Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:29
7020
1

Матч осені на користь Дніпра-1, подарунок Скрипнику, перемога Динамо

Найцікавіші події 14-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:29
7020
1
Матч осені на користь Дніпра-1, подарунок Скрипнику, перемога Динамо
СК Дніпро-1

Один матч у турі не було зіграно: поєдинок «Рух» - «Чорноморець» перенесено на пізніше. У головній грі осені – «Дніпро-1» – «Шахтар» – вольову перемогу здобули дніпряни, які зміцнили своє лідерство. Черговий «куражний» матч від «Зорі»: луганці розгромили міцну «Олександрію». «Ворскла» у день народження Скрипника зробила своєму тренеру подарунок у вигляді перемоги. Виграло і «Динамо» – у непростому поєдинку проти «Вереса».

Дубль туру

Першими забитими м'ячами за «Зорю» відзначився колишній захисник збірної України та «Шахтаря» Бутко. Спочатку Богдан завершив прохід лівим флангом влучним ударом фактично в порожні ворота, а в другому випадку забив дальнім ударом після розіграшу кутового. Це перший дубль у кар'єрі Бутка.

Голи туру

Булеца забив дуже красивий гол у ворота «Олександрії»: такі м'ячі рідкість не лише в УПЛ, а й у більш «просунутих» лігах. На 68-й хвилині гри Данченко з правого флангу зробив навісну передачу до центру воротарського майданчика, але захисник виніс м'яч до лінії штрафного майданчику. Там його Булеца прийняв на груди і злету відправив м'яч у верхній лівий кут воріт. Без жодних шансів для воротаря.

Схожий гол був забитий і у матчі «Інгулець» – «Львів». На останній хвилині першого тайму м'яч по високій траєкторії був доставлений до штрафного майданчика львів'ян, звідки його виніс головою захисник. Однак першим на підборі виявився Марусич, який злету вгатив м'яч під поперечину. Завдяки цьому голу «Інгулець» здобув першу перемогу під керівництвом Бартуловича. І залишив останнє місце у таблиці, перемістивши туди саме «Львів».

Штрафний туру

«Олександрія» у матчі проти «Зорі» зуміла забити гол престижу. Гол вийшов на славу. Рибалка точно пробив зі штрафного метрів із тридцяти: кручений м'яч обігнув стінку і влетів у нижній кут воріт Мацапури. Відчайдушний кидок воротаря лише додав краси епізоду.

Матч туру


СК Дніпро-1

Зустріч головних на даному етапі претендентів на чемпіонство – «Дніпра-1» та «Шахтаря» – була справжнім протистоянням за шість очок. І вельми принциповою подією для обох головних тренерів, адже нинішній наставник «гірників» Йовічевич у минулому сезоні очолював саме «дніпрян», а найкращі футбольні роки нинішнього тренера «Дніпра-1» Кучера пройшли саме у «Шахтарі». Поєдинок не мав багато небезпечних моментів, проте був дуже напруженим. «Гірники» першими відкрили рахунок – після сольного проходу Мудрика та помилки Валефа. Але номінальні господарі швидко відновили рівновагу: після чудової комбінації забив Піхальонок. А переможну крапку у грі поставив найкращий на даний момент форвард УПЛ Довбик. Заслужена перемога «Дніпра-1», який у чемпіонських перегонах відривається від переслідувачів.

Комбінація туру

«Дніпро-1» у матчі проти «Шахтаря» відігрався після блискучої комбінації, яку розпочали два центральні захисники – Сарапій та Адамюк. Далі Довбик протягнув м'яч правим флангом і на самому краю лицьової лінії віддав п'ятою передачу на Гуцуляка. Той в один дотик переправив м'яч на Піхальонка, і Олександр пробив точно в кут воріт Трубіна. Влучивши ще й між ніг Бондарю.

Слова туру

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевич після поразки від «Дніпра-1» віддав належне супернику, але вважає, що вся боротьба за чемпіонство ще попереду: «Був принциповий матч у турі, а також для мене особисто. «Дніпро-1» показав, що у них потужна команда, але у нас все найкраще ще попереду. Вітаю «Дніпро-1» із перемогою, за рахунком заслужили, забили два голи, але гра була бойова. Суперник має багато габаритних гравців, які готові вести боротьбу. Потрібно віддати їм належне. Ми хотіли більше контролювати м'яч, а вийшло так, що простір переграв м'яч. Вони скористалися простором, зіграли через Довбика, який вирішує результат».

Подарунок туру

День народження – не обов'язково сумне свято. У день гри проти «Колоса» наставнику «Ворскли» Віктору Скрипнику виповнилося 53 роки. І підопічні зуміли зробити своєму наставнику подарунок у вигляді перемоги. Гра вийшла рівною, і найсправедливішим її результатом була б нічия, але полтавці виявилися більш фартовими. Чи, все-таки, це їхній головний тренер більш фартовий?

Наставник туру

«Металіст» на матч проти «Минаю» в статусі наставника вивів колишній керманич закарпатської команди, а нині спортивний директор харківського клубу Василь Кобін. Чому саме спортдир керував діями футболістів на полі, а не тренерський дует Ратій-Призетко, так і лишилося загадкою. Втім, таке ноу-хау «Металісту» не допомогло: він програв 0:1.

Стадіон туру

Після звільнення ЗСУ Херсона та втечі рашистів на лівий берег Дніпра, «Кривбасу» дозволили проводити домашні поєдинки у Кривому Розі. І матч проти «Металіста 1925» підопічні Юрія Вернидуба провели вдома – на стадіоні «Гірник». Однак повернення до рідних пенатів для криворізької команди виявилося невдалим: вона програла.

Автогол туру

Класний м'яч забив форвард «Кривбасу» Дебелко у грі проти «Металіста 1925». Проте не у ворота суперника, а у свої. Вийшло справді ефектно: Габелок навісив зі штрафного, а Роман точно пробив головою у дев'ятку воріт. Чи то дощ завадив зорієнтуватися, чи ще щось…

Погода туру

За такої погоди, як під час зустрічі «Верес» – «Динамо», краще сидіти вдома. Протягом практично всього поєдинку йшов крижаний дощ. А температура повітря – у межах нуля. Особливо у футбол не пограєш. Але матч, як відомо, відбудеться за будь-якої погоди. І він відбувся. І вийшов досить цікавим. А Циганков порадував чудовим забитим м'ячем, який дозволив динамівцям здобути непросту перемогу. І закріпитися у топ-четвірці.

До речі, гол став 100-м для Віктора Циганкова в кар’єрі. Він став 17-м «сотником» українських клубів за роки незалежності.

Символічна збірна туру: Бандура - Бутко, Адамюк, Пердута – Піхальонок, Мудрик, Гуцуляк, Булеца, Циганков – Довбик, Марусич.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах
Футбол | 19 березня 2024, 06:48 8
Премія, через яку гравці Зорі розпочали бойкот, не прописана у контрактах

Нещодавно лідери луганського клубу відмовились грати проти «Динамо»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Чернов
Странно что главный тренер кротов после матча говорил о Днепре постоянно .Почему он не говорит о той команде которую тренирует ? Ведь у шахтера явные проблемы с организацией игры .нет никакого рисунка .Не видел чтобы тренеры на прессухах ничего не говорили о своем клубе