Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2022, 13:30
4604
24

Шахтар – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Зустріч старих друзів у ситуації, коли один із них не має права на помилку

| Оновлено 23 листопада 2022, 13:30
4604
24
Шахтар – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 23 листопада, у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч п'ятнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють донецький «Шахтар» та полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Миколи Балакіна з Київської області прозвучить о 14:00 за київським часом.

Шахтар


Вирішальна битва у першому колі національної першості для колективу Ігора Йовічевіча вже відбулася минулими вихідними. Донецький «Шахтар» програв визначальний матч у боротьбі за перший рядок турнірної таблиці УПЛ дніпровському «Дніпру-1» (1:2), за всіма статтями проваливши при цьому другу половину вкрай відповідального протистояння. І вже через день після цієї сумної для «гірників» події в пресі почала з'являтися інформація про те, що в 2022 році донеччани більше не проводитимуть офіційних матчів, окрім прийдешнього, залишивши дві гри в запасі на весняну частину сезону. Це рішення згодом підтвердив і календар чемпіонату на дні, що залишилися до початку зимової паузи.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Очевидно, що настрій у роздягальні «Шахтаря» зараз далеко не найрадісніший. Команда Йовічевіча вже відстає від СК на вісім очок із перспективою збільшити дистанцію, якщо у день проведення гри між ними та «Ворсклою» футболісти Олександра Кучера обіграють «Олександрію» у перенесеній грі першого туру за відповідної похибки конкурентів. Досить рано при цьому гірники своїм матчем вирішили відкрити програму 15 туру національних змагань, причини чого досить складно пояснити.

Функціональний рівень «помаранчево-чорних» на сьогоднішній день мав пройти свій пік і поступово переходити в режим сплячки, наслідком чого, із високим ступенем імовірності, і став невдалий другий тайм проти «Дніпра-1». Із додаткових негативних наслідків попередньої гри – Юхим Конопля отримав пошкодження, уже встигнувши перенести операцію з видалення пахвинної грижі. Із урахуванням утрат Мар'яна Шведа та Олександра Зубкова раніше через пошкодження, із правим флангом у «Шахтаря» перед зимою виникли великі проблеми. Без Лукаса Тейлора в таких умовах не обійтися, проте його вихід у матчі проти дніпрян, м'яко кажучи, не вразив.

Ворскла


Полтавська «Ворскла» досить довго зберігала за собою статус команди, якій єдиній серед клубів УПЛ вдавалось зіграти у визначений термін усі свої матчі в новому сезоні. Для Віктора Скрипника, який пройшов багаторічну школу німецького футболу, такий педантичний підхід мав відкривати нові можливості, тому фантастичний провал на старті сезону його команда таки зуміла перекрити наступними результатами. Як і очікувалося, поточний розіграш чемпіонату України виходить досить рівним з точки зору можливостей команди, тому навіть невелика смуга успішних результатів дає змогу долати великі дистанції у турнірній таблиці.

«Ворскла» зараз йде на шостому місці, не маючи при цьому перспектив вплинути на становище вищої за неї «Олександрії». Для полтавців, загалом, такий результат є прийнятним, оскільки вони не лише почали набирати очки у матчах, де від них це очікується, а й поступово почали показувати зуби в іграх із іменитими колективами. Команда Скрипника зіграла у хороший футбол у недавньому матчі проти «Дніпра-1» і навіть зробила те, що не зумів «Шахтар» – здобула нічию (1:1).

Слідом була перемога над «Колосом» (2:1), але й вона не далася просто – жовтих карток перебрав центральний захисник Сергій Яворський, тому Скрипник буде змушений ризикувати з появою молодих виконавців або переводити в оборону когось із гравців центру поля, що вже неодноразово траплялося протягом поточного сезону. Стан досвідченого Олександра Скляра після отримання травми в грі проти «Дніпра-1» залишається таємницею за сімома дверима.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Шахтаря» та «Ворскли» раніше перетиналися 62 рази у рамках УПЛ та Кубка України. Спостерігається значна перевага за кількістю перемог з боку гостей – 45 успішних ігор для «Шахтаря», 12 нічиїх, 5 перемог «Ворскли». Востаннє суперники грали в офіційному матчі в жовтні минулого року – гра у Полтаві завершилася перемогою гостей із рахунком 2:0. У донеччан відзначались Тете та Манор Соломон.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 33-річний Микола Балакін із Київської області, який на своєму рахунку має вже 71 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Жуков та Дмитро Запороженко, а резервним арбітром відпрацює Євген Арановський. На матчі також буде присутня система VAR з Віктором Копієвським та Андрієм Скрипкою на чолі. Романов має досвід проведення матчів за участю «Шахтаря» – 12 перемог, одна нічия, дві поразки, тоді як з «Ворсклою» він перетинався 10 разів (5 перемог, 1 нічия, 4 поразки).

Орієнтовні склади


«Шахтар»: Трубін – Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Тейлор – Степаненко – Мудрик, Судаков, Бондаренко, Криськів – Траоре.

«Ворскла»: Різник – Кравець, Зайков, Павлюк, Пердута – Челядін – Сефері, Юрченко, Олійник, Бацула – Степанюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть упевнену перемогу. Нашою ставкою буде позиція – «Шахтар» переможе і ТМ 3.5 з коефіцієнтом 2.21 за лінією Parimatch.

23 листопада, середа

«Шахтар» – «Ворскла»
Львів. «Арена Львів». 14:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta Sports+ та платформа Setanta Sports
ШАХТЕР – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВАЯ ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Parimatch
  • 1.35
  • 4.80
  • 10.00
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.40
  • 4.90
  • 9.75
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.40
  • 4.90
  • 9.75
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
павелки получили повестки, генпрокуратура требует взять их обоих (павелку и записоцкого) под стражу. Вангую три вещи:
1. Подобострастно-подчиненное отношение судей к бывшей барселоне снг - йок.
2. Физическое состояние игроков бывшей барселоны снг - ниже плинтуса.
3. Результат данного матча 1:1 или 2:1 в пользу Ворсклы.
Remark
Ставка: ШД гол в первом тайме и ТБ 2 общий в матче.
Прогноз: что-то типа 3-1 или 2-2 (и скорее всего будет ОЗ в первом тайме).
П. С. Ворсклу хронически недолюбливаю после ежегодных вылетов на стыках в еврокубках, ну а за Шахтер в ЧУ не болею. Поэтому,  результативная ничья, для меня, был бы прекрасным результатом.
SportsMan
ФК 0:14 сможет вырвать ничью у Ворсклы?
DK1961
Пока ХОЗЯИН будет подсчитывать потенциальные мифические миллиарды, возможные от продажи Мудрика, конфликт между последним и руководством ржавых будет нарастать. А ведь у Йобановича нет другой модели игры. кроме как лежать автобусом в воротах и ждать очередного подвига от беготни Мудрика.
DK1961
«Шахтар «втомився»?
Footbulka
У шахти почався льодниковий період (це як у дівчат є дні, а в цих перший сніг і всьо гейм овер), лижи вже на поготові у теплі краї , тому є вірогідність нічийного результату або перемоги Ворскли. 
Lion
Прогноз на игру Шахтера а совы как обычно зас@али ветку...
И выдают желаемое за дейстаительное....
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Фанькин кот
Фанечка, Фанечка, тебя люблю я,
В попочку и пупок тебя целую,
Если трезвый ты и не под кайфом - обожаю, 
И в "Голубую лагуну" тебя приглашаю! 
Твой Котик
ss2000
Дилема - смотреть ЧМ или ЧУ ? При всем уважении выбор очевиден. По времени хоть бы развели матчи , организаторам ЧУ пофиг походу.
Злий Глобинець
Удачі, Шахтар! Ви клуб масштабу всієї України, тому Полтавщина з вами!
Ivan Vismutenko
Автор в таких чёрных тонах описывает прошлое Шахтёра, что сразу выдаёт свою принадлежность к болельщикам другого клуба.)  Решающие "битвы" все состоятся во втором круге. Это когда  некоторые команды пожелают взять реванш с Днепром-1.  А тут Скрипник скрипит зубами точно.
Злий Глобинець
Шахтарю треба не здаватися в боротьбі за чемпіонство, і упевнено перемагати. Завершити на мажорній ноті перше коло, провести повноцінні збори, (нарешті вперше за два сезони) і навесні - до боротьби!