Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 21 листопада 2022, 23:03
8697
10

Старстріки знищили шахедів. Англія розбила Іран у стартовому матчі групи B

Колектив Гарета Саутгейта відгрузив суперникам шість м'ячів

| Оновлено 21 листопада 2022, 23:03
8697
10
Старстріки знищили шахедів. Англія розбила Іран у стартовому матчі групи B
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України так і не змогла здобути перепустку до фінальної частини чемпіонату світу-2022 під час цьогорічної червневої міжнародної кампанії, поступившись цим правом Уельсу, який потім відправився в квартет під літерою B, де вже перебували національні команди Англії, США та Ірану.

Проте відсутність підопічних Олександра Петракова в фінальній частині головного турніру планети не означає, що фанати «синьо-жовтих» не можуть обрати собі команду, яку будуть підтримувати впродовж найближчого місяця. Зокрема, у парі Англія – Іран у контексті повномасштабної агресії було очевидно, на чию користь буде схилятись прихильність наших уболівальників. І саме ці дві команди відкривали другий ігровий день всесвітньої першості протистоянням поміж собою на полі Міжнародного стадіону Халіфа в місті Доха.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перевага англійців над суперниками за класом не викликала жодних сумнівів ще задовго до початку протистояння, проте невдалі виступи команди Гарета Саутгейта в поточному році фактично змушували її не тільки обігравати Іран у стартовому протистоянні, а й робити це настільки впевнено, щоб потім у бік головного тренера навіть бажання не було кинути критичні вислови. Власне, цим і займались номінальні господарі поля весь ігровий час першого тайму, тоді як суперникам доводилось витримувати постійний тиск на власні ворота.

Узагалі-то, іранці мають доволі непоганий досвідчений напад, проте в гравцях на вістрі атаки немає жодної потреби, якщо м’яч до них банально не може дістатись. «Три леви» зробили все від себе залежне для того, аби Мехді Таремі та Аліреза Джаханбакш опинились фактично поза подіями на футбольному полі, тоді як в атаці англійців здебільшого був помітним центральний захисник Гаррі Магвайр. Так, Саутгейт знову зробив ставку на прагматичний спосіб досягнення результату й мав на це повне право.

Футболіст «Манчестер Юнайтед» щедро забезпечував для власної команди створення гольових нагод, і якщо самостійно до перерви він так і не зумів забити з численних подач кутових, одного разу навіть влучивши в поперечину, то для Сака на 43 хвилині він усе ж таки асистував дуже якісно. Зауважимо, що на той момент рахунок уже було відкрито англійцями, коли на 35 хвилині Беллінгем головою все ж таки вразив чужі ворота з подачі Шоу. І, щоб уже не ходити далеко, Англія поклала ще й третій м’яч зусиллями Стерлінга на першій із п’ятнадцяти компенсованих хвилин до першого тайму.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чому так багато? Ще на початку матчу основний голкіпер Ірану Аліреза Бейранванд розбив носа в зіткненні з власним захисником, тож поки йому зупиняли кровотечу та безуспішно намагались поставити на ноги, гравці виключно байдикували замість того, щоб радувати нас футболом у власному виконанні. А на Хуссейна Хоссейні, який з’явився на заміну, у підсумку припали всі три пропущені до перерви м’ячі, у жодному з яких його провини не було й близько.

Одразу три заміни зробив тренерський штаб Карлуша Кейруша поперерві, проте це жодним чином не допомогло його команді уникнути ще одного пропущеного голу вже незабаром. Стерлінг простим прискоренням до меж чужого штрафного розрізав захист суперників та вивільнив простір для Сака на правому фланзі, після чого Букайо ще й покепкував зі суперників дриблінгом перед завершальним ударом у дальній кут.

Англія цієї миті остаточно розслабилась, за що суперники її покарали випадом Таремі до правого флангу штрафного під передачу від Голізадеха. Проте вартувало Рашфорду трохи згодом з’явитись на футбольному полі, як Кейн одразу ж спрямував у його бік гольовий пас на все той самий правий фланг штрафного.

Getty Images/Global Images Ukraine

Уже під завершення зустрічі нападник Каллум Вілсон записав на власний рахунок гольовий пас на Гріліша, а головному арбітру так сподобалось за всім цим спостерігати, що він додав ще десять хвилин ігрового часу. Цього вистачило на фол Стоунза проти Пураліганджі у власному штрафному та бездоганному виконанню пенальті від Таремі. Але цей епізод практичного сенсу для гостей не мав.

У наступному турі збірна Англії зіграє проти США, тоді як Іран протистоятиме Уельсу.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група B. 1-й тур.

Англія – Іран - 6:2

Беллінгем, 35, Сака, 43, 62, Стерлінг, 45+1, Рашфорд, 71, Гріліш, 90 – Таремі, 65, 90+13 (пен.)

Джаханбахш, 25, Пураліганджі, 48

Англія: Пікфорд – Шоу, Магвайр (Даєр, 68), Стоунз, Тріпп’єр – Беллінгем, Райс – Стерлінг (Гріліш, 70), Маунт (Фоден, 71), Сака (Рашфорд, 70) – Кейн (Вілсон, 75).

Іран: Бейраванд (Хуссейн Хоссейні, 19) – Маджид Хоссейні, Чешмі (Канаані, 46), Пураліганджі – Мохаммаді (Торабі, 63), Хаджсафі, Карімі (Езатолагі, 46), Нуроллахі (Азмун, 78), Мохаррамі – Таремі, Джаханбакш (Голізадех, 46).

Арбітр: Рафаель Клаус (Санта-Барбара-д'Весті, Бразилія).

Стадіон: «Міжнародний стадіон Халіфа» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 14 (7) – 8 (3)
Кутові: 8 – 0
Офсайди: 2 – 2.

АНГЛІЯ - ІРАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

90’ +9
ГОЛ ! З пенальті забив Мехді Таремі (Іран).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Джек Гріліш (Англія).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Маркус Решфорд (Англія).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Мехді Таремі (Іран).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Англія).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Англія).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Букайо Сака (Англія).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Джуд Беллінгем (Англія).
Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»
Футбол | 11 травня 2024, 02:00 0
Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»

Головний тренер команди з Петрового розповів про вихід до УПЛ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zhonia_Sevast-Dnepr
Англійці - красавці! Знищили недокраїну @бану!!!
introvert
Приємний результат з усіх точок зору. Лише заради цього варто було пустити іран на ЧС. Більше за ганьбу персів нас може порадувати лише ганьба орків... хоча саме існування країни 404 - це вже їх вічна ганьба.
Яскрава перемога англійців, які показали себе вірними друзями в складний час - як вишенька на торті.
Макс Максов
Добрий день everybody!) Красунчики англійці, загнали "шахідів" в барак!
mrhami
мопед против бентли
DK1961
Очень правильный заголовок! Полностью поддерживаю. Надеюсь. что составляющая оси зла будет вдрызг разбита и в последующих играх. А вору и мошеннику инфантильному инфантино лишний раз напомнят о том, бывает ли политика "вне спорта"
Lex Aries
Порево и жорево - это очень здорево
Мої вітання британцям
Але що ж буде з цими іранськими хлопцями за те, що не співали гімн своєї країни? Хоч додому не повертайся...
GloryUkraine
Я не чекав, що Іран зможе конкурувати з англійцями, але щоб настільки слабо грали? 
Andr_Egor
Стоит Ирану забить 1 гол, и он повалится.
inspekcha85
А может оно и неплохо что Украина не попала на ЧМ,англичане на очень приличном ходу...пусть Уэльс теперь отдувается как хочет Во всём есть свои плюсы,нужно только их хорошенько поискать.
Вова Чертрогатый
вторая игра на ЧМ и вторая тренировочная... никакой интриги и никакой борьбы