Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 листопада 2022, 07:03
22200
31

Перша гучна сенсація ЧС-2022. Аргентина поступилась Саудівській Аравії

Забитого м'яча від Ліонеля Мессі не вистачило для здобуття очок одному з фаворитів турніру

| Оновлено 23 листопада 2022, 07:03
22200
31
Перша гучна сенсація ЧС-2022. Аргентина поступилась Саудівській Аравії
Getty Images/Global Images Ukraine

Склад учасників чемпіонату світу-2022 є доволі строкатим, проте з-поміж інших команд легко визначаються головні фаворити на перемогу в турнірі, до переліку яких, безумовно, належить збірна Аргентини на чолі з уже легендарним нападником Ліонелем Мессі. Чинні володарі Копа Америка розпочинали свою участь на мундіалі в Катарі з протистояння проти Саудівської Аравії, яку більшість уболівальників дуже необачно одразу намагались записати до явних аутсайдерів групи C, де також перебувають Польща та Мексика. Ця зустріч проходила на «Лусаїл Айконік» – стадіоні, який майже одразу після завершення всесвітнього форуму розберуть для подальшої розбудови спортивної інфраструктури в різних куточках планети.

  • Слідкуйте за ЧС-2022 у режимі Live у нашому Telegram

Можливо, хтось очікував, що й «альбіселесте» так само розберуть захист суперників уже з перших хвилин протистояння. Проте під керівництвом французького фахівця Ерве Ренара «орли пустелі» добре засвоїли одну з головних навичок у професійному футболі – добре захищатись проти суперників будь-якого рівня. І при цьому це було не просте гаяння ігрового часу біля власного штрафного, а повноцінний динамічний блок, який ловив до офсайдної пастки будь-яку спробу аргентинців розрізати простір тонкою передачею.

Звичайно, команда Ліонеля Скалоні все ж таки вийшла переможцем із першого тайму цього протистояння, а єдиний м’яч на її рахунку прогнозовано опинився на рахунку найкращого бомбардира поточного складу — Ліонеля Мессі. Для цього аргентинцям на восьмій хвилині зустрічі знадобився фол захисника Абдулхаміда проти Паредеса у власному штрафному під час підготовки кутового з лівого флангу, а власне нападник номінальних господарів потім успішно вразив лівий нижній кут чужих воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

У Саудівської Аравії мало що виходило під час дій у передній лінії, що було, напевно, однією з найбільших прикрощів, на рівні з травмою капітана аль-Фараджа під завісу першого тайму, для Ренара. «Зелені» віддавали всі сили заради захисту власних воріт, проте аль-Овейса суперники все ж таки засмутили ще тричі зусиллями Лаутаро Мартінеса та того ж Мессі до перерви. Щоправда, вищезгадані офсайдні пастки спрацювали на «відмінно» в тих ситуаціях, тож перший тайм «соколи» завершили без зайвого клопоту.

Але що зробила команда Ренара одразу після поновлення гри! Це було дійсно легендарно! Аргентина наче подумала на мить, що гру вже зроблено, але суперники закрутили захист фаворитів протистояння у власних швидких випадах, і зрештою змусили помилитись навіть самого Мессі в центрі поля. Одразу після чого аш-Шехрі з передачі Аль-Бурайкана вразив ворота Емільяно Мартінеса з лівого флангу штрафного.

Південноамериканська збірна нічого не встигла зрозуміти після такої агресії суперників, а ті натомість виключно продовжували нарощувати власні оберти. Результатом цього став другий м’яч від Саудівської Аравії, який бездоганним пострілом від лівого кута штрафного поклав під протилежну стійку ад-Давсарі на 54 хвилині. Зайвий раз говорити, що він до того пошив у дурні трьох суперників, не варто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Скалоні спробував відреагувати на події одразу трьома замінами. Зокрема, керманич нарешті зняв із гри Ромеро, через якого проходили суперники, не помічаючи при цьому супротиву. На домінуючу позицію Аргентини це впливу, безперечно, не мало, проте зі створенням та реалізацією в «альбіселесте» були явні проблеми. Навіть Мессі доводилось бити головою по воротах Овейса через неможливість запропонувати бодай щось інше в атаці, проте голкіпер був заведений настільки, що міг вирубити власного партнера з коліна, і продовжити грати так, ніби нічого й не сталось.

Із таким настроєм підопічні Ренара дограли аж до фінального свистка, а ми з вами побачили першу гру в Катарі, під час якої дійсно було відчуття перебування на чемпіонаті світу з футболу. У наступному турі Аргентина зіграє проти Мексики, а Саудівська Аравія протистоятиме Польщі.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група C. 1-й тур.

Аргентина – Саудівська Аравія - 1:2

Мессі, 10 (пен.) – аш-Шехрі, 48, ад-Давсарі, 53

Аль-Малкі, 67, Аль-Булаїгі, 75, ад-Давсарі, 79, Абдулхамід, 82, Аль-Абед, 88, аль-Овейс, 90+1

Аргентина: Е. Мартінес – Тальяфіко (Акунья, 71), Отаменді, Ромеро (Лісандро Мартінес, 59), Моліна – Паредес (Фернандес, 59), де Пауль – Гомес (Альварес, 59), Мессі, Ді Марія – Лаутаро Мартінес.

