Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 березня 2023, 23:25
3369
5

Черговий збирач земель. Прем'єр Угорщини «забрав» частину України

Віктор Орбан зазіхнув на територіальну цілісність України

| Оновлено 21 березня 2023, 23:25
3369
5
Черговий збирач земель. Прем'єр Угорщини «забрав» частину України
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан минулої неділі, 20 листопада, відвідав товариський матч між збірними Угорщини та Греції з шарфом, на якому було зображено карту «Великої Угорщини».

Територія цього утворення, яка не існує вже понад сто років згідно з Тріанонським договором, захоплює частини Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, а також України. Королівству Угорщина все це належало до кінця Першої світової війни.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на вчинок Орбана, викликавши посла Угорщини. У свою чергу румунський депутат Європарламенту Алін Мітуца в Твіттер закликав лідерів країн ЄС накласти на прем'єр-міністра Угорщини санкції та ізолювати його в Європейській раді.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey_1992
віктор уебан
Віталій Яценко
Я думаю, що Угорщину чекають найближчим часом достатньо неприємні історії. Дійсно зараз вони стоять у ситуації, коли залишаться без НАТО, а це система безпеки, і без ЄС. Обидві структури фінансують величезні гроші в економіку Угорщини. Робота над цим вже ведеться. У 2023 це обов'язково станеться.
marko2020
Я чогось не розумію, ну топить цей чорт за мокшів - ну то і вишвирніть Угорщину з ЄС - нехай його ж свій народ закатає під асфальт після цього
Remark
Еще один завоеватель земель. Наверно, чем старше становишься, тем больше земли для своей могилы охота (это конечно же при условии, если ты йобнутэ на голову).
Игорь Нестеренко
Скільки царів та королів розвелося!