра Факундо Тельо.

Єдиний більш-менш небезпечний момент створили перед відходом на перерву швейцарці: Аканджі після навісу Варгаса з лівого флангу завдавав удару головою, але не влучив у ворота.

А на початку другого тайму Швейцарія організувала чудову атаку, швидко перевівши м'яч з лівого флангу на правий і вивівши на ударну позицію Бреля Емболо. Шакірі зробив простріл з правого флангу, а Емболо без перешкод направив м'яч повз Онана. При цьому слід зазначити, що форвард «Монако» гол не святкував, оскільки сам народився в Камеруні і міг би виступати і за збірну своєї батьківщини.

Втім, пропущений м'яч не розбудив «Неприборканих левів», які спочатку ще більше притиснулися до своїх воріт. Швейцарія виглядала досить впевнено. Навіть у відрізки, коли підопічні Якіна не володіли м'ячем, не виникало відчуття, що вони можуть пропустити. Камерун, по суті, нічого не створював в атаці. Тому поразка у стартовому матчі ЧС цілком закономірна.

Загалом для «Неприборканих левів» це восьма поспіль поразка на чемпіонатах світу. Чи то ще буде…

ЧС-2022. Група G. 1-й тур

Швейцарія – Камерун – 1:0
Гол:
Емболо, 48.

Швейцарія: Зоммер, Відмер, Ельведі, Аканджі, Родрігес (Джемерт, 90), Шакірі (Окафор, 72), Джака, Фройлер, Соу (Фрай, 71), Варгас (Рідер, 81), Емболо (Сеферович, 72).

Камерун: Онана, Фе, Нкулу, Кастеллетто, Толо, Замбо-Ангісса, Гвет, Онгла (Ондуа, 68), Шупо-Мотінг (Абубакар, 74), Токо-Екамбі (Нкуду, 74), Мбемо (Нгамале, 81).

Попередження: Фе (36), Ельведі (64), Аканджі (83).

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас
Футбол | 26 квітня 2024, 14:03 0
Травма позаду? Циганков – у заявці Жирони на матч із Лас-Пальмас

Український вінгер готовий зіграти за свою команду

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Вот как они там живут? А на днях приводили в пример игрока, который и сейчас мог бы выступать за 4 разных страны.