Саудівська Аравія: аль-Овейс – аш-Шаграні (Аль-Брік, 90+9), Аль-Булаїгі, аль-Тамбакті, Абдулхамід – ад-Давсарі, Аль-Малкі, Канно, аш-Шехрі (Аль-Ганам, 78) – аль-Фарадж (Аль-Абед, 45+3, Аль-Амрі, 88) – Аль-Бурайкан (Асірі, 88).

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар).

Удари (у площину): 15 (6) – 3 (2)
Кутові: 9 – 2
Офсайди: 10 – 1.

АРГЕНТИНА - САУДІВСЬКА АРАВІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

53’
ГОЛ ! М'яч забив Салім аль-Дассарі (Саудівська Аравія).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Салех Аль-Шехрі (Саудівська Аравія).
10’
ГОЛ ! З пенальті забив Лiонель Мессi (Аргентина).
Оцініть матеріал
(114)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fdail
4:19 : «Чому Аргентина повинна виграти ЧС 2022»
4:20 : « Аргентина - Саудівська Аравія 1:2»
Brian
Мало кто знает, но в этой победе саудитов есть один маленький, но большой нюанс - Эрве Ренар. Этот уникальный тренер выиграл Кубок Африки из Замбией, командой которая второй или третий раз за всю историю пробилась в финальную часть турнира. Это такой же подвиг как выигрыш Грецией ЧЕ 2004. А в 2017 вывел Марокко в 1\4 КАФ, через год после своего назначения. Это очень крутой тактик с железной дисциплиной. Этот тренер способен вывести саудитов из группы.
nazarp
Круто, що лише декілька годин тому вийшла стаття "Чому ЧС-2022 виграє Аргентина"
pricolist
Зовсім не сподівався на такий шалений результат. Поразка повинна спустити аргентинців з небес на землю.
Igrok4
Фізично сильна, тактично грамотна команда  СА, плюс аргентинці недооцінили суперника.  От і маємо
Yura Voller
Судейка вибісив реально. 
Судам респект, бились як леви.
Kain_X_Rain
Это было эпично,Аргентина пострадала от своих же понтов,отвратительная игра и поведение Аргентины,хорошая игра Саудитов.
antt
Ну це сильна група. А тепер якраз аутсайдер лідирує. Можливо йому рідні  стіни допомагають і  клімат. За пару десятків км. вся Аравія.хоча логічно після Катару і  Ірану, який також неподалік,  через перську затоку, програти  і  саудитам. Тепер справа за Польщею. Але дивно що всі  так ставлять на південноамериканців, і  от перша дуже велика сенсація. Мессі  забив але з пенальті.. Ще є Неймар з Бразилією. Матч не бачив але можна було очікувати  такий результат, хоча нічия з аргентинцями була б сенсацією. А тут ще й програш Мессі  і  К.
Макс Максов
Два в ствір і два крутих гола, о це реалізація! Молодці саудити, трохи спустили зірок на землю!
Istm
і заслужено ж!
K_Sarioglo@i.ua
Цікаво що чомусь саме Аргентину і Бразилію вважають на основними фаворитами ЧС. Хоч в обох склади в цілому такі собі...У Німеччини, Анлії та Бельгії наприклад склади значно сильніші.
Владислав Антонов
Ну тут все вирішили сантиметри. Забий Мартінес, рахунок став би 2:0, і все. А так саудитам вдалося повернутися в гру. На минулому мундіалі Аргентина теж мучилася з ісландцями і нігерійцями, а Хорватія їх взагалі розбила 3:0. Тому боротьба за вихід з групи тут буде до останнього матчу.
myroslavmail
я вже думав, десь в кінці їм таки не повезе але - ні. Супер напряг, супер-матч. Саудити молодці!
andre_lui
А ми в них начебто 4 0 вигравали з Блохіним у 2006-му?! Повезло аргентинцям, що нам не попалися
Daoroot
Хтось так непогано заробив грошей))
antt
Але в огляді  матчу на ТБ сказано про три незараховані  голи аргентинців. Якщо вони все таки сумнівно скасовані  то це трохи змінює ситуацію. При два нуль сауди б не мали посипатися.  Бо навіть нічия це для них був би великий успіх. За десяток другий км. від своєї батьківщини. Можна сказати це мундіаль в арабських країнах і  дивно що не в СА. І добре зачепитися для них для початку. Плюс на фоні  Ірану будь який нерозгромний підсумок для них плюс. Таким чином цей чемпіонат для цієї частини світу вже пішов на користь. Сауди перемогли дворазових чемпіонів світу. А ще одна перемога - так взагалі  може бути фурор, а вихід із групи це тим більше була б фантастика для них і решти світу. А нічия між Польщею і  Мексикою тільки їм на руку. Якраз такий чемпіонат в пустелі  не Катару міг домогти а найближчим сусідам. Іран не в рахунок тепер, і  через ситуацію в країні . Таким чином шейхи як не з Катару так із цього регіону одержали перший великий бонус. Напевно це був один із розрахунків для організаторів. Роль пустельного клімату не можна нівелювання аж ніяк. Крім того Південна Корея в себе вдома також на ЧС далеко пройшла. А сауди як у себе вдома.  Не дивно що нині  найбільше їх вболівальників за всі  матчі.. Так що в групі  можуть щось та й одержати.  Тепер їм буде напевно достатньо стратегії на нічию в двох наступних  матчах.
axylinam
Ставочники в полной жопе, а буки нехило наварили
Cruijff
Трагедії для Аргентини немає, або осадок залишитися, або розбудить злість)
solomon
Нарешті перший притомний матч, а то перші дні унило все було..
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил