Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 листопада 2022, 01:28
4432
4

Знищили. Іспанці познущалися з Коста-Ріки

«Червона фурія» обіграла суперників з рахунком 7:0

| Оновлено 24 листопада 2022, 01:28
4432
4
Знищили. Іспанці познущалися з Коста-Ріки
Getty Images/Global Images Ukraine

Перед початком матчу не було жодних питань щодо фаворита зустрічі. Молода Іспанія проти Кейлора Наваса. Чи вірив хтось у диво від Коста-Ріки? Напевно, але варто запитати у 40 000 уболівальників, які прийшли подивитися на гру. Команди потрапили до групи Е разом із збірними Німеччини та Японії. До речі, японці сенсаційно обіграли німців, здійснивши другу сенсацію на цьому мундіалі. Але Коста-Ріці зіграти на нормальному рівні з іспанцями не вдалося.

«Червона фурія» активно розпочала зустріч. Через 11 хвилин уже було забито перший гол. Відзначився 24-річний півзахисник німецького «РБ Лейпциг» Дані Ольмо. Після невеликої плутанини біля воріт костаріканців Дані зміг знайти момент для удару і встромив м'яч у сітку. Звичайно, на цьому іспанці не зупинилися. Через 10 хвилин перевагу команди збільшив Марко Асенсіо після асисту Жорді Альби. Зберігаючи тенденцію забивати кожні 10 хвилин, Іспанія забила третій на 31-й хвилині гри. Цього разу відзначився Ферран Торрес із пенальті. З рахунком 3:0 команди пішли на перерву.

Інтенсивність гри знизилася після трьох забитих, але Іспанія продовжувала повністю контролювати перебіг матчу. Забігаючи наперед, зазначимо, що за володінням вийшло 82% до 18% в кінці гри. На 54-й хвилині дубль зробив Торрес і довів справу до розгрому. Феррана замінив Луїс Енріке на 57-й хвилині і на поле вийшов Альваро Мората, а замість Педрі з'явився Карлос Солер. Незабаром і Мората, і Солер видадуть вогняну кінцівку матчу.

Тікі-така від іспанців тривала і це вкотре принесло свої плоди. На 74-й хвилині відзначився 18-річний гравець «Барселони» Гаві, ставши наймолодшим гравцем, який забивав за «червону фурію», а також другим наймолодшим футболістом в історії чемпіонатів світу, який коли-небудь забивав. Першим, звичайно, є легендарний Пеле.

Все йшло до логічного завершення, рахунок 5:0, рефері додає 8 хвилин. І ось тут Солер і Мората чомусь вирішили, що у ворота Наваса потрібно забити ще 2 голи, недостатньо знущалися з голкіпера «ПСЖ». На 90-й хвилині відзначився Карлос, а на 90+2 – Альваро.

Перемога з рахунком 7:0 – відмінний доробок для іспанців з різниці голів. Фактично Іспанію вже можна привітати з виходом у плей-оф. У наступному турі підопічні Луїса Енріке зіграють із Німеччиною, а Коста-Ріка зустрінеться з Японією.

Чемпіонат світу з футболу 2022. Група Е

Іспанія – Коста-Ріка – 7:0

Ольмо, 11, Асенсіо, 21, Торрес, 31 пенальті, 54, Гаві, 75, Солер, 90, Мората, 90+3

Кальво, 68, Кемпбелл, 90+7

Іспанія: Сімон - Аспілікуета, Бускетс (Коке, 65), Ляпорт, Альба (Бальде, 65) - Родрі - Гаві, Педрі (Солер, 57) - Ф. Торрес (Мората, 57), Асенсіо (Вільямс, 69), Ольмо.

Коста-Ріка: Навас - Мартінес (Вастон, 46), Фуллер Спенс, Дуарте, Кальво, Ов'єдо (Матарріта, 82) - Кемпбелл, Борхес (Агілера, 71), Техеда, Беннетт (Руїс, 61) - Контрерас (Замора, 61).

Стадіон «Al-Thumama Stadium»

Головний суддя: Мохаммед Абдулла Хассан Мохамед

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 5
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 00:35 2
У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі

«Каноніри» перемогли з рахунком 5:0

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Ну вот зачем при счёте 6-0 добавлять 8 минут?
Old  Т
Конкистадоры  уничтожили  бывшую колонию.
Алекс Морган
Це означає, що іспанці вийшли в 1/8, заділ по різниці м'ячів вони зробили! Німеччина, до побачення