Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 25 листопада 2022, 14:40
2954
0

Закінчився головний турнір сезону з CS:GO — IEM Rio Major-2022

Сенсації під час Champions Stage

| Оновлено 25 листопада 2022, 14:40
2954
0
Закінчився головний турнір сезону з CS:GO — IEM Rio Major-2022

Нещодавно добіг кінця найважливіший турнір сезону з дисципліни Counter Strike Globall Offensive — IEM Rio Major-2022, який проходив у Бразилії. Найкращі команди світу змагалися за бажаний кубок і 500 000 $ за перше місце. Окрім цього, переможець отримував перепустки на наступні важливі змагання з великим призовим фондом — IEM Katowice-2023 та BLAST Premier World Final-2022. Тріумфатором мейджору та володарем чека на пів мільйона доларів стала команда Outsiders, яка показала гарну гру та закономірно підняла головою головний трофей сезону. Окрім команд, які заробляють непогані гроші на турнірах, поповнювати свій гаманець можуть і вболівальники. Для цього необхідно лише перейти на сайт GGBET та обрати переможця матчу.

Як проходив IEM Rio Major-2022

Варто зазначити, що мейджори з Couner Strike Globall Offensive складаються з трьох важливих стадій:

  1. Challengers Stage.
  2. Legends Stage.
  3. Champions Stage.

Найкращі команди відбіркового турніру перед мейджором потрапляють одразу до Legends Stage, а ті, що виступили гірше, — до Challengers Stage. Регламент цих двох стадій однаковий — проходять далі колективи, які переможуть у трьох матчах. Натомість залишають етап команди, які поступилися тричі. Учасники з Challengers Stage проходить до Legends Stage і тут уже грають за вихід до плей-оф — Champions Stage.

Що цікавого сталося на етапі претендентів

Challengers Stage закінчився прогнозованим виходом майже всіх фаворитів до наступного етапу. Винятком стала OG, яка не змогла перемогти у трьох матчах. Варто також згадати головну інтригу цього етапу — скільки бразильських команд пройде далі. Серед господарів турніру були такі колективи: 00nation, FURIA та Imperial. Місцеві фанати відчайдушно вболівали за своїх улюбленців. На жаль, далі прогнозовано пройшла лише команда FURIA, а два інших колективи жодного разу не перемогли перед рідними трибунами. Незважаючи на це, вони показали гарну гру та отримали заслужені оплески від фанатів.

Сюрпризи на Legends Stage

Головною несподіванкою можна вважати те, що до плей-оф вийшли вісім команд, з яких п'ять розпочали свій шлях з Challengers Stage. Лише три колективи зі статусом легенд пройшли далі. Серед розчарувань можна виділити команди Faze, Vitality, Liquid та NIP. Ці колективи, на думку вболівальників, просто зобов'язані були вийти до Champions Stage.

Чемпіони минулого мейджору — команда Faze — не змогла перемогти бодай в одному матчі. Вперше в історії чинний володар кубка залишив турнір з нулем у графі звитяг. Vitality на чолі з найкращим гравцем 2018 та 2019 років ZywOo спромоглися перемогти лише раз. Не на такий результат очікували прихильники французької команди. Американці з Liquid були за крок від проходу до плей-оф, але у вирішальній грі їм трішки не пощастило. Що стосується шведів з NIP, то тут без коментарів. Команда показала жахливу гру та цілком заслужено залишила турнір без перемог.

Серед сюрпризів цього етапу можна виділити бразильців з FURIA, які просто проїхались по суперниках та жодного разу не програли. Цьому непогано сприяла заповнена вщерть арена, яка постійно гнала своїх улюбленців уперед та освистувала опонентів. Варто згадати й колектив MOUZ, що складається з випускників молодіжної академії. Юнаки з боротьбою, але пройшли у Champions Stage. Ну, і як не згадати про шведів з fnatic. Команда востаннє проходила так далеко на мейджорі ще в далекому 2018 році. Гарна гра від цього колективу та цілком заслужений результат. Стосовно інших команд, які потрапили до плей-оф, то тут без сюрпризів. Очікувано далі пройшли Cloud9, Natus Vincere, Heroic, Outsiders та Spirit.

Сенсації під час Champions Stage

Здавалося, що головні сенсації вже позаду та залишились на етапі легенд. Але попереду вболівальників очікували справжні несподіванки. Почалося все з того, що абсолютні фаворити усього мейджору — Cloud9 та Natus Vincere — поступилися своїм суперникам у чвертьфіналі. Багато аналітиків бачили цю пару у фіналі турніру, але не сталося. Cloud9 несподівано програли юнакам з MOUZ у доволі напруженому матчі. Що стосується української команди Natus Vincere, то на них очікував найважчий суперник — FURIA. І річ не в рівні команди, а у шаленій підтримці заповненої арени. У звичайних умовах наша команда легко могла перемогти, але не цього разу. Бразильські фанати вчинили неймовірний тиск на хлопців, освистуючи їх протягом кількох годин. Як результат — поразка у напруженому та рівному матчі. В інших парах цілком очікувано перемогли Outsiders та Heroic. Ці команди були на голову вище за своїх суперників.

У першому пів фіналі Outsiders у боротьбі перемогли MOUZ та очікувано потрапили до фіналу. Після цього вболівальників очікував матч Heroic проти FURIA. Здавалося, що матч пройде за типовим сценарієм цього мейджору — бразильці на куражі з шаленою підтримкою арени переможуть суперника. Але не так сталося, як гадалося. Данці у важкому матчі таки змогли подолати фаворитів. Але на фінальний матч їх не вистачило. Outsiders без боротьби легко здолали суперника з рахунком 2:0 та стали чемпіонами IEM Rio Major-2022.

Колектив заробив 500 000 $ і перепустку на IEM Katowice-2023 та BLAST Premier World Final-2022.

#ставки

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